About Me

19 Ağustos 2014 Salı

Activision Kendi Film Stüdyosunu Mu Kuruyor?

Activision elinde bulundurduğu sevilen video oyun serileri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yarattığı film tadındaki Call of Duty oyunları ile oyuncuların aklına "Neden bu oyunların filmleri çekilmiyor?" sorusunu getiren Activision aslında bu yönde bir adım atıyor olabilir.
Ünlü haber sitesi The Information aldığı duyumlara göre Activision çekinerek de olsa oyunlarını beyaz perdeye ve televizyona aktarabilecekleri film ve dizi stüdyosu kurmayı planlıyor.
Her ne kadar oyun filmleri çoğunlukla başarılı olamasa da aradan Resident Evil gibi başarılı yapımlar da çıkabiliyor. Ayrıca oyun filmini üçüncü parti sinema stüdyolarının yerine oyunun yapımcılarının geliştirmesi filmin kalitesini artıracağı da bir gerçek.
Bu konuya temkinli yaklaşsa da Activision son dönemlerde oyun serilerinde düşüş yaşıyor. Firmanın Blizzard ayağı başarılı yapımlar çıkarsa da Call of Duty serisi son iki oyundur oyuncu kaybetmeye başladı. Şimdilik iyi getirisi olan Skylanders ise daha ne kadar bu getiriyi sağlayabilir merak konusu. Elinde Guitar Hero gibi tepeden yere çakılan bir seri örneği bulunan Activision oyunların filmleri ile oyunların satışlarını artırabilir gibi gözüküyor.
Şimdilik Activision'ın resmi bir açıklama yapmadığı ve dedikodu olarak kalan olası film stüdyosu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

0 yorum:

Yorum Gönder