About Me

5 Haziran 2015 Cuma

ATM'ler için Windows 10'a geçiş planlanıyor

ATM'ler, doğrudan Windows 10'a geçecek!
Başta XP olmak üzere Windows'un eski sürümleri ile çalışan ATM'ler için ATM Sanayi Derneği (ATMIA) yeni bir öneri getirdi. Buna göre bankamatik makinelerininWindows 10'a doğrudan geçiş yapmaları planlanıyor.
İşletim sisteminin final sürümü çıktıktan sonra milyonlarca ATM'nin güncellenmesi son derece yorucu ve uzun bir süreci beraberinde getiriyor. Bu nedenle ATMIA, Windows 8 sürümünü es geçerek Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 10'a atlamayı planlıyor.
Mevcut ATM'lerde şu an Windows XP, Windows 7 ve Windows CE sürümleri kullanılıyor. Tek problem, Windows XP tabanlı makineler için Windows 10'a geçmenin riskli olabileceği düşüncesi. Bu nedenle Windows XP'li ATM'lerde daha fazla test yapılması gerekeceği konuşuluyor.
Windows 7 işletimi sisteminin piyasaya sürülmesi üzerinden neredeyse 5 yıl geçmesine rağmen şu anda ATM'lerin yüzde 95'i hala Windows XP işletim sistemi ile çalışıyor.
ATM Sanayi Derneği ayrıca Linux ve Android sistemini destekleyen alternatif ATM mimarileri üzerine bir arayış içerisinde.

0 yorum:

Yorum Gönder