About Me

15 Haziran 2014 Pazar

THQ Ölmedi, Yeni Sahipleriyle Ayakta

Ağıtlar yakılıp her bir yana Darksiders posterleri astıran firma THQ her şeye rağmen acaba tamamen yok olmadı mı? Geçen senenin müzakerelerinde firmanın haklarından çoğunu alan Nordic Games, artık tamamen THQ'ya sahiplenmiş durumda ve THQ adı altında yeni ürünler piyasaya sürmeyi planlıyor.
Nordic Games'in genel menajeri Klemens Kruezer THQ adının kullanımıyla ilgili davaların kapandığını bildiriyor. Yeni sahiplerine kavuşan firma adını devam ettirecek şekilde, yeni oyunlarla piyasada yerini almaya hazırlanıyor. Eski defterlerden ezber gitmek yerine yeni yapım fikirleriyle piyasaya adım atacak projeler şu anda Nordic Games'in izlediği politika açısından da umut vaat edici.
"Endüstrinin birçok emektarı ve oyuncular da THQ başlıkları ve haklarını bizim kazanmamıza şaşırmış durumdalar. İşin ilginç yanı müzakereden bu yana kimse Nordic Games'i bilmiyordu. Satış sonrası basında yer alan 'Nordic Games de kim?' tarzı manşetler bizi çok güldürdü. Aslında evet, haklıydılar."
Kreuzer Nordic Games'in yeni projelerini bu ağustosta Gamescom'da açıklayacaklarını bildirdi.
Biz oyuncular için ise ruhsal olmasa da fiziksel olarak THQ ölmedi diyebiliriz. En azından isim olarak tekrar duyulacak bir firma olarak kalacak ve yeni ürünler belki de beklenmeyeni gerçekleştirebilir, kim bilir?

0 yorum:

Yorum Gönder