About Me

11 Haziran 2015 Perşembe

Tek pil ile 35 yıl çalışan Wi-Fi yongası!

Tek pil ile 35 yıl çalışan Wi-Fi yongası!
Tayvanlı Rockchip, düşük enerji tüketimi ile dikkat çeken yeni ARM tabanlı RKi6000 Wi-Fi yongasını tanıttı. Düşük enerji tüketimi derken tam olarak ne anlatıldığını şu şekilde özetleyebiliriz: Eğer yonga bir adet AAA pil ile çalışsaydı, bu pilin tamamen tükenmesi için 35 yıl geçmesi gerekecekti.
Bu yongayı geliştirilen üçüncü parti ekip halen anonim olarak gözükmekte ancak, yonganın arkasından Intel çıkarsa açıkçası pek şaşırmayız. Zira Rockchip'in, Intel ile önemli ortaklığı bulunmakta.
20mA düşük yükte iken, yonganın enerji tüketimi Bluetooth 4.0LE'ye eşit ve bu da diğer kablosuz ürünlerin kullanacağının yaklaşık olarak yedide biri anlamına geliyor. RKi6000, Wi-Fi 802.11b ile çalışmakta. Bunun çok hızlı olmadığı söylenebilirken, BT 4.0 (1Mbps) veya Zigbee'ye (0.25Mbps) göre çok daha hızlı olduğu kesin.
Rockchip, RKi6000'ya sahip cihazların 2015'in üçüncü çeyreğinde sunulacağını da duyurdu. Bu cihazlar arasında giyilebilir teknoloji ürünleri, akıllı ev aletleri ve güvenlik cihazları bulunacak...

0 yorum:

Yorum Gönder