About Me

11 Haziran 2015 Perşembe

iOS 9, iPhone 6S hakkında ne söylüyor?

iOS 9, iPhone 6S hakkında ne söylüyor?
Apple'ın bu seneki WWDC konferansında yeni bir iPhone veya iPad'le tanışmadık. Ancak yazılım odaklı etkinlik, bir sonraki iPhone hakkında bazı ipuçları verdi.
iOS 9'un çıkış tarihini ve yeni işlevlerini bir araya getirdiğimizde, henüz kesin ismini bilmediğimiz iPhone 6S'ten kabaca neler bekleyeceğimizi öğrenebiliriz. Buradan yola çıkarak iPhone 6S'in daha iyi pil ömrü, çift hoparlör, çoklu görev gibi özelliklerle geleceğini, böylece Android'li rakiplerini yakalayacağını tahmin edebiliyoruz. İşte iOS 9'un bir sonraki iPhone hakkında söyledikleri.

Çıkış tarihi

iOS 9 beta, kayıtlı uygulama geliştiricileri için indirilmeye sunulmuş durumda. Geriye kalan kullanıcılar ise herkese açık ilk beta sürümünü Temmuz'da indirebilecekler.
iOS 9'un resmi yayınlanma tarihi ise Apple'a göre "sonbahar". Bu tarih, firmanın daha önceki yayınlama tarihleriyle de uyum gösteriyor.

Pil ömrü

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, pil ömrü bakımından HTC, LG ve Samsung gibi telefonların gerisinde kalıyor. Apple, bunun farkında ve durumu düzeltmek için iOS 9'da yaptığı geliştirmelerle iPhone'un pil ömrüne 1 saat ekliyor. Bunun yanında işletim sistemine yeni bir "düşük güç modu" eklenmiş.
Ancak Apple, muhtemelen bunlarla yetinmeyecek ve yeni iPhone'a daha güçlü bir pil yerleştirecek.

Ses ve ekran

Ses ve ekran

Ses

Apple, müzikle iç içe bir şirket ve firma WWDC'de bunu bir kez daha vurguladı. Bununla birlikte iPhone'lar, hala bir hoparlörle gelmekteler. iPhone 6S ise daha iyi bir müzik deneyimi sunmak üzere stereo ses için ilk kez çift hoparlöre yer verebilir. Akla takılan soru ise bu hoparlörlerin yine telefonun altında, bizden alakasız bir yere mi bakacağı...

Ekran

iOS 9, iPad için uzun süredir istenen özelliklerden olan ekran bölebilme işlevini gerçeğe dönüştürüyor. Uygulamalar arasında geçiş işlev iOS 4'ten beri sunulsa da, bu işlev gerçek anlamda çoklu görev yeteneklerine sahip değildi. Bir sonraki Plus modeliise gerçek çoklu görevin altından kalkabilecek donanımla gelebilir.
iPad Air, iPad Air 2 ve iPad mini 2, iPad mini 3 için sunulan Slide Out görünümü ve Picture-in-Picture modu, bir sonraki 5.5 inç'lik iPhone'da desteklenebilir. Çoklu dokunmatik destekli Split View işlevi, şu an yalnızca iPad Air 2 için sunuluyor, ancak yakın geleceğin donanımı bu özelliği yeni iPhone'larda görmemizi sağlayabilir.
Bu arada Apple'ın Force Touch teknolojisinin yeni MacBook ve Apple Watch'tan iPhone 6S'e sıçrayacağı dedikoduları da yapılmakta.
Apple, ürünlerini eskisi kadar çok saklamadığından önümüzdeki üç ay içinde sayısız sızıntıyla karşılaşmamız olası.

0 yorum:

Yorum Gönder