About Me

14 Eylül 2015 Pazartesi

En çok sevilen iPhone hangisi?

En çok sevilen iPhone hangisi?
Yeni bir rapor, piyasadaki en popüler iPhone'un iPhone 6 olduğunu söyledi. Mobil pazarlama ve analiz firması Localytics'in raporu, geçtiğimiz yılın Eylül ayında piyasaya sürülen 4,7 inç'lik iPhone 6'nın tüm iPhone'lar arasında yüzde 30 pazar payının bulunduğunu söylüyor.
Apple'ın 5,5 inç'lik diğer büyük boyutlu telefonu iPhone 6 Plus ise yalnızca yüzde 9,1 paya sahip. Localytics'in raporuna göre iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'a geçiş, iPhone 5S ve 5C'ye göre daha hızlı gerçekleşti. Yeni iPhone'larda uygulamaların daha sık kullanıldığı, raporun verdiği bilgiler arasında.
iPhone 5S, yüzde 23,7 pazar payına sahipken onu yüzde 12,8 paya sahip iPhone 5 takip ediyor. iPhone 4S ise yüzde 8,8 payla iPhone 6 Plus'ın hemen gerisinde yer aldı. Listenin sonunda yüzde 8,5 ile iPhone 5C ve yüzde 5,3 ile iPhone 4 var.
Appel'ın henüz tanıtılan yeni telefonlarının zamanla iPhone 6'nın yerini alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor. iPhone 6S ve 6S Plus, önemli sayılabilecek yeniliklerle gelseler de durumu tüketicilerin davranışı belirleyecek. iPhone 6'ya sahip kullanıcıların 6S'i atlayıp, iPhone 7'yi beklemek istemesi muhtemel görünüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder