About Me

24 Haziran 2014 Salı

Transformers: Kayıp Çağ 27 Haziran'da Vizyonda

Bildiğiniz üzere serisi 2007 yılında başlayan Transformers, daha sonra Transformers: Yenilenlerin İntikamı ve Transformers 3: Ay'ın Karanlık Yüz'ü filmleriyle devam etmişti. Filmin yönetmeni olarak Roland Emmerich, Jon Turteltaub, Stephen Sommers, Louis Leterrier, David Yates ve Joe Johnston gibi isimler düşünüldü ancak sonrasında Michael Bay'in seriye geri dönmeye karar vermesiyle Bay'in yönetmen olması kararlaştırıldı.
Transformers: Kayıp Çağ çıkmadan önce çıkan söylentiler arasında filmin uzayda geçeceği idi. Ancak bu film, Ay'ın Karanlık Yüz'ünün finalinin 4 yıl sonrasını baz alınarak çekildi. 
Filmle ilgili bir başka bilgi ise Cade Yeager'ın rolünün aslında Dwayne Johnson'a götürülmüş olması. Johnson, Hercules filminden dolayı bu teklifi malesef geri çevirmiş ve rolü Mark Wahlberg üstlenmiştir. Bir diğer rol olarak ise filmde Tessa Yeager'i canlandıran Nicola Peltz'in yerine Isabelle Cornish, Margaret Qualley ve Gabriella Wilde gibi isimler olmasına rağmen rolü Peltz kaptı. 
Filmin konusuna gelince,
Üç yıl önce Chicago'da yaşanan savaşın ardından, Autobot'lar NEST'in yardımlarıyla Deception'ları yok etmeye devam ediyorlardı.Diğer yandan ise Skyquake, bir astreoit parçası ile Deception'ları yeniden hayata döndürmeye çalışıyordu. Hatırlayacağınız üzere Megatron'un ölmesi ve Cybertron'un ağır bir şekilde yaralanması üzerine bütün yük ve Deception'ların kontrolü Skyquake'ın üzerine binmişti. Trypticon'ı tasarlamalarıyla birlikte hem Pentagon hem de Amerikan ordusu için büyük bir tehdit haline gelen Skyquake ve Deception'lar, Autobot'lar ve NEST dünyayı olası bir kaostan kurtarabilmek için hızlıca hareket etmek ve geç olmadan Deception'ları durdurmak zorunda kaldıkları mücadeleyi bu filmde izliyor olacağız. Unutmadan, film için harcanan bütçe tam 165 milyon dolar!

0 yorum:

Yorum Gönder