About Me

19 Haziran 2014 Perşembe

Inca IAP-323RP İnceleme

Kullanıcıların evde veya işyerinde kendi ağını kurması ve yönetmesi için geliştirilen Inca IAP-323RP, ayrıca kablosuz ağının çekim alanını da arttırabilecek özelliklere sahip bir ağ ürünü. 300 Mbps'e kadar hız sunan cihaz, kompakt boyutlarıyla da dikkat çekici görünüyor. Peki, bu aletle neler yapabiliyoruz? Hemen kısaca bahsedelim.
Access Point ve Repeater özelliklerine sahip olan cihaz, kullanıcılara kendi ağını kurma olanağı tanıyor. Türkçe arayüzü ile ağ yönetimini de kolaylaştıran cihazla ayrıca dahili kablosuz bağlantınızın menzilini de genişletebiliyorsunuz. Tablet, cep telefonu, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarla kullanabileceğiniz Inca IAP-323RP, üzerinde Ethernet bağlantısını kullanan masaüstü bilgisayar veya televizyonlara bağlamak için Ethernet portuna da yer veriyor. Şimdi Inca IAP-323RP'ye daha yakından bakalım.
Söze öncelikle Inca IAP-323RP'nin tasarımından ve kurulumundan başlayalım. Yalnızca bir fiş görünümünde olan cihaz, kompakt tasarımı sayesinde her an yanınızda taşıyabileceğiniz bir boyutta. İster çantanıza atabiliyor, ister cebinizde taşıyabiliyorsunuz. Evde, ofiste veya seyahatte kullanmak için gayet uygun.
Ön yüzünde LED bildirim ışıklarını bulunduran cihaz, alt kısmında kablolu bağlantılar için iki adet Ethernet portu bulunduruyor. Böylece kablosuz bağlantı özelliği olmayan modeminize bu cihazı bağlayarak evinize kablosuz ağ yayabiliyor ve diğer yandan kablosuz bağlantı özelliği olmayan cihazlarınıza yine bu yolla interneti taşıyabiliyorsunuz. Ancak cihazın üzerinde, harici diskleri ağa dahil edebilmek için bir USB bağlantısını da görmek güzel olabilirdi.
Cihazın kurulumu için ilk etapta elbette fişe takmanız gerekiyor. Ardından kutu içeriğinden çıkan kitapçığa kısaca bir göz atarsanız kurulumu hızlıca tamamlayabiliyorsunuz. "192.168.10.253/login.htm" adresini internet tarayıcınıza girdiğinizde karşınıza çıkan ekranı takip ederek ilgili ayarları yapılandırabilmeniz mümkün. Arabirimin Türkçe dil desteği sunması da beğendiğimiz diğer bir özellik.
300 Mbps'e kadar hız sunan Inca IAP-323RP, kablosuz ağ standartları olarak IEEE 802.11 b/g/n desteği gösteriyor. Yaptığımız hız testlerinde iyi sonuçlar aldığımız cihazla, gerek masaüstü bilgisayar, gerek dizüstü bilgisayar ve diğer mobil cihazlara bağlanırken herhangi bir sorun yaşamadığımızı da söyleyelim.
Geniş menziliyle de dikkat çeken cihaz, özellikle diğer odada bulunan modemden sinyal alamayan kullanıcıların yardımına koşacak gibi görünüyor. Zira kapalı ortamlarda 150 metreye kadar, açık ortamlarda ise 450 metreyekadar kablosuz bağlantı menzili sunan cihaz, güvenliği de elden bırakmıyor elbette. WEP, WPA ve WPA2-PSK gibi güvenlik önlemlerinin alındığı cihazda, antenlere ise dahili olarak yer verildiğini söyleyelim.
Ayrıca; Router, Client, Bridge, Repeater ve AP modlarını destekleyen Inca IAP-323RP, hemen üzerinde bulunan WPS butonuyla kolay şifreleme özelliği de sunuyor.

Tekno Yarış Notu:      %90

  • +Portatif tasarım
  • +Başarılı Performans
  • +Menzil genişliği
  • +Kolay kurulum
  • USB bağlantısı yok
  • Sonuç

    Kablolu ağı kablosuz hale çevirebilen, kendi ağınızı kurmanızı sağlayabilen, kablosuz ağın menzilini genişletebilen Inca IAP-323RP, portatif ve şık tasarımıyla da ev, ofis ve seyahatler için uygun yapıda. Ağ performansı ve kurulum kolaylığıyla da dikkat çekici bulduğumuz ürün, fiyatıyla da gayet uygun.
    Bize verilen bilgiye göre Inca IAP-323RP'nin fiyatı 69 TL civarında.

    Alternatif

    Eğer harici diskinizi de ağa açmak için USB portu arıyorsanız size TP-LINK TL-WR710N'yi önerebiliriz.
  • ÜRÜN BİLGİ TABLOSU
    Ürün ModeliInca IAP-323RPInca IAP-323RP
    Ürün TürüKablosuz ağ
    TK Notu%90
    ÜreticiInca
    FirmaInca     (212) 212 12 11
    Teknik Detaylar
    Standart802.11 b/g/n
    Hız300 Mbps
    Menzil450 metreye kadar
    GüvenlikWPA-PSK, WPA2-PSK
    BağlantılarEthernet (2 adet)

8 yorum:

  1. ben bir türlü arayüzüne giremedim reset attım yine olmadı ne yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak bende bilmiyorum youtubeye bakabilirsiniz

      Sil
    2. bende şu anda giremiyorum arayüze. bu olayı çözen varmı

      Sil
  2. Bu ne işe yarıyor bilen varmı

    YanıtlaSil
  3. Wireless genisletici panpa

    YanıtlaSil
  4. Çağdaş DR'DE ve Vatan PC'de 106 TL

    YanıtlaSil
  5. arayüze girmek çok kolay. cihazı prize tak. laptoptan inca-N wifi sine bağlan. internet yok zaten onda. chrome yi aç. adres yerine 192.168.10.253
    yaz arayüze gir. dili türkçe seç. kullanıcı şifre admin admin
    açılan sayfada tekrarlayıcı ya gir. sğlam wifini bul veseç. wifinin şifresini yaz. kaydet yeniden başlar zaten kendisi. wifynin şifresiyle giriş yap. bağlan

    YanıtlaSil