About Me

9 Haziran 2015 Salı

Kötü pil ömrünün sorumlusu Lollipop mu?

Kötü pil ömrünün sorumlusu Lollipop mu?
Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge'de kullandığı pillerin kapasitesi nedeniyle zaman zaman eleştiriliyor. Ancak Sammobile'a göre cihazları kullananların yaşadığı pil sorunlarının asıl kaynağı, telefonlar değil, Android 5.0'ın ta kendisi.
Sammobile'ın yaptığı testlere göre Android 5.0 Lollipop, mobil veriyi ihtiyaç duyduğundan çok daha uzun süre etkin halde bırakıyor. Android Open Source Project'te birçok kullanıcının tartıştığı bu sorun, KitKat'ta bulunmamaktaydı. Siteye göre Galaxy S6'da bazı uygulamalar, Android'in pil istatistiklerinde görünmeseler bile "mobil veri etkin" bölümü altında yüksek bir kullanım süresi bildirebiliyorlar. Siteye göre sorunun Android 5'te olduğunun bir başka ispatı, Android 4.4'te müthiş bir pil ömrü sunan OnePlus One'ın Lollipop'ta sorun yaşaması.
Site, Google Play Services'ın da birçok kullanıcıda pil sorununa yol açtığını söylüyor. Google, sorunu Android 5.1'de çözmemiş olsa da, siteye göre durumdan haberdar.
Tüm suçun Google'da olmadığını söyleyen Sammobile, ikinci güncellemenin Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in pil ömrünü fark edilir ölçüde geliştirdiğini, ancak son güncellemeyle birlikte durumun yine eski haline döndüğünü söylüyor. Site, Google'ın Android M'ye odaklanmak yerine piyasadaki Android Lollipop'un sorunlarını çözmesi gerektiğini düşünüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder