About Me

6 Şubat 2015 Cuma

GTA 5'in Satış Rakamları Açıklandı

Grand Theft Auto 5 çıkalı bir yıldan fazla bir süre oldu. Buna rağmen oyun büyük fırtınalar estirmeye devam ediyor. Rockstar'ın GTA 6'yı doğruladığı bu günlerde merak edilen bir başka soru cevabını buldu. Take-Two oyunun satış rakamlarını bizlerle paylaştı.
gta-5-satış-rakamları-
45 Milyon Kopya
Oyunun dağıtımcısı Take-Two'nun yaptığı açıklamaya göre GTA 5, Eylül 2013'ten bu yana 45 milyon kopya sattı. PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One platformlarının tamamını kapsayan bu rakam dağıtımcıların satın aldığı kopya sayısını ifade ediyor. Yani 45 milyon kopyanın tamamı oyunculara ulaşmış durumda değil. Ancak direkt olarak oyuncuların aldığı kopya sayısının da çok yukarılarda olduğu tahmin etmek zor değil.
Bize neredeyse Los Angeles  kadar gerçek bir dünya sunan Rockstar, yakaladığı bu başarının büyük bir kısmını ise eski nesil konsollara sahip oyunculara borçlu. Playstation 4 ve Xbox One için satılan kopyaların sayısı "neredeyse 10 milyon adet" olarak açıklanmış durumda.
Oyunun henüz PC platformu için çıkmadığını da hatırlatmamız gerek. 24 Mart tarihinde resmi olarak çıkışını yapacak olan oyunun, bu çıkışın ardından satış rakamlarına milyonlar daha eklemesi muhtemel. 3 günde 1 milyar dolar  gelir elde eden bir oyunun daha yüksek satışlar yapacağından eminiz. 

0 yorum:

Yorum Gönder