About Me

23 Haziran 2015 Salı

Bedava Windows 10 hayali sona erdi!

Bedava Windows 10 hayali sona erdi!
Resim: Neowin
Microsoft yaptığı bir açıklama ile Windows Insider programına dahil olan kullanıcıların, kullandıkları Windows 10'un teknik ön izleme (preview) sürümünü gelecek yeni teknik ön izlemelerle güncelleyebilmeleri için, PC'lerinde Microsoft hesaplarına bağlı olmaları gerektiğini bildirdi. Hemen ardından da kötü haberi verdi: Ön izleme sürümünü kullananlar, final sürüme bedava geçiş imkanına sahip olamayacak.
Şirketin resmi blog sayfasında yer alan bilgilere göre, Windows 7 ve 8.1'den Windows 10'a yükseltme yapacak kullanıcılar ve yeni satın alınan Windows 10 PC'lerde bir Microsoft hesabı şartı aranmayacak. Ancak ön izleme sürümünü kullananların final sürüme bedava geçiş yapmaları için, ön izlemeleri lisanslı Windows 7 veya 8.1 kurulu PC'lerde denemiş olmaları gerekecek. Yani yine iş, dönüp dolaşıp geçerli bir Windows 7 veya 8.1 lisansına sahip olmaya dayanmış gibi görünüyor. 
Insider programını denetleyen Microsoft yetkilisi Gabe Aul, daha önce ön izleme sürümünden final sürüme bedava geçiş için sadece bir Microsoft hesabına bağlı olma şartı bulunacağını söylemişti. Ama şimdi Microsoft, bu kararını değiştirmiş gibi görünüyor. İşin kötü kısmı ise, bunun son karar olmasına kesin gözüyle bakılması...

0 yorum:

Yorum Gönder