About Me

30 Ağustos 2014 Cumartesi

Nintendo, Yeni 3DS Modellerini Tanıttı

Merakla beklenen Nintendo açıklaması bugün yapıldı. Dünya çapında satış rekorları kıran el konsolu 3DS için yapılan bu açıklamada konsolun yeni modelleri duyuruldu. Bu duyuruyla bilikte 3DS ve 3DS XL'ın yeni modelleri de kullanıcılara tanıtıldı.
Yeni modellerin en belirgin özelliği ise eskilerine göre daha büyük olmaları. İki yeni konsolda seleflerine göre 1.2 kat daha büyükler. Konsolun üstünde yer alan tuşlar ise eski Nintendo konsollarını andıracak şekilde renklendirilmiş durumda. 
Ancak en büyük değişlik konsolun arkasına eklenen ZR ve ZL tuşları. Bununla birlikte ikinci ekranın yanına ise küçük bir analog daha eklenmiş durumda. Nintendo yaptığı bu radikal değişikliklerin ardından konsolun 3D kalitesini biraz daha arttırma yoluna gitmiş ve konsolun içine daha iyi bir işlemci yerleştirmiş .
Çoğu oyuncunun muzdarip olduğu depolama alanı için ise yine yeni konsollarla birlikte çözüm var. Yeni modelleri satın almanız halinde konsola SD kart takabileceksiniz. Böylece daha fazla oyunu depolama şansına erişebiliyorsunuz. Bir diğer güzel yenilik ise konsolun internet tarayıcısına HTML5 desteğinin gelmesi.
İşin kötü yanı ise yeni modellerde gidilen işlemci gelişimi konsollara çıkan oyunlarda ayrıma gidilmesine sebep olacak. Yeni duyurulan Xenoblade Chronicles gibi oyunlar muhtemelen sadece yeni modeller için çıkacaktır. Yeni modeller ilk olarak Japonya'da 11 Ekim tarihinde satışa sunulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder