About Me

5 Aralık 2014 Cuma

Black Friday'in En Çok Satan Konsolu, Xbox One Oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nde her sene düzenlenen ve gelenek halini alan 'Black Friday' çılgınlığında, ürünler normalin oldukça altında bir fiyata satılarak hem firmalar stoklarını eritiyor, hem de müşteriler istediklerini kolayca alabiliyor. 
Esas ilginç olan ise Infoscout adlı analiz firmasının açıkladığı bilgiye göre Amerika'da Black Friday kapsamında satılan oyun konsollarının yüzde 53'ünü Xbox One'ın oluşturmuş olması.  
Fakat bu yüzdenin büyük çoğunluğunu Xbox One'ın oluşturması ilk başta kulağa garip gelse de aslında son derece normal. Çünkü PlayStation 4 çıktığı günden bu yana, Xbox One kıyasla daha fazla sattığı için neredeyse her eve girmeyi başardı. Bundan dolayı kullanıcılar indirim fırsatında tercihlerini Xbox One'dan yana kullandı. 
Diğer konsollara bakıldığında PlayStation 4 yüzde 31, Xbox One ve Xbox 360 yüzde 62, PlayStation 3 yüzde 1, Nintendo Wii U ise yüzde 6'lık satış gerçekleştirdi. Tüm konsolları alanların yüzde 66'sı ebeveyn tarafından alınırken, ailelerin yüzde 92'si hediye olarak Wii U'yu tercih etti. PlayStation 4 ve Xbox One ise daha çok yetişkin oyuncuların tercihi oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder