About Me

10 Haziran 2015 Çarşamba

USB 3.1 Type C için bir ilk!

USB 3.1 Type C için ilk istasyon!
Tayvanlı üretici GWT, piyasanın ilk USB 3.1 Type C istasyonunu üretti ve bu ürün ana bilgisayara sadece tek bir kablo ile bağlanıyor.
Ancak DUD10B0 için var olan market şimdilik oldukça sınırlı. Çünkü USB 3.1 Type C'yi kullanan sadece bir adet dizüstü bilgisayar bulunmakta ve bu bilgisayar bir Windows ürünü değil. Çoğu kişi, yeni MacBook'daki girişlerin sadece bir adet USB 3.1 Type C bağlantı noktasına indirilmesinden dolayı Apple'ı eleştirmişti.
Ama, ilk MacBook Air ile beraber optik sürücülerin ve Ethernet bağlantılarının çoğu bilgisayarda ölümüne sebep olan Ultrabook'ların çağının başlaması gibi, Apple'ın en son dizüstü bilgisayarı da USB-C laptop'ların devrini başlatacak gibi gözüküyor. Bu serinin içerisinde ChromeBook Pixel 2'da yer almakta ancak bu ürün DUD10B0 ileuyumlu değil.
Dizüstü bilgisayarların, masaüstü türevlerinin yerini almaya başlamaları ile beraber popülerlikleri artmakta ve bu yüzden de bu tarz cihazların çoğu üreticinin ilgisini çekmesi anlaşılabilir bir şey.
DUD10B0 ile beraber pek çok farklı bağlantı seçeneği sunulmakta: 36W'a kadar güç sağlayan bir USB 3.1 Gen 1 bağlantısı, 4 adet USB girişi, iki adet USB Type C girişi, ekran girişi, HDMI, VGA, Gigabit Ethernet ve bir çift ses girişi....
GWT, bu cihazın ne zaman Avrupa'ya sunulacağını veya fiyatının ne kadar olacağını açıklamış değil...

0 yorum:

Yorum Gönder