About Me

10 Ocak 2015 Cumartesi

Bu saatin pil ömrünü siz belirliyorsunuz!

pil, kickstarter, saat, ces 2015

Akıllı saatlere temkinli yaklaşmamızın en büyük nedeni, çoğunlukla bir günü geçmeyen pil ömürleri. Ancak saatinizin pilini her gece değiştirmeyi kabul ediyorsanız, size yönelik birçözüm yolda olabilir.
Kickstarter'a giriş yapmaya hazırlanan Blocks, sökülüp birleştirilebilen parçalardan oluşuyor ve sadece pil eklemenize değil, GPS, NFC, mikrofon, SIM kart, kalp ritmi izleyici gibi işlevleri de cihaza monte etmenize olanak tanıyor. Her modülün görünümü de değiştirilebildiği için, saati tam anlamıyla kendini zevkinize göre tasarlayabiliyorsunuz.

pil, kickstarter, saat, ces 2015

Proje üzerinde çalışan takım, ekranın 150 dolar, ek modüllerin ise 20 dolar ile 40 dolar arasında olacağını söylüyor. Yani tam bir saat için toplamda yaklaşık 330 dolar harcamanız gerekiyor. Cihazın pil ömrü normalde bir gün, ancak 100mAh'lik ek modüllerle yarımşar gün uzatabiliyorsunuz.

pil, kickstarter, saat, ces 2015

Tüm bunlar kulağınızda tanıdık geliyorsa, bunun nedeni saati geliştiren takımın Project Ara'nın oluşumunda rol oynayan Phonebloks olması. Gerçek ise her iki projenin de çok yakın bir zamanda gerçeğe dönüşmeyeceği.

0 yorum:

Yorum Gönder