About Me

29 Mayıs 2014 Perşembe

Halo, Xbox Yerine Dreamcast'e Özel Olabilirdi

Oyun konsolu nesli çok eskiye dayanmasa da birçok geçişlere şahitlik etti. Başta Atari, Nintendo ve Sega'nın domine ettiği pazarı şu anda şüphesiz ki Microsoft ve Sony domine ediyor. Microsoft'un bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı yol almasında Halo serisinin yardımı şüphesiz yadsınamaz bir gerçek.Ama meğer Bungie'nin konsol dünyasına etki eden serisi Halo başta Microsoft'un ilk konsolu Xbox için düşünülmemiş. 
Bir video oyun aşığı kullanıcı koleksiyon yaptığı dergi arşivinden çıkardığı dergileri incelerken ilginç bir habere dikkat etmiş. Bu kullanıcının ilginç olayın görüntüsünü paylaştığı on yıldan eski dergiye göre Halo meğer ilk olarak Sega'nın o dönemki konsolu Dreamcast için düşünülmüş. Bir dedikodu olarak aktarılan haberde yapımcıdan oyun içeriğine kadar bütün bilgiler doğru iken Halo'nun platformu Xbox yerine Dreamcast olarak gösterilmiş.
Gerçeklik payı çok yüksek olan bu bilgiyi baz alarak düşününce insan Bungie'nin Halo'yu Dreamcast yerine Xbox'a çıkarmasındaki sebebi merak etmekten kendini alamıyor. Kim bilir belki oyun planlandığı gibi Dreamcast'e çıksaydı şu an oyun konsolu piyasasında Sony, Sega ve Nintendo yarışı olabilirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder