About Me

13 Ocak 2015 Salı

Uncharted 4'te Nathan'ın Öz Kardeşi Yer Alacak!

Onu sarkastik esprileriyle tanıyoruz. Onu maceraperest ruhu, akıl almaz şansı ve iyi dövüşçülüğüyle tanıyoruz. Evet, o bir Indiana Jones, o bir Nathan Drake. Uncharted serisinin gülü, sevilen hazine avcısı Nathan Drake, bizi yeni nesilde de yalnız bırakmıyor.
Kısa zaman önce Naughty Dog'un bizlerle paylaştığı efsane oynanış videosu ile (evet, ilk başta demoda sanmıştık) şenlenmiştik. Yeni nesilde zaten Uncharted 4: A Thief's End'in geleceğini biliyorduk, fakat böylesine inanılmaz bir video görmek çok harika bir duyguydu. Ne var ki oyun ile ilgili hiçbir resmi bilgi şimdiye kadar gelmemişti.
Bugün ise Naughty Dog, yeni Uncharted 4'te olacak belli başlı 'has' özellikleri listeledi.

Indiana Jones'un kemiklerini sızlatıyor muyuz acaba?


(Dikkat, buradan sonra okuyacaklarınız, kalbiniz için zararlı olabilir, aşırı heyecana yenik düşebilirsiniz.)
uncharted-4
Önce hikayeyle giriş yapılıyor açıklanan detaylarda. Uncharted 4: A Thief's End, Uncharted 3'ten tam 3 sene sonrayı anlatıyor. Oyun, Elena ve Nathan'ın beraber mutlu bir şekilde yaşamasıyla başlıyor. Sonra bir anda Drake'in uzun süredir kayıp, öz kardeşi Sam ortaya çıkıyor. Kardeşini ölmüş olarak düşünen Drake, kendini ona borçlu hissediyor ve onun fikriyle hazine avı işine geri dönüyor.
Bu işte bir terslik var bizce, Sam kim ola ki? 
Oyunda Sam, aynı The Last of Us'taki Ellie gibi yönetilecek. Yani bilgisayar tarafından. Bu sefer yanımızda Sully'i göremiyoruz, onunla ilgili herhangi bir bilgi de henüz açıklanmadı. Peki ya bu oyunda nereye gidiyoruz?
Korsanlar tarafından kaçırıldığı söylenen efsanevi bir Madagascar kolonisini aramaya gidiyoruz. Bu koloninin ismi ise Libertatia
Bu koloninin, gemi kaptanı Kaptan James Misson tarafından bulunduğu, tarihte yer alan söylentiler arasında. 

Peki ya bu Sam nasıl biri?


uncharted-a-thiefs-end
Açıklanan bilgilere göre Sam, Nathan'dan 5 yaş büyük. Nathan'dan daha dikkatsiz ve Nathan'ı kıskanan bir yapısı var. Onu her şeyde iyi küçük kardeş olarak görüyor. Nathan ve Sam'in çok harika co-op sahneleri olacak, fakat bunun yanında oyun içerisinde yaşadıkları kavgaları da göreceğiz. 
İşte son detaylar:
  • Elena ve Sully'nin oyun içerisinde olacağı söyleniyor.
  • Etraftan topladığımız gizli hazineler yine var; fakat bu sefer daha büyük hazineleri işaret eden notlar bulabilirsiniz.
  • Düşmanları uçurumdayken aşağı ittirmeye çalıştığınızda, bacağınızdan tutup sizi aşağı çekebilirler.
  • A.I. sistemi, yani The Last of Us'taki Joel ve Ellie sistemi geliştirilmiş. Naughty Dog bizlere 2 tane Nathan ile nasıl harika bir deneyim yaşanabileceğini göstermek istiyor.
  • Oyun içerisinde gidebileceğimiz tek bir yol olmayacak. Yön kabiliyetimiz çok geniş, bu yüzden seçebileceğimiz birçok yol olacak. Bunlardan bazıları belki de farklı bir mağaraya bile yönlendirecek.
  • Ara sahnelerin gerçek sahneler olacağı belirtildi. Yani demoyu oynayacağız, oyun demo olacak.
  • Oyundaki espriler hala bolca mevcut ve bizi gülmekten kırıp geçirecek.
  • Oyunda Multiplayer olacak. (Aman Allah'ım! Macerayı arkadaşımızla Sam ve Nathan olarak oynayabilecek miyiz acaba?)
  • Ve Naughty Dog'un, bunun son Uncharted olacağını söylemiyor.



Uncharted 4, bu senenin sonlarına doğru PS4 için piyasaya sürülecek. O zamana kadar detayları takip etmeye devam edeceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder