About Me

10 Eylül 2015 Perşembe

iPhone 6S hakkında her şey!

iPhone 6S hakkında her şey!
Yeni iPhone 6S, piyasadaki iPhone 6'nın üzerine birkaç yenilik getiriyor. 4,7 inç'lik ekrana sahip telefon, artık A9 işlemciye ve 4K video kaydedebilen yeni 12MP'lik iSight kameraya sahip.
En çok dikkat çeken özellik ise iPhone 6S'e ekleneceği uzun süredir konuşulan Force Touch teknolojisi. iPhone 6S'te "3D Touch" adını alan teknoloji, farenin sağ tuşuyla yaptığınızı, parmağınızla sert basarak yapmanızı sağlıyor. Apple'ın ilk olarak Apple Watch'ta kullandığı Force Touch'ın gelişmiş sürümü olan 3D Touch, 3 farklı basınç seviyesini algılıyor ve buna göre tepki veriyor.
Apple'ın "peek" adını verdiği yeni işlev, uygulamaların simgesine dokunarak direkt olarak belirli bir işleve ulaşmanızı sağlıyor. Örneğin kamera uygulamasına sert dokunarak, açılan menüden direkt olarak selfie işlevine ulaşabiliyorsunuz. Facebook uygulamasında ise durum güncelleme, fotoğraf çekme, konum bildirme ve arama yapma gibi seçenekler bulunuyor. Bir başka yeni işlev olan "Pop", fotoğraf ve videoları ekranı tamamen kaplamadan görüntülemeye yarıyor.
Tüm bunları hissetmeniz gerektiğinden Apple, gelişmiş bir haptic feedback sistemi kullanıyor. Böylece dokunuşlarınızı kısa titreşimler olarak hissedebiliyorsunuz.
iPhone 6S, Apple'ın 64-bit'lik A9 işlemcisiyle çalışıyor. Apple, işlemcinin detaylarını paylaşmıyor ancak firmaya göre işlemciye yönelik işlemlerde yüzde 70 performans artışı ve GPU işlerinde yüzde 90 artış var (iPhone 6'nın A8 işlemcisine göre).

12 megapiksellik kamera ve fazlası!

12 megapiksellik kamera ve fazlası!
Apple, 2011'de tanıttığı iPhone 4S'ten bu yana kamerasının megapiksel sayısını ilk kez artırarak iPhone 6S'e 12MP'lik bir arka kamera yerleştirmiş. Apple, parazite yol açtığı için fazla megapikselin karşısındaydı, ancak firma bunu çözdüğünü iddia ediyor. Daha iyi otomatik odaklandığı belirtilen yeni kamera, 4K video da kaydedebiliyor.
Ön kamerada da yenilikler var. 5MP'e yükselen ön kamera, flaş olarak telefonun ekranını kullanabiliyor. Apple, bunun için ekranın normalden 3 kata kadar daha aydınlık hale gelebildiğini, aydınlatmakta kullanılan rengin ortamdaki ışıklandırmaya göre değişebildiğini söylüyor.
Live Photos işlevi ise fotoğraf çekmeyi yeni bir boyuta taşıyabilir. Bu yeni işlev, çektiğiniz her fotoğraf için kısa bir video kaydediyor. Bu işlevi kapatabiliyorsunuz, ancak varsayılan olarak açık duruyor ve her fotoğraf için yaklaşık yarım saniyelik bir video kaydediyor. 12 megapiksellik kare ise tam ortada yakalanıyor. Apple, bu yöntemin her ne kadar boş alanı verimli olarak kullandığını söylese de, videoların yer kapladığını biliyoruz.
Firma tanıtım sırasında animasyonlu duvar kağıtlarını da gösterdi, ancak bu iOS 9'la birlikte diğer iPhone'lara da sunulacak bir işlev olabilir.
iPhone 6S'teki Touch ID sensörünün öncekine göre iki kat daha hızlı çalıştığı iddia ediliyor. Apple, Wi-Fi'ın da iki kat daha hızlı çalıştığını, LTE'nin yeni bantları desteklediğini (toplam 23) belirtiyor.
Yine 16GB'tan başlayan, 64GB ile devam eden 128GB'a kadar ulaşan iPhone 6S, silver, space gray ve rose gold renk seçenekleriyle 25 Eylül'de satışa sunulmaya başlanacak.

0 yorum:

Yorum Gönder