About Me

25 Şubat 2015 Çarşamba

Evolve İnceleme

Bilim ögesinin temel taşlarından biri olan merak konusu, kimi zaman hayatımıza olumlu bir yönde etki sağlasa da; kimi zaman ise olumsuz etkileri ile hayatı bitirme noktasına kadar getirebiliyor. İnsanoğlu, daha çok uzay ile ilgili konulara her zaman daha meraklı ve hevesli olmuştur. Hala tam olarak çözülemeyen ve gidilemeyen gezegenler bu merakı günden güne arttırmaktadır.
Bu merak ögesinin altında da en çok bizleri heyecanlandıran ise, Dünya gezegeni dışında ki bir gezegen de yaşam ünitelerinin varlığı olmuştur. Kendilerine uzaylı diye nitelendirdiğimiz bu canlı varlıklar ile ilk tanışmamız nasıl olur bilinmez fakat, Shear isimli gezegende ilk tanışmamız pekte hoş olmadı.
EvolveSanat

Shear’e hoş geldiniz!

Turtle Rock Studios tarafından geliştirilen Evolve, sizleri bu gezegendeki maceranın kapılarını sonuna kadar açıyor. Peki ya kimdir Turtle Rock Studios? Kiminiz bu isme yabancı gibi baksa da, birazdan söyleyeceğimiz oyunları duyunca durumun bundan farklı olduğunu anlayacaksınız. Bizleri FPS ve eşli oyuncu deneyimleri ile nesiller boyu etkilemeyi başaran; Left 4 Dead ve Counter-Strike gibi iki efsane seriye katkıda bulunan bir firmadan bahsediyor aslında. Bu bakımdan dolayı da, Evolve için daha çıkmadan öne kendimizi kollarına atabileceğimiz bir oyun olarak gördük.
Gelelim oyunumuzun senaryosuna… Aslında belirli bir hikaye akışımız yok, gerekte yok. Temel olarak girişte sizlere belirtmiştik. Oyunumuz, Shear isimli gezegende geçiyor. Meraklı insanoğlu, Shear gezegenini keşfetmek ve incelemek için koloniler yerleştiriyor. Peki siz buraya koloni yerleştirmek için izin aldınız mı belediyeden?! Belediyenin yanında da yerli halk sizleri pek misafir sever karşılamıyor. Sizin de gezegeninize koloni kursalar hoşunuza gider miydi? Yerli halk yani canavar olarak betimlediğimiz canlılarda, kurduğumuz kolonilere saldırıda bulunuyor. Bundan dolayı da 12 kişiden oluşan yetenekli avcı grubumuzun yanında; bizlere büyük yardımcı olan Daisy isimli minik yaratığımız ile canavarlara karşı mücadelemiz başlıyor. Oynanışa girmeden evvel, hep beraber oyundaki sınıf ve karakterlere göz atalım.

Yaşamakta ölmekte takım işidir!

