About Me

23 Ocak 2015 Cuma

Assassin's Creed: Unity - Dead Kings İnceleme

İsyan var. Hem de çok ağır bir isyan var. Fransa'nın gizemli sokaklarında başlayıp da bugüne kadar devam eden bir isyan var. Arno Dorian aldı bir gencin, bir anda içine girdiği ve o kapüşonu taktığı bir dünya bu. 
Bu dünyada biz de bir kez daha konsantre oluyor, gözlerimizi açıyor ve ortamı izlemeye devam ediyoruz. 
Bir kez daha, dikkatli bir şekilde...
Ölü kralın huzuruna çıkmak
2014'e damgasını hem vurup hem vuramayan oyunlar arasında yer alıyor Assassin's Creed: Unity. Özellikle benim uzun zaman büyük bir heyecanla beklediğimi fakat çıkışından anca birkaç ay sonra oynayabildiğim o oyun. Evet, birkaç ay diyorum. Benim gibi hardcore bir Assassin's Creed hayranı, nasıl olur da oyunu, çıkışından birkaç ay sonra oynayabilir?
Soruyor musunuz? Oyunlara laf atmayın arkadaşlar. Oyunlar güzel. Kötü olan firmalar. Şimdi de yaptıkları hatayı düzeltmek için uğraşıyorlar; nitekim güzel de yapıyorlar. Çünkü Unity'nin üstüne gelen bu ücretsiz DLC Dead Kings, gayet hoş bir DLC olarak karşımıza çıkıyor.
Tabii ki de bu DLC'den bir BioShock ya da Dishonored DLC'si bekleyemiyoruz. Çünkü bir yerde DLC çok temiz Assassin's Creed kokuyor. Bu ne demek diye soracak olursanız, güzel bir senaryo ve ilerleyişe sahip olsa da, DLC bitince içinizde hiçbir şey kalmıyor. Aynı şekilde oyuna ve hayatınıza devam ediyorsunuz. Sadece güzel vakit geçirmiş oluyorsunuz.
Aslında DLC, oyundaki birçok görevden çok daha güzel işlenmiş. Arno'nun konuya dahil olması, oyunun ortasında Leon adlı bir çocuğun ortaya çıkması ve Napoleon'un gerçek niyetinin anlaşılması. Bunların hepsi tapınak avcılığıyla birleştiği zaman, az da olsa 'Lara Croft Arno' olsak da, kısa süre sonra kendimizi kaptırabiliyoruz.
Işığa doğru
Dead Kings, karanlık ve rutubet bir haritada geçiyor. Oyun sonuna kadar ya hayalet şehir gibi bir yerdeyiz, ya da yer altına iniyoruz. Oyunun zorluğu yine de Unity gibi yüksek; girdiğimiz kalenin içerisinde dolusuyla adam var. Zaten bu yüzden İlk 8 Dakika'da ve seride de çokça öldüğümü göreceksiniz.
İstediğiniz kadar Usta Assassin olun, bir yerden sonra sizi yakaladılar mı tamamen bitiyorsunuz, toparlayamıyorsunuz. Oyunun yer altında geçen sahneleri de harika, tapınaklar içerisinde istediklerimizi ararken gerçekleşen sıra dışı olaylar, oyunda daha çok ilerleme isteği yaratıyor. Oyun içerisinde elimize tutuşturulan fener ile yolumu buluyoruz. 
Canımı sıkan olaylardan biri ise bir şey ararken o araştırma duygusunun çok zayıf olması. Elbette bu bir Uncharted değil, teması farklı. Araştırma ve bulmaca çözme olayına pek girilmezdi. Fakat en azından biraz mantıklı bir hale getirselerdi, gerçekten tadından yenmezdi.
Ücretsiz bir DLC olduğu için birçok oyuncunun mutlaka deneyeceği bir hikaye Dead Kings. En güzel kısmı ise, oyun içerisinde bir yerde verilen Guillotine Gun.
Arkadaşlar... Böyle bir silah yok. Ben size şu kadar diyorum, sırf bu silah için bu DLC paralı olsa bile alınırmış. Hem Mortar, hem de ölümcül bir balta olan bu silah, asla ağır silah kullanmayan benim bile ilgimi çekti; oyun boyunca bununla ilerlememi sağladı.
Sırf bu silah için oynayınız. Çok rica ediyorum.
OYUNUN ARTI YÖNLERİ
  • Senaryonun işleyişindeki akıcılık
  • Tapınak avcılığı
  • Guillotine Gun!
  • Işık
OYUNUN EKSİ YÖNLERİ
  • Araştırma teması çok yavan
  • Ortam çok rutubet, iç karartıyor
inceleme puanı
9.1
  • Grafik:9.5/10
  • Ses / Müzik:8.6/10
  • Hikaye / Atmosfer:8.0/10
  • Oynanabilirlik:9.0/10

0 yorum:

Yorum Gönder