About Me

9 Haziran 2015 Salı

iPhone 6S'in 12 MP'lik bir kamerası olabilir

iPhone 6S'in 12MP'lik bir kamerası olabilir!
Apple, bir süredir 8 megapiksellik kameradan vazgeçmiyor. Megapiksel sayısının her şey olmadığı doğru, ancak yeni söylentilere göre iPhone 6S'te 12 megapiksellik bir sensör kullanılabilir.
Feng.com'un Japon medyasını kaynak gösterdiği haberine göre Apple, bir sonraki telefonu iPhone 6S'te Sony tarafından üretilen 12MP'lik bir kamera kullanacak. Sensör, rapora göre sıkça rastlanan RGB tasarımı yerine Sony'nin RGBW teknolojisine yer verecek. RGBW'deki "W" harfi, rapora göre düşük ışıkta daha iyi performans elde etmeye olanak tanıyan beyaz (White) alt pikselden bahsediyor.

Uzun zamandır bekliyordu

Rapor, Apple'ın RGBW sensörü aslında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için planladığını, ancak test aşamasının yıllar sürdüğünü ve kameranın belirli bir kalite standardına ancak ulaştığını söylüyor. Apple'ın düşük ışık performansını artırmayı istemesi normal, çünkü firma şu an kullandığı 8MP'lik kameradan daha yüksek çözünürlüklü bir kameraya geçerken, düşük ışık performansından fedakarlıkta bulunmak istemeyecektir.
Son olarak rapor, bir sonraki iPhone'un kamerasının daha hızlı odaklanacağını ileri sürüyor, ancak bunun nasıl yapılacağına dair herhangi bir bilgi vermiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder