About Me

27 Nisan 2014 Pazar

PlayStation 4'ün 2014 Oyunları

Yeni nesil yeni nesil diye bugüne kadar çokça konuştuk, dilimize bir zarar gelmediği sürece de konuşmaya uzun bir süre devam edeceğiz gibi duruyor. Ama dikkat ettiyseniz yeni nesil konsolların çıkışından bu yana oldukça fazla konuşulan bir konu var: Konsolların kendisi!
Şimdi aranızda ne konuşulacaktı ki diyenler olacaktır. Tabii ki yeni nesil cihazların konuşulması normal ama insan bir durup bakınca aklına bir soru geliyor, "Yahu biz bu cihazlarda ne oynayacağız?!"
Eminim yeni nesil almayı düşünen pek çok insanın kafasında hangi oyunları oynayabilirim sorusu yer ediyordur. Bugüne kadar PS4'e çıkmış tüm dikkat çeken oyunlarla ilgili görüşlerimizi gerek inceleme yazılarımız, gerekse de video programlarımızla bugüne kadar sizlere aktardık. Şimdiyse sırada çıkacak oyunlara değinmek var. Bulunduğumuz yıl içerisinde henüz çıkışını gerçekleştirmemiş PlayStation 4 oyunları arasından dikkatimizi çekenleri sizler ile kısa kısa paylaşacağız. Bu oyunların içerisinde henüz duyurulmamış fakat çıkmasına kesin gözüyle bakılan oyunlar da yer alacak (FIFA 15 gibi). 
İlk olarak çıkış tarihi kesinleşmiş oyunlara, sonrasında 2014 içinde çıkacağı duyurulmuş fakat kesin tarihi olmayan oyunlara, en son ise duyurulmamış fakat çıkmasına kesin gözüyle bakılan oyunlara değineceğiz.The Amazing Spider-Man 2 - 29 Nisan
Örümcek adamımızı yeni macerası filme konu olurken işin oyun kısmını da es geçmiyor. The Amazing Spider-Man 2 de ilk oyunun vadettiği eğlenceli oynanışı sürdürecek gibi duruyor.
Bound by Flame - 9 Mayıs
Benim özellikle ayrı bir merakla beklediğim Bound by Flame, RPG-aksiyon türünü harmanlayarak karşımıza çıkacak.
Transistor - 20 Mayıs
Bastion'ı geliştiren ekibin ellerinden çıkacak Transistor, taktisel oynanış ile aksiyonu birleştirmeyi hedefliyor.
Wolfenstein: The New Order- 20 Mayıs
Kült FPS serisi Wolfenstein, The New Order ile geri dönüyor! Eski oyunlara bağlı kalarak hazırlandığı söylenen Wolfenstein'da yine bol bir aksiyonla karşılaşacağımızı umuyoruz. (Oyunda multiplayer modunun olmayacağını da hatırlatalım.)
Watch Dogs - 27 Mayıs
Ubisoft'un ertelenen oyunu, 2014'ün belki de en çok beklenen yapımı. Bir kesim hayal kırıklığı olacağını, bir diğer kesimse baş yapıt olacağını savunadursun şunun şurasında Watch Dogs'a kavuşmamıza çok çok az bir zaman kaldı. Bekleyip neticeyi beraber göreceğiz.
Murdered: Soul Suspect - 3 Haziran
Kendi cinayetimizi çözmeye çalışmak gibi ilginç bir konuyla karşımıza çıkan Murdered: Soul Suspect, özellikle hikayesiyle güçlü olacağını hissettiriyor. Hikaye arayanlara duyurulur.
EA Sports UFC - 17 Haziran
Karma dövüş sanatları dendiği zaman akla gelen ilk oyun, yeni nesilde tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Özellikle grafikleriyle yine gözleri kamaştıran yapım, benim ilgimi içerisinde Bruce Lee'ye yer vermesiyle çekti diyebilirim.
The Last of Us: Remastered Edition - Haziran
PlayStation 3'ün son gözdelerinden The Last of Us, PS4 için cilalanmış bir şekilde tekrar karşımıza çıkacak. Haziran ayında çıkacağı tahmin edilen oyun için net bir gün paylaşılmadı.
The Elder Scrolls Online - Haziran
PC için çıkış yapan ve oldukça olumlu eleştiriler alan The Elder Scrolls Online, PS4 çıkarmtasını da bu Haziran yapacak. Ancak henüz net bir gün yapımcılar tarafından paylaşılmadı. Takipteyiz.
Sniper Elite 3 - 1 Temmuz
Özellike dürbünlü tüfek ile adam avlamayı sevenlerin favori oyunu Sniper Elite, üçüncüsüyle PlayStation 4'e de geliyor.
The Evil Within - 26 Ağustos
Belki de bu yılın en çok beklenen korku oyununa bakıyorsunuz şu anda. Resident Evil'in yaratıcısı Shinki Mikami tarafından geliştirilen oyun, yayınlanan fragmanlarıyla oldukça iyi gözüküyor. Umarız gözüktüğü kadar iyi olacaktır.
Destiny - 9 Eylül
Bu kez de Halo'nun yaratıcısı Bungie sahneye çıkıyor. Destiny ile oldukça geniş bir evren ve kaliteli bir oyun ortaya koyduklarını iddia eden Bungie'nin Destiny'den beklentileri büyük, tabii bizim de öyle.