Evolve’da, avcı takımında; Assault, Trapper, Medic ve Support olmak üzere dört çeşit sınıf bizleri bekliyor. Bu sınıfların her birinde 3 adet farklı karakter, farklı özellikleri ile karşımıza çıkıyor. Her sınıfta kendisine ait özel bir güce sahiptir.
EvolveSınıf
Assault sınıfında Markov karakteri ile başlıyoruz ve seviye ilerledikçe Hyde ve Pornell isimli karakterler de oynanabilir hale geliyor. İki adet ölümcül silahın yanında mayınları ile ölüm makinası olan Assault, özel gücü olan zırh sayesinde; etrafındaki takım arkadaşlarına geçici bir zırh olanağı sağlıyor.
Trapper sınıfı ise adından da anladığınız gibi tam bir tuzak makinası olarak oynanmaya sunuldu.Maggie ile başladığımız sınıfta, Griffin ve Abe karakterleri de bizleri bekliyor. Bir adet makinalı silah bulunduran sınıf, bir adet tuzak silahı ve küçük dostumuz Daisy’e sahipken; alan küçültme özelliği ile canavarlara korku salıyor. Daisy isimli küçük yardımcımız, hem canavarın bulunmasında yardım ederken, yere düştüğümüz zaman da kalkmamız için o yürekli yüreği ile bizlerin yardımına koşuyor.
Medic sınıfına geldiğimiz de ise, klasik FPS oyunlarında ki temel görevi; bu oyunda da karşımıza çıkıyor. Keskin nişancı tüfeğine sahip Val, sahip olduğu Med Gun ile takım arkadaşlarına sağlık yardımında bulunabiliyor. Bir adet işaret silahı bulunduran sınıf, bu silah ile atıl yaptığı zaman canavarda noktalar oluşuyor ve bu noktalara ateş edildiği vakit 2 kat daha fazla zarar verme şansımız oluyor. Özel yetenek olarak etrafındaki herkese sağlık veren sınıfta; Lazorus ve Coira da diğer oynanabilir karakterlerdir.
Son olarak Support sınıfımıza bakalım. Bir adet lazer silahı bulunduran Hank, füzesi ile geniş çaplı hasara neden olabiliyor. Support olarak çelik yelek desteğinde bulunan sınıf, özel yeteneği görünmezlik ile hem kendisini hem de belirli alandaki takım arkadaşlarını görünmez yapabiliyor.Bucket isimli zırhlı karakter ve Cabot karakteri de bu sınıftaki farklı karakterler olarak karşımıza çıkıyor. Sınıflardaki bu silahlar ile oynadıkça, o silah da gelişiyor. Belirli puana ulaştığımız zaman, silahım verdiği hasar da oranlı olarak artış gösteriyor.
evolvee

Canavarların eli taş mı topluyor!

