About Me

8 Eylül 2015 Salı

Her PC kullanıcısı bunları bilmeli!

Her PC kullanıcısı bunları bilmeli!
İster bilgisayarlar ve Windows konusunda ustalaşmış bir kullanıcı olun, ister yolunu tamamen kaybetmiş yeni bir kullanıcı, aşağıda sıraladığımız ipuçları hayatınızı kolaylaştıracak. İşte her PC kullanıcısının bilmesi gereken 6 basit şey.

6. Basit bir yedekleme sistemi kurun

Bir yedekleme sistemi hazırlamanız, sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Bu yüzden heemn şimdi yedekleme sisteminizi hatırlayabilir ve ona ihtiyacınız olana kadar unutabilirsiniz. Yedekleme için PC'nizle gelen araçları kullanabilir veya CrashPlangibi bir hizmeti kullanarak dosyalarınızı çevrimiçi olarak yedekleyebilirsiniz.

5. Kısayolları kullanın

Bir web sayfasında belirli bir kelimeyi arıyorsanız, tüm yapmanız gereken CTRL+F'ye basıp, aradığınız kelimeyi yazmak. CTRL+S ile açık olan dosyayı hemen kaydedebilir, CTRL+P ile yazdırabilir, CTRL+T ile yeni sekme açabilirsiniz. Başta zor gibi gelebilir, ancak bir süre sonra bu işlemleri neden fareyle yaptığınızı kendinize soracaksınız.

4. Kendinizi virüslerden koruyun

4. Kendinizi virüslerden koruyun
Öncelikle virüsler, trojan'lar ve diğer tür saldırılar arasındaki farkları öğrenerek işe başlayabilirsiniz. Bunun ardından Avast, Bitdefender gibi ücretsiz, iyi bir antivirüs yükleyerek kendinizi koruyun. Virüslerden korunmanın en iyi yolunun hislerinize güvenmekten, güvenilir kaynaktan gelmeyen yazılımları yüklememekten ve şüpheli şeyleri açmamaktan geçtiğini unutmayın.

3. Ağınızı ayarlayın ve sorunları giderin

Router'lar, modem'ler ve ağınızla ilgili diğer şeyleri çözmek, zor gibi görünebilir. Ancak birkaç temel gereksinimi bilmeniz, çoğu sorunu çözmenize yetecektir

2.Bilgisayarınıza her yerden ulaşın

Laptop'unuzla dışarı çıktınız, ancak önemli dosyalarınızdan biri masaüstü PC'inizde mi kaldı? Bu sorunu Dropbox gibi bir hizmet yoluyla çözebileceğiniz gibi,TeamViewer gibi basit bir uygulamayla PC'nizi istediğiniz yerden kontrol edebilirsiniz.

1. İki PC arasında dosya paylaşın

Hemen yanınızda oturan arkadaşınıza bir dosya vermek istiyorsunuz, ancak flaş diskinizi bulamadınız. Aslına bakarsanız flaş diske ihtiyacınız yok. İki bilgisayar arasında dosya paylaşımı için Dropbox'u kullanabileceğiniz gibi, daha hızlı olan bu seçenekleri de tercih edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder