About Me

24 Haziran 2014 Salı

PlayStation Now Betasının Absürt Fiyatlandırması Ortaya Çıktı

Kuzey Amerika'da bir süredir devam eden Sony'nin bulut teknolojisi üzerinden oyun indirmeden oyun oynama sistemi PlayStation Now için yeni bilgiler ortaya ortaya çıktı. Betaya katılan kullanıcılar oyunların fiyatlandırmasından memnun olmadıklarını açıkladı.
İçinde birçok oyun bulunan PlayStation Now sistemi oyunları kiralayıp indirmeden oynama sistemi üzerine çalışıyor. Şu an betada olan bu sistemin fiyatlandırmalarındaki absürtlük oyuncuları kızdırdı. 
Bu fiyatlandırmalardan örnek vermek gerekirse; Guacamelee'nin PlayStation Now sisteminde dört saatlik kiralama bedeli 2.99 dolar, yedi günlük kiralama bedeli 5.99 dolar, otuz günlük kiralama bedeli 7.99 dolar ve doksan günlük kiralama bedeli 14.99 dolar. Ama ilginç bir şekilde Guacamelee'yi PS Now üzerinden kiralamayıp direk PSN'den satın alırsanız aynı şekilde 14.99 dolar vermeniz gerekiyor. Yani doksan günlük kira parası oyunun satış fiyatına eşit oluyor ve kiralamanın hiç bir avantajı kalmıyor.
Zaten şimdilik oyunların deneme fiyatlarında olduğunu belirten Sony bu fiyatların beta kullanıcılarından gelecek olan geri dönüşlerle iyileştirileceğini belirtmişti. Fiyatlandırmalarda olan bu absürtlüğü Sony yetkililerine ileten beta kullanıcılarından sonra umarız sonbahardaki PlayStation Now çıkışında fiyatlar normale döner.

0 yorum:

Yorum Gönder