About Me

26 Mart 2014 Çarşamba

Watch Dogs Ön İnceleme

Geçtiğimiz yıl düzenlenen E3'ün şüphesiz en büyük yıldızı Ubisoft'tu. Gösterdikleri oyunlarla herkesin dikkatini çekmeyi başarmışlardı. Ancak bu oyunlardan biri vardı ki diğerlerinin arasından direkt olarak sıyrıldı. Ubisoft'un fuara sürpriz olarak getirdiği Watch Dogs'un gösterimi sona erdiğinde herkes neye uğradığını şaşırmıştı.
Bu gösterimin ardından bir anda Watch Dogs'a dair her şey merak edilir bir hale geldi. Oyunun hangi platforma çıkacağı, ne zaman çıkacağı, nasıl bir multiplayer deneyim sunacağı, çevre etkileşimi gibi konular uzun bir süre soru işaretini korudu. Ancak Ubisoft, zamanla oyuna dair merak edilen birçok konuya cevap verdi. Biz de bu yazıda Ubisoft'un açıklamalarından öğrendiklerimizi harmanlayarak bizleri nasıl bir oyunun beklediğinden bahsedeceğiz.
Trafik Derdine Son
Watch Dogs, temelinde açık dünya bir TPS oyunu. Şehir içinde araçlarla veya yaya olarak serbest bir şekilde dolaşabiliyoruz. Bununla beraber düşmanlarımızla zaman zaman yakın dövüşe, zaman zaman da silahlı çatışmalara giriyoruz. Slow Motion (Ağır Çekim) gibi dinamikler de oyunun çatışmalarında yer alıyor.
Tabii ki başroldeki adamımız Aiden Pearce'in tek yetenekleri bunlar değil. Anti-kahraman diyebileceğimiz bu karakter özünde bir hacker. Ama öyle MSN hackleyeninden değil. Kendisi şehirdeki tüm bilgilere ulaşabilen adam:
Alternatif bir Chicago şehrinde geçecek olan Watch Dogs'ta CtOS isimli süper bir bilgisayar şehirde teknolojiye dair her şeyi himayesi altına almış durumda. Ancak bu bilgisayara girişi olan biri var. O da biziz. Aiden, bu teknolojiyi kullanrak istediği kişinin bilgilerine anında erişebiliyor ve telefon konuşmalarını dinleyebiliyor. Bunun oynanışa en büyük etkilerinden biri; Aiden'ın ulaşım araçları, trafik ışıkları gibi şehir içi teknolojik altyapıya da erişimi olması. Bu sayede bir anda işleri lehimize çevirebileceğiz. Bunun en iyi örneklerinden biri Watch Dogs'un ilk sunumunda gösterilen oynanış demosunda görülebiliyor. Aiden, bir arabayı durdurmak için dört yol ağzındaki tüm ışıkları yeşil yapıyor ve trafiği allak bullak ediyor. Yeşil ışıktan geçen arabaların hepsi birbirine çarparken, Aiden aralarından hedefinin içinde bulunduğu kaza geçirmiş arabaya doğru gidiyor. Çantada keklik!
Bir başka örnek da; bir kovalamaca esnasında geçen trenlerden birini durdurarak üzerine atlamak ve daha sonra trenin yoluna devam etmesini sağlamak olarak göze çarpıyor.
İşte bu ve buna benzer örnekler Watch Dogs'u mevcut bir açık dünya oyunundan daha heyecanlı kılıyor. Fakat burada merak konusu olan nokta; bu özellikleri belli sahnelerde mi kullanabileceğiz, yoksa istediğimiz gibi kullanmakta serbest miyiz? Ubisoft bu soruya "istediğiniz gibi kullanabileceksiniz" yanıtını veriyor. Fakat net bir cevap için oyunun çıkışını beklemek gerek.
Ne Umuyoruz?
Watch Dogs, gösterdiği her şeyi başarabilecek bir ekip tarafından geliştiriliyor. Bu yüzden oyunla ilgili beklentimi yüksek tutmakta bir sakınca görmüyorum. Geniş bir açık dünya, taktik geliştirmeye müsait görev ve oynanış yapısı, farklı multiplayer özellikleri ve iyi bir hikaye Watch Dogs'tan en büyük temennilerim.
GTA 5, Assassin's Creed 4 ve Saints Row 4 gibi oyunların arasında mücadele edecek bu açık dünya yapımı, senenin en iddialı yapımlarından biri. Bu yüzden beklentisine yakışır bir şekilde karşımızda olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder