About Me

5 Haziran 2015 Cuma

Periscope artık Türkçe!

Periscope artık Türkçe!
Çok kısa bir süre önce iOS'tan sonra Android işletim sistemine de gelen Periscope uygulaması, yeni bir güncelleme daha alarak dil seçeneklerine Türkçe'yi de ekledi. Bununla birlikte daha birçok yenilik daha getirilen uygulama için Periscope ekibi şu açıklamayı yaptı:
 "Periscope'u oluşturmaya başladığımızda ilk fikrimiz bir harita üzerinde yoğunlaşıyordu. Dünyadaki her yeri görebilmeyi istiyorduk fakat inandırıcı bir harita oluşturabilmek için yeterli yayınımızın olup olamayacağından emin değildik. Kendimize sorduk: "Herhangi birinin canlı yayın yapacağı ne malum?" Bu yüzden haritayı rafa kaldırdık ve kendimize bu fikir daha mantıklı olduğunda tekrar değerlendirmeye söz verdik.
Gün boyunca devam eden ve dünyanın her köşesinde gerçekleşen yayınların büyüklüğünü asla tahmin edemezdik. Periscope topluluğu sayesinde orijinal vizyonumuzu hayata geçirebiliyoruz. Bugünkü iOS güncellememize eklediğimiz noktalar şöyle:
·   Dünyayı keşfedin – 'Global' bölümüne girdiğinizde, interaktif bir harita aracılığıyla canlı yayınları keşfetme imkanınız olacak. Lokasyon bilgisiyle birlikte en yeni yayınları görecek ve bir dahaki seyahatinizde nereye gideceğinize dair başka seçenekler elde edeceksiniz.
·      Periscope artık 29 dilde mevcut – Pericope'u mümkün olduğunca herkese erişilebilir kılmak istiyoruz. 29 yeni dilde Periscope'u kullanılabilir hale getirerek topluluğumuzu genişletmeyi umuyoruz. Daha fazla dilde Periscope'u kullanılabilir yapmayı da hedefliyoruz.
·     Artık replayler anında yapılabiliyor – Yayın yaptıktan sonra yükleme yapmak artık replay için bir zorunluluk olmaktan çıktı. Artık replayleri anasayfanızdan direct silebilirsiniz.
·  Twitter'da paylaşın – Artık izlediğiniz canlı bir yayını veya replay'i Twitter'da link ile birlikte paylaşabilirsiniz. Gördüğünüz muhteşem yerleri, insanları ve her şeyi paylaşabilmenizi istiyoruz.
Geçtiğimiz iki ay gözlerimizi daha da açtı. Dünyayı artık daha geniş ve daha fazla ihtimallerin olduğu bir yer haline getirdiniz. Periscope hakkında bizi en çok heyecanlandıran şey görülebilir kıldığı bir sürü dünya. Sizinle birlikte dünyayı seyahat etmemize izin vermeye devam ettiğiniz için teşekkürler."

0 yorum:

Yorum Gönder