About Me

24 Mart 2014 Pazartesi

The Walking Dead: Sezon İki - Bölüm 2 İnceleme

Kültür dünyasının üç alanında birden at koşturan The Walking Dead serisi, oyun alanında hız kesmeden devam ediyor. İkinci sezon, ilk bölümle birlikte hızlı bir giriş yapmıştı. Clementine’ı devraldığımız ilk bölüm her ne kadar başarılı olsa da ilk sezonun başarısını tam olarak yakalayamayacak gibi bir izlenim uyandırmıştı bende. İkinci bölümse  şüphelerimi yıkmayı başardı.“Hikaye Nerede Kalmıştı”

The Walking Dead: Sezon İki Bölüm 2 - A House Divided, ilk bölümün bıraktığı yerden giriş yapıyor. All That Remains’in sonunda zor durumdaki Pete ve Nick arasında karar kılmamız gerekmişti. İkinci bölümde de bu kararın getirdiği sonuçlarla başlıyoruz. Giriş sekansının ardından bölümün ana konusuna girmeye başlıyoruz.
Her şeyi açık etmek istemiyorum, ama ilk bölüme göre daha büyük olaylarla karşılaşacağınızın sözünü verebilirim. Bölümün isminden de anlayabileceğiniz üzere karakterlerimizi yeni tehlikeler bekliyor. Oyunun başlarında tehlike altında olduklarını anlayan grubumuz evlerinden ayrılmaları gerektiklerine karar veriyorlar. Gelişen olayların ardından da yeni bir sığınak arayışına başlıyoruz.
Hikaye anlatımı konusunda ikinci bölümün ilk bölüme göre en büyük farkı, heyecanın aksiyondan çok, sessiz sahnelerle sağlanması oldu. Tabii ki aksiyon sahneleri olduğu gibi yerini koruyor. Buna ek olarak bulunan sessiz sahnelerden kastım gerilim ve korku dolu anlar. Clementine’ın zor bir durumdan dilini kullanarak kurtulmaya çalışması ve karşınıza çıkan gizemli birinin kim olduğunu bilememek gibi durumlar heyecan yaratıyor.
Aynı şekilde hikayenin kendisi ve karakterler de başarılı bir şekilde işlenmiş. İlk bölümde yeni bir grupla karşılaşıyor ve onların güvenini kazanmaya çalışıyorduk. Bu seferki hikayeyse biraz daha büyük çaplı. İçerisinde bulunduğumuz gruptaki insanları sorguluyor ve yeni karakterlerle karşılaşıyoruz. Oyun The Walking Dead evreninde geçtiği için kimin, nasıl bir kişilik olduğu meçhul. Karakterleri yargılarken seçiminizi bir dedektif gibi doğru yönde kullanmak isteyeceksiniz. Bu da oyuna ayrı bir gerilim ve heyecan katıyor.
“Neden Bu Kadar Kısa?”
Oynanış olarak A House Divided’ın All That Remains’ten farklı olarak getirdiği bir yenilik yok. Zaten Telltale’in oyunlarında sezonlar arası hikaye harici pek de değişiklik olmadığı için oynanış olarak bir yenilik beklentim yoktu. Asıl değinmek istediğim noktaysa oynanış süresi. Telltale Games’in çıkardığı son iki bölüm (The Walking Dead: Sezon İki - Bölüm 1 ve The Wolf Amons Us: Bölüm 2) bir buçuk saat gibi oldukça kısa bir süreye sahipti. A House Divided’da bizlere çok fazla bir şey vaat etmiyor. Ek olarak yalnızca on dakika daha uzun bir süreye sahip olduğunu söyleyebilirim.
“Devamını Bekliyoruz”
Kısaca söylemek gerekirse The Walking Dead’in yeni bölümü, eğer ilk bölümde kafanızda olumsuz şeyler oluştuysa sizi son derece mutlu edecek. Hikaye, karakter gelişimi, heyecan, gerilim, aksiyon…Her şey tam kıvamında. Bir de sonraki bölümü beklemek zorunda kalmasak tam olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder