About Me

21 Nisan 2014 Pazartesi

inFamous: Second Son Paper Trail Türkçe rehber!

Paper Trail Nedir?

  • Paper TrailPlaystation 4′e özel olarak çıkışını yapmış inFamous: Second Son’ın bedava bonus eklentisidir. Paper Trail ile birlikte hem bilgisayarımızdan, hem de Playstation 4′ümüzden D.U.P.’nin ve  Brooke Augustine’in gizli işlerini araştırıp, gün yüzüne çıkaracağız. 

Neden Rehber Hazırlıyorum?

  • inFamous: Second Son’ın bonus eklentisi olan Paper Trail’a rehber hazırlıyoruz çünkü oyun esnasında, özellikle bilgisayardan yapacağımız görevlerde, yardıma ihtiyacınız olacağını düşünüyorum. Şuan internette bir çok rehber bulunmakta fakat hepsi yabancı dilde ve çoğunun detaylı anlatımı bulunmuyor. Ben burada herkesin anlayabileceği bir şekilde, hafta hafta rehberiTürkçe olarak çıkartacağım.
  • Rehberimde küçük ipuçları vererek ilerleyeceğim. Eğer ipuçlarından sonuç çıkartamıyorsanız, takıldığınız yeri yorum bölümüne yazmanız yeterlidir. Bu şekilde cevabı söyleyebilirim. Cevapları açık açık rehbere yazmıyorum çünkü bunlarla uğraşmak isteyen insanlar da olacaktır. Onların keyfini kaçırmak istemem.
  • Ayrıca, ipuçları beyaz yazı ile saklanmıştır. Rahatça okuyabilmek için, farenin sol tıkı ile üstünden geçiniz.

Prolog Bölümü

  • Prolog böümünde yardıma ihtiyacağınız olacak bir bölüm bulunmamaktadır. Bu bölümü oyun içi karma kazanmak için kullanabilirsiniz.
  • 1. karmayı kazanmak için Paper Trail’e katılmanız yeterlidir.
  • 2. karmayı kazanmak içinkonduit farkındalık testini tamamlamanız yeterlidir.
  • 3. karmayı kazanmak için genom testini tamamlamanız yeterlidir.
  • Son karmayı kazanmak için PSN hesabınız ile Paper Trail hesabınızı bağlamanız yeterlidir.

1. Görev / 1. Hafta

  1. Öncelikle oyununuzdan Paper Trail başlangıç noktasına gidip, görevi tamamlamalısınız. (İpucu: Paper Trail başlangıç noktası Fetch’in ilk başta saklandığı yerdir.)
  2. Oyun içinden ilk görevi tamamladıktan sonra, Origami Güvercin, Suç Alanı Fotoğrafları, Kurban Cüzdanı ve Delsin’in Telefonuna sahip olacaksınız.
  3.  Emilio’nun kartında ismi geçen web sitesine gidin ve üye girişini yapın. (İpucu: Kullanıcı adı/mail adresi cüzdanın içinde yazılıdır. Şifresini bulamayacaksınız çünkü şifresi hakkında herhangi bir bilgi yok.Şifremi unuttum bölümüne girip, karşınıza çıkan soruları cevaplandırmanız gerekecek. Önünüze gelen tüm soruların cevaplarını kurbanın cüzdanında bulabilirsiniz.)
  4. İnternet sitesine giriş sağladıktan sonra, 1 adet açık dosya göreceksiniz, o dosyayı açmalısınız. Açtığınız dosyada 12 haneli bir kod göreceksiniz. O kodu Delsin’in telefonuna girdiğiniz taktirdePaper Trail’in yeni görevi oyun içerisinde açılacaktır.

2. Görev / 1. Hafta

  1. İlk görevi tamamladıktan sonra, eğer oyun içinde açılan 2. görevi de tamamlamalısınız.
  2. Oyun içindeki 2. görevi tamamladıktan sonra, Suç Alanı Fotoğrafları, Killian’ın Telefonu ve İzci Robot’a sahip olacaksınız.
  3. İzci Robot’un üstünde bulunan kod yazma yerine tıklayıp, 6 haneli bir rakam yazmanız gerekmektedir. Girdiğiniz kod tarandıktan sonra eğer sayı yeşile döndüyse, sayı doğrudur ve doğru yerdedir anlamına gelir. Eğer sayı yeşil olmadıysa ve silinmediyse, kodun içinde o sayı vardır fakat doğru yerde değildir demektir. Eğer sayı x harfine dönüşürse, o sayı kod içinde bulunmamaktadır anlamına gelir. (İpucu: Eğer sayfanın kaynağına bakarsanız, kodu rahatlıkla görebilirsiniz.)
  4. Kodu bulup, robota girdikten sonra oyun içinden yapmanız gereken 3. görev açılacaktır.

3. Görev / 1. Hafta

  1. Oyun içinden 3. görevi tamamlamalısınız.
  2. Oyun içindeki 3. görevi tamamladıktan sonra, Origami Güvercini ve Suç Alanı Fotoğraflarına sahip olacaksınız. Bundan sonra yapmanız gereken bir şey yok.

1. Görev / 2. Hafta

  1. Oyun içerisinden 4. görevi tamamlamalısınız.
  2. Oyun içinden 4. görevi tamamladıktan sonra, Olay Alanı Fotoğrafları, Origami Güvercini, Cennetten Gelen Cehennem Ateşi Posteri, Fishbein’in Telefonu ve D.U.P. Dahili Ağına sahip olacaksınız.
  3. Öncelikle Origami Güvercinine ve Postere dikkat etmeniz gerekmektedir, çünkü telefonu açmada kullanacağınız tüm ipuçları onlarda bulunmakta. (İpucu: Telefonu açtığınızda sağ tarafta bulunan kod, telefonu açmanız için yeterlidir. Tek yapmanız gereken sağdaki kodun her sayısına 3 eklemek. Yani ilk hani 1 ise telefona 3 girmelisiniz. 8 ise 11 fakat sadece sağdaki rakamı, yani 1′i girmelisiniz. Bunu yaparken hızlı olmalısınız çünkü kod her 30 saniyede değişiyor.)
  4. Telefonu açtıktan sonra, Origami Güvercini ve Güvenlik Belgesi elinize geçecek. Bundan Sonra yapmanız gereken bir şey yoktur.

2. Görev / 2. Hafta

  1. Oyun içinden 5. görevi tamamlamalısınız.
  2. Oyun içinden görevi tamamladıktan sonra Kriley’in Ajandası ve Suç Alanı Fotoğraflarıbulacaksınız.
  3. Kriley’in Ajandasını ipuçları için incelemelisiniz. (İpucu: Ajandada yazan internet sitesine girmelisiniz. Açılan internet sitesinde, yazıların arasına saklanmış rakamlar göreceksiniz. Sıra ile hepsini bir yere yazın, buradan 11 haneli bir rakam çıkartacaksınız. Bu arada, resimin üstündeki 2 rakamı sayılmıyor. Bulduğunuz 11 haneli rakamı D.U.P.’un web sitesine (D.U.P. Dahili Ağı) girmeniz gerekmektedir. Orda gördüğünüz dosyanın dava kodunu, Ajanda da yazan web sitesindeki soru-cevap bölümüne girin. Diğer sorunun cevabı ise “Paulson”dur. 
  4. Tüm bunları yaptıktan sonra Konduitlere Karşı Dava ve Kriley’in Web Sitesi Paper Trail hesabınıza eklenecek. Bundan sonra yapmanız gereken bir şey yoktur.

3. Görev / 2. Hafta

  1. Oyun içinden 6. görevi tamamlamalısınız.
  2. Görevden sonra, Olay Alanı Fotoğrafları, Paulson’un Cüzdanına ve Origami Güvercinine sahip olacaksınız. Bundan sonra yapmanız gereken bir şey yoktur.

1. Görev / 3. Hafta

  1. Oyun içinden 7. görevi tamamlamalısınız.
  2.  Görevden sonra, Olay Alanı Fotoğrafları, Origami Güvercini, Poster ve Telefona sahip olacaksınız.
  3. Bu görevi tamamlamak için yapmanız gereken tek şey, Telefona giriş sağlayabilmek. Daha önceki görevlerde kullandığınız D.U.P. sitesine tekrar erişim sağlayıp gördüğünüz dosya numaralı ile biraz uğraşmanız gerekiyor.  İhtiyacınız olan numara origami kuşunda yazıyor.
  4. Cell 404′e ulaştığınızda duvarlara ve güvercinlere dikkat edin, hepsi ipucu dolu. (İpucu: “0-44-65-86-105-5″ rakamını D.U.P. sitesinde aratın. Henry’nin dosyasