About Me

16 Eylül 2015 Çarşamba

Facebook'a teşhir davası!

Facebook'a teşhir davası!
Facebook tartışmasız her türden insanın yer aldığı sosyal bir platform olarak hizmet veriyor. Bu sosyal ağda aile bireyleri, arkadaşlar, düşmanlar, eski sevgililer ve her yaştan yabancı bir çok insanla karşılaşabiliyorsunuz.
Bir baba, yaş sınırlaması kuralını başarılı şekilde uygulayamadığı için 11 yaşındaki kızını teşhir ettiği gerekçesiyle popüler sosyal ağa dava açtı. Bilindiği gibi Facebook sadece 13 yaş ve üzeri kişiler için üyelik izni veriyor.
Resmi belgelerde GS olarak belirtilen Kuzey İrlanda'lı kızın, yaşını daha büyük göstererek Facebook'a üye olduğu ve cinsel içerikli resimler yükleyerek erkeklerle iletişime geçtiği belirtiliyor. Daha sonra Facebook tarafından tespit edilen hesap silinse de bu durum olayın büyümesine engel olmaya yetmiyor.
Mahkeme belgeleri, kıza gönderilen mesajların nerede yaşadığı ve hangi okulda okuduğunu öğrenmeye yönelik olduğunu ortaya koyuyor.
Babanın avukatları Facebook'un kayıt sisteminin çok "gevşek" olduğunu ve bu tür durumların önüne geçilmesi için pasaport veya kimlik kullanımı gibi doğrulama amaçlı ilave tedbirlerin alınması gerektiğini savunuyor.
Facebook ve aile bireylerinin yaklaşan yargılama öncesi kendi aralarında anlaşmaya varma ihtimali de bulunuyor. Konuyla ilgili görüşleri sorulan bir Facebook yöneticisinin ise yorum yapmaktan kaçınması dikkat çekti.

0 yorum:

Yorum Gönder