Alien: Isolation - 7 Ekim
Ne zamandır iyi bir Alien oyunu oynayamıyorduk. Ancak bu seferki oyun birkaç açıdan bizleri umutlandırdı. Özellikle Amnesia ve Outlast tarzı çaresizlik hissini hedef alması, Alien konseptine yakışabilecek bir oyunun gelebileceğini işaret ediyor.
Middle-earth: Shadow of Mordor - 7 Ekim
İşte uzun zamandır düzgün bir oyununu göremediğimiz bir başka evren, Orta Dünya. Dinamiklerinin Assassin's Creed'e çokça benzemesiyle eleştiri oklarına hedef olan Middle-earth'ten açıkçası iyi bir şeyler çıkmasını bekliyorum. Bir baş yapıt olmasa bile hoş bir deneyim sunacağına inancım yüksek. Radarınızda olsun.
Batman: Arkham Knight - 14 Ekim
Batman Arkham serisinin son oyunu olacağı söylenen Arkham Knight, yeni nesil ile birlikte güçlü bir kapanış yapmak istiyor olsa gerek. Bu kez Batmobile'i de emrimize bırakan yapımcı firma, daha geniş bir dünya ile Batman'e Arkham yolculuğunda son bir kez eşlik etmemizi sağlayacak
.Çıkış Tarihi Henüz Kesinleşmemiş 2014 Oyunları
Assassin’s Creed Unity - Çıkış Tarihi Paylaşılmadı
Ufak bir ön fragman ile kendini gösteren Assassin's Creed Unity, senenin beklenen yapımlarından. Fransız İhtilali'ni konu alacak oyun, bu yıl içerisinde çıkış yapacak. Fakat tarihi konusunda henüz bir kesinlik yok. (Biz ona sonbahar mevsimi diyelim.)
The Crew - Çıkış Tarihi Paylaşılmadı
Ubisoft'un yarış oyunu The Crew da sonbahar da çıkması beklenen yapımlardan, fakat kesin bir tarih için biraz daha beklememiz gerekecek.
Diablo 3: Ultimate Evil Edition - Çıkış Tarihi Paylaşılmadı
PC ve geçmiş nesil konsolların ardından PS4'e çıkması beklenen Diablo 3 için henüz net bir tarih verilmedi. Ama oyunun bu sene içerisinde çıkacağı biliniyor. 
Driveclub - Çıkış Tarihi Paylaşılmadı
Bir ertelenen PS4 özel oyunu daha. Özellikle online kısımlarının güçlü olmasıyla ön plana çıkan Driveclub, beklenilen tarihte çıkışını gerçekleştiremeyek, pek çok yarış severi üzmüştü. Bu yıl içerisinde çıkacağı söylenen oyun için maalesef ki net bir çıkış tarihi paylaşılmadı.
The Order: 1886 - Çıkış Tarihi Paylaşılmadı
Yayınlanan fragmanıyla çenemizi yerinden birkaç santim aşağı kaydıran The Order: 1886, PlayStaion 4'e özel olarak gelecek bir diğer oyun. İçerisinde multiplayer barındırmayacağı söylenen oyun için beklentiler bir hayli yüksek. Yayınlanan videolara bakıldığında durumun böyle olması da oldukça normal. (Hele bir kötü çık...)
Duyurulmamış Oyunlar:
Sıra geldi resmi olarak duyurulmamış ama elbet gelecek dediğimiz oyunlara. Siz de biz de biliyoruz ki bu oyunlar 2014 yılında karşımızda olacaklar. Zaten E3 2014'te bu oyunları ve daha pek çok yeni oyunu göreceğimize eminimiz.
Call of Duty - Duyurulmadı
2014 Sonbahar döneminde çıkacağına inandığımız Call of Duty için ne desek bilemiyorz. Birçok oyuncu oyunun kendini tekrar etmeye başladığından yoğun bir şekilde şikayet ederken, bir başka 'birçok oyuncu' grubuysa oyunun multiplayer modlarında günlerini harcamaya devam ediyor. Acaba Activision, artık yeni bir grafik motoru ve devrimsel bir özellik sunacak mı? Yoksa bildiğimiz Call of Duty'nin aynısını mı önümüze sunacak? (Günün sorusu!)
FIFA 15 - Duyurulmadı
En son 2014 FIFA World Cup Brazil ile karşımıza çıkan FIFA serisi, her sene olduğu gibi bu sene de karşımıza çıkacaktır. FIFA 14'ün yeni nesil versiyonu ile futbol oyunlarındaki tahtını daha da sağlamlaştıran serinin yeni versiyonunu ekim başı gibi beklediğimizi belirtelim.
PES 15 - Duyurulmadı
Konami, geçen yıl yeni nesil için bir çıkartma yapmamıştı. Ama bu sene PlayStation 4'e ilk PES oyunlarını çıkartarak yeni nesile geçiş yapmak istiyorlar. Henüz oyun hakkında elle tutulur çok fazla bilgi yok. Ancak her geçen seneyle birlikte PES, kaybettiği tahtını FIFA'dan geri almak için daha da zor bir pozisyonun içerisinde kendini buluyor. Rekabet her zaman kalite doğurur diyerek PES'in de 2015 ile birlikte eski ihtişamlı günlerine geri dönmesini temenni ediyoruz. 

0 yorum:

Yorum Gönder