About Me

5 Haziran 2015 Cuma

WhatsFapp'a dikkat edin, mümkünse kullanmayın

WhatsFapp'a dikkat edin, mümkünse kullanmayın!
WhatsFapp adındaki üçüncü parti istemci, WhatsApp'a pratik bir takım işlevler ekliyor. Ancak Google Play'e giremeyen bu istemciyi kullanırken dikkatli olmanızda fayda var.
WhatsFapp, orijinal istemcinin aksine birden fazla sohbet hesabı kullanmanıza izin veriyor. Bu sayede örneğin iş kişilerinizle arkadaşlarınızı ayırabiliyor veya çift SIM kartlı telefonunuzu rahatça kullanabiliyorsunuz. Dahası uygulama sayesinde orijinal WhatsApp emojilerini, Twitter veya Google emojilerini kullanmanız mümkün. Uygulamanın geliştiricilerine göre WhatsFapp'ı kullanabilmek için WhatsApp'ıkaldırmanıza da gerek yok.

Dikkat etmekte fayda var

WhatsFapp'ın mucitleri, uygulamayı kullandığınız için WhatsApp'ın sizi engelleme riskinin bulunmadığını ileri sürüyorlar. Ancak Play Store'da girmeyi başaramayan WhatsFapp'ı ancak APK dosyası yoluyla yükleyebiliyorsunuz. Bu durum bir yana, testlerimizde ise uygulamanın bizi olta saldırısı içeren sitelere yönlendirdiğini gördük.

CHIP Online yorumu

WhatsFapp, çoklu hesap ve WhatsApp plus işlevleriyle çekici görünse de, onu kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. APK dosyası, WhatsApp'ın üçüncü parti istemcilere karşı geliştirdiği engeli aşmayı başarıyor, ancak bunun ne kadar süreceği belli değil. Uygulamayı kullandığınız sürece WhatsApp'ın hesabınızı bulup, kapatma olasılığı var. Bunun yanında uygulamayı denediğimiz süre içinde kurulum hatalarına, dikkat dağıtan öğelere ve işleme hatalarına rastladık. Bu yüzden WhatsApp'ın resmi istemcisini kullanmaya devam etmenizi öneriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder