About Me

30 Ocak 2015 Cuma

Philips 275C5QHAW İncelemele

Philips'in C-Line serisi altında sunduğu 275C5 model isimli monitörü, özellikle tasarımıyla göz dolduruyor. Artık monitörlerde neredeyse standart hale gelmiş olan siyah ve gri renklere beyaz renkle bir farklılık getirmeyi başaran monitör, bunun yanında ilginç bir özellik de gösteriyor.
Philips monitörlerinin marka lisansı MMD ortaklığında çalışılan 275C5 modeli, 27 inçbüyüklüğünde bir ekranın sahibi. Full HD görüntü desteği sunan monitör, AH-IPS panel kullanıyor. Böylece 178 dereceye kadar geniş görüş açısı sunabilen monitörün W-LED arka aydınlatmaları kullandığını da söyleyelim.
Renk canlılığıyla oldukça beğendiğimiz monitör, SmartImage ile izlediğiniz görüntüye uygun optimize ayarları seçebilmenizi sağlıyor. Fotoğraf, film, oyun, ekonomi gibi farklı modlar bu başlık altında sunuluyor. Monitör, tepki süresiyle ise tipik 14 ms gösteriyor. Fakat bu değeri SmartResponse teknolojisiyle 5 ms'ye indirgeyebiliyor.

Bluetooth destekli

Philips, beyaz renkli plastik bir gövdeye sahip. Geniş ekranın hemen altında daire şeklinde bir stant üzerinde duran monitör, burada bir hoparlör de konumlandırıyor. Stant üzerindeki ızgaralar altına gizlenmiş 7 watt'lık iki hoparlör bulunuyor. Bu hoparlörün asıl esprisi ise Bluetooth destekli olması. Monitörün sağ alt köşesinde yer alan menü butonları arasında Bluetooth butonuna basarak aktif hale getirebildiğiniz Bluetooth özelliği, çevre cihazların monitöre bağlanabilmesine imkan tanıyor. Böylece cep telefonunuzu veya tabletinizi monitöre bağlayabiliyor ve monitörün hoparlörünü bu şekilde de kullanabiliyorsunuz.  
Philips 275C5'in diğer bir dikkat çeken özelliği ise MHL desteği sunması. Böylece cep telefonu ve diğer mobil cihazları monitöre doğrudan bağlayabiliyor ve içerik paylaşımı yapabiliyorsunuz. Yine monitörün bağlantıları arasında iki HDMI ve VGA girişi de bulunuyor. Ancak bunlar arasında herhangi bir USB bağlantı noktası göremiyoruz.

Tekno Yarış Notu:      %79

  • +Görüntü kalitesi
  • +Çift HDMI/MHL
  • +Tasarım
  • +Bluetooth destekli hoparlör
  • USB portu yok
  • Yüksek fiyat
  • Sonuç

    Philips 275C5 modeli, beyaz renkli tasarımıyla görsel anlamda iyi bir monitör. Öte yandan 27 inç Full HD ekranıyla görüntü kalitesiyle de beğendiğimizi söyleyelim. Ekranın altındaki Bluetooth destekli hoparlörse, monitöre hareket katıyor.  Görsel performansa yeniden dönecek olursak, monitörün özellikle Flicker Free adı verilen titreşimi engelleyen özelliğiyle gayet stabil bir performans sunduğunu söyleyebiliriz.
    Philips 275C5'nin fiyatıysa açıkçası biraz yüksek. Monitörün fiyatı 1597 TL civarında.

    Alternatif

    Philips 275C5'e alternatif olarak Asus VS278H'yi önerebiliriz. Monitör 1 ms tepki süresiyle ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

    Kimler almalı?

    Şu sıralar bir monitör arayanları görüntü anlamında tatmin edecek olan Philips 275C5, ayrıca ek özellikleriyle de kullanıma farklılık arayanların ilgisini çekebilir.
    Philips 275C5QHAW Teknik Özellikler
    Ürün ModeliPhilips 275C5QHAWPhilips 275C5QHAW
    Ürün TürüMonitör
    TK Notu%79
    ÜreticiPhilips
    FirmaPhilips     (216) 522 18 25
    Teknik Detaylar
    Ekran27 inç AH-IPS LCD (1920x1080)
    Arka AydınlatmaW-LED
    Tepki Süresi5 ms (griden griye)
    Parlaklık250 kandela
    Kontrast1000:1 (tipik), 20:000:000:1 (dinamik)
    Görüş Açısı178 / 178 derece
    BağlantılarVGA, HDMI / MHL, HDMI (2 adet), kulaklık
    Dahili HoparlörVar
    Boyutlar613 x 467 x 238 mm
    Ağırlık5,6 kg

0 yorum:

Yorum Gönder