Bu kadar güçlü avcılar olur da, canavarlar olmaz mı?! Diğer sınıflardaki gibi 3 adet farklı karakterinbizleri beklediği canavar sınıfında ilk olarak Goliath ile başlıyoruz. Daha çok kara zemininde güçlü olan Goliath, evrim geçirdikçe karşısındakiler için kabusa dönüşüyor. Goliath ile Kroken ve Wraith karakterleri de oynanabilir olarak bizlere sunuluyor.
Canavar sınıflarında, 4 adet farklı hareket bizlere sunuluyor. Her oyun başında bize verilen 3 puan ile bu hareketleri etkinleştirdiğimiz oyunda, evrim geçirdikçe yeni hareketleri açıp; var olan hareketleri de güçlendirebiliyoruz. Evrim demişken oyunda, 2 kez evrim süreci bizleri bekliyor. Evrimleşmek için ise, etrafımızda ki diğer canlıları öldürüp, onları yememiz gerekiyor.
Karakterlerimizi yakından tanıdıktan sonra, bizleri bekleyen oyun modlarına ve haritalara göz atalım. 12 çeşit harita seçeneğini sunan ekip, haritalara özel çeşitli engeller ile karşımıza çıkıyorlar. Map Effect denilen bu özel harita efektleri ile oyuna ayrı bir heyecan katabiliyoruz. Oyun modları olarakHunt, Rescue, Nest ve Defend bizleri bekliyor.
EvolveMonster
Hunt oyun modu ile, belirli bir süre içerisinde canavarı öldürmeye ya da dört adet avcıyı öldürmemiz gerekiyor. Eğer ki belirtilen sürede bu iki süreç de gerçekleşmez ise, belirtilen sürenin ardında güç kaynağı karşımıza çıkıyor ve canavar bu güç kaynağını yok etmeye çalışarak oyunumuzu bitirmeye çalışıyoruz. Rescue oyun modunda ise, haritanın rastgele noktalarına kurtarılmayı bekleyen insanlar bizleri bekliyor. Oyunun bitmesi için eğer avcı isek bu insanları kurtarıp bitireceğiz ya da canavarı öldürmek zorundayız. Canavar isek yapacağımız belli, avcıları öldür!
Nest oyun modu ile canavar yumurtalarına merhaba diyelim. Amaç olarak 6 adet yumurtayı yok etmemiz gerekiyor. Eğer yumurtayı yok edemez isek, minyonlar ortaya çıkıyor ve onları da öldürmek zorunda kalıyoruz. Bu oyun modu canavarlar için biraz daha zorlayıcı aslında. Çünkü dağılan takımın her biri üyesi ayrı bir yumurtaya gittiği zaman, canavar olarak çok zor dakikalar bizleri bekliyor olacak. Son olarak Defend modunda ise, gemimizin hareketi için doldurulan yakıtlara zarar veren canavarları öldürmek ya da bu yakıtlara zarar vererek oyunu bitirmeniz gerekiyor.
Harita olarak doyurucu bir genişliğe sahip olan oyun, avcılar ve canavarların dışında başka yaratıklarda bizleri bekliyor. Canavar iken evrim geçirmeye yaradığını belirttiğimiz bu canlılardan bazıları da öldürtükten sonra özel güçler ile bizleri buluşturuyor. Avcı ya da canavar iken yararlandığımız bu özel güçler ile daha yükseğe zıplama, daha hızlı koşma gibi özellikler kullanabilir hale geliyor. Şunu da belirtelim, her oyuna girdiğiniz zaman; seviyenize göre özel perkler de sizleri bekliyor.
EvolveHarita
Bu oyun modlarının yanında tek kişilik ve çok kişilik seçeneği ile sunulan Evolve, her iki şekilde de eğlendirmeyi başarıyor. Bu iki seçenek ile de rütbe kazanabileceğiniz oyunda, öğrenme seçeneğiyle de hem tecrübe kazanabilirken; hem de karakterleri yakından tanıyabilirsiniz. Tek kişilik oyun modunda Quick Play, Evacuation ve Custom seçenekleri bizleri karşılıyor. Quick Play seçeneği ile hızlı bir maç oynayabilirken; Evacuation ile dolu dolu beş günlük bir macera sizleri bekiyor. Aslında bu seçenek için oyunun hikaye modu da diyebiliriz. Custom seçeneği ile de haritayı, harita özelliğini, dengeyi siz belirleyip oyuna giriş yapıyorsunuz.
Çoklu oyuncu modunda da Skirmish, Evacuation ve Custom oyun modları karşımıza çıkıyor. Skirmish mod, aslında tek oyuncudaki Quick Play seçeneği ile aynı özellikleri taşıyor. Tek farkı takım arkadaşlarınızın ve karşınızdaki canavarın bilgisayar yerine sizin gibi bir oyuncu olması! Evacuation modunda ise iki adet seçenek daha bizlere sunuluyor. Co-op ve PvP modlarına ayrılan seçenekte, eğer canavarın bilgisayar; takımızınız normal oyuncu olmasını istiyorsanız co-op oyun modunu tercih edebilirsiniz. Eğer tüm grubun gerçek insan olmasını istiyorsanız da PvP modu tam size göre…
2434957-evolve+-+jan+first+look+screenshot+3_result
Atmosfer olarak, oyunun ilk dakikalarında sakin geçireceğiniz oyunda; çarpışma başladıktan sonra ise geçen zamandan haberiniz dahi olmayacaktır. Özellikle eşli oyuncu deneyimi ile gönüllere taht kurmuş Turtle Rock Studios ile 2K Games’in elinden çıkmış olması, bu duruma etken olarak gösterilebilir. Tabi bunun yanında kullanılan CryENGINE oyun motoru ile, bir kez daha kendini kanıtlayarak, görsel şölene davet ediliyoruz.
Arkadaşlarınız ile keyifli vakit geçireceğiniz oyun, fiyat olarak biraz tepkileri toplamış durumda. Bunun yanında da ek paketlerini ücretleri ile herkesi şaşırtan Evolve, gerçek bir takım oyunu için ideal diyebiliriz. Sizler de klasik oyunlardan sıkılıp, arkadaşlarınız ile eğlenmek istiyorsanız, Evolve’u denemeden geçmeyin diyoruz…

Evolve

PUAN: 8 /10
Yapımcı

Turtle Rock Studios

Dağıtımcı

2K Games

Tür

FPS,

Platform

PC, PS4, Xbox One

  • Klasik FPS türünün önüne geçilmiş.
  • Tasarımlara özen gösterilmesi.
  • Eğlenceli oyun modları.
  • Oyunun kendisinin ve ek paketlerinin fiyatının pahalı olması.
  • Silahlarda ki çeşit eksikliği.
Arkadaşlarınız ile vakit geçirmek istiyorsanız ve FPS severseniz; daha ne duruyorsunuz, hemen alın!

0 yorum:

Yorum Gönder