About Me

5 Haziran 2015 Cuma

Windows 10'la gelecek cihazlar görücüye çıktı

Windows 10'la gelecek cihazlar görücüye çıktı
Windows 10 için artık geri sayıyoruz. 29 Temmuz'da yayınlanacak olan Windows 10 için ürün tarafı da hazır durumda. Tayvan'da düzenlenen Computex 2015 fuarında ortaya çıkan bu yeni ürünler de Windows 10'la birlikte piyasaya çıkmayı bekliyor.Microsoft'un OEM Bölüm Başkan Yardımcısı Nick Parker'ın sunumuyla tanıtılan Windows 10'lu yeni ürünler arasında Acer, Asus, Dell, HP, Toshiba ve HP gibi markaların örnekleri bulunuyor.
Sunum sırasında Windows 10'la çalışacak olan 9 yeni ürünü tanıtan Parker, öte yandan önümüzdeki iki - üç yıl içinde yaklaşık bir milyar cihazın Windows 10'la çalışmasını umduklarını dile getirdi.
Windows 10'la gelecek ilk örnekler kapsamında sunulan Acer, Asus, Dell, HP, Toshiba ve HP'nin modelleri arasında hepsi-bir-arada PC de dahil olmak üzere hibrit modeller ve laptop'lar da bulunuyor. Bunlar arasında Acer'ın Aspire Z3 hepsi-bir-arada PC modeli yer alırken, Asus'un Transformer Book T100HA modeli de tablet-laptop hibriti olmasıyla dikkat çekiyor. Öte yandan Asus yine Zen AiO Z240 isminde bir hepsi-bir-arada PC'yle de Windows 10'u sunacak.

İşte tanıtılan Windows 10'lu cihazlar


Acer
Acer'ın Aspire Z3 hepsi-bir-arada PC'si ilk bakışta Apple'ın iMac'ini andırıyor. Ancak Windows 10'la ayrılan Aspire Z3, şık tasarımıyla göz dolduruyor.
Asus
Asus'un Windows 10'la çalışacak iki farklı modeli tanıtıldı. Bunlardan biri ikisi bir arada notebook'u Transformer Book T100HA, diğeri ise Zen AiO Z240. 10.1 inç boyutunda olacak olan Transformer Book T100HA, 14 saate kadar pil ömrü sunacak olmasıyla da dikkat çekiyor. Intel Atom tabanlı Cherry Trail işlemciyle çalışan cihaz, 8.45 mm'lik kalınlıkta ve 580 gram ağırlıkta olmasıyla da iddialı. Öte yandan cihazın USB-C konnektörüne sahip olduğunu da söyleyelim.
Zen AiO Z240 ise, tasarım itibariyle iMac'e meydan okuyabilecek türden. Öte yandan performansıyla da göz kamaştıran cihaz, Intel Core i7 işlemci ve Nvidia GTX 960M GPU'yla geliyor. Bunlara ek olarak üzerinde 3D kamera ve 6 hoparlörlü ses sistemi de bulunduran cihaz, bu anlamda multimedya ve eğlence noktalarında kullanıcıları tatmin edecek gibi görünüyor.
Dell ve HP
Dell'in ünlü XPS 13 ve XPS 15 modelleri de elbette Windows 10 işletim sistemiyle yeniden revize edilerek piyasaya sürülecek.
HP iki yeni tabletini Windows 10 çatısı altında sunacak. Bunlardan ilki HP x2, ikisi bir arada kullanım sağlıyor. Manyetik mekanizmayı kullanan cihaz, böylece ister klavyeyle ister tablet şeklinde kullanılabiliyor. Tabletin ayrıca Bang & Olufsen ses desteği sunduğunu da söyleyelim. HP'nin ikinci cihazı hakkında ise henüz bir bilgi yok.
Toshiba
Windows 10'la gelecek olan bir diğer cihaz ise Toshiba'ya ait. Toshiba da hepsi-bir-arada PC ile Windows 10'u selamlayacak. 4K UHD çözünürlük sunacak olan Toshiba'nın AiO PC'si hakkında da şu an için detaylı bilgi yok.

0 yorum:

Yorum Gönder