About Me

23 Ocak 2015 Cuma

Ubisoft'uOyun yağmuruna mı tutuluyoruz, yoksa bana mı öyle geliyor?

Oyun yağmuruna mı tutuluyoruz, yoksa bana mı öyle geliyor? Oyun firmaları artık resmen daha yeni duyurdukları oyuna 1 aylık çıkış tarihleri veriyorlar. Ya bizden habersiz birçok oyun geliştiriyorlar ya da düştükleri bu durumdan kurtulmaya çalışıyorlar. 
Şimdiki oyunumuzun bir Ubisoft oyunu olması, sanırım bunu açıklıyor. Anlaşılan Ubisoft, Assassin's Creed: Unity'de deneyimlediği başarısızlığın etkisinden hala kurtulamamış, ardı arkası kesilmez oyunlar yapmaya girişmiş. Nitekim, sanata yöneldikleri sürece biz bir sorun görmüyoruz. Eğer Valiant Hearts gibi yapımlar ortaya çıkacaksa, varsın yapsınlar!
Bu sefer de yine sanatsal görünen, fakat içeriğini bilmediğimiz ilginç bir oyunla karşılaşıyoruz; Grow Home.
Botanik bir robot, sıra dışı görünen bir macera!
Ubisoft Reflections tarafından geliştirilen Grow Home, ilginç bir atmosfere ve botanik bir temaya sahip. Açıklanan detaylara göre, oyun içerisinde BUD adlı küçük bir robotu yöneteceğiz ve asıl amacımız büyük bir ağaca tırmanmak olacak. Stüdyonun önde gelen isimlerinden yapımcı Pete Young, oyunun hikayesi ve işleyişi hakkında ise şu şekilde bir açıklama yaptı:
"Grow Home, galaksinin farklı taraflarına gönderilen BUD (Botanical Utility Droid) adlı bir robotun, farklı türler bulup kendi dünyasına oksijen sağlamasını konu alıyor. Robotumuz, görev sırasında Star Plant adlı bir gezegene denk geliyor ve burada harika bir tür yakalıyor; dev bir fasulye sırığı."
"BUD'ın görevi, bu sırığın büyümesini sağlamak ve ürettiği tohumları hasat etmek. Bu sırık, yerden 2 kilometre yukarıdaki uzay gemisine ulaşınca büyümeyi durduruyor, yani görev sonlanıyor."
Young'un anlattığı bu hikaye, sanıyoruz BUD'ın ana görevi. Bu görevi tamamlamanın o kadar kolay olmayacağını düşünüyoruz, çünkü açıklanan diğer detaylar arasında BUD'ın bu sırığı büyütmek için farklı yerlere yolculuk edeceği bile yer alıyor.
Kırmızı, ilginç bir robot olan BUD ile değişik bir maceraya çıkacağız anlaşılan. Oyun 4 Şubat'ta PC için piyasaya sürülecek. 
Ubisoft'un sanatsal çalışmaları ilgi çekmeye devam ediyor, bize kalırsa ismini UbiArt diye değiştirip, Valiant Hearts ve Grow Home gibi sanatsal oyunlara yönelebilirler, yönelmeliler. En azından oyunların çıkış zamanlarında hayal kırıklığına uğramayız. Bu da bir düşünce.
Bizimle kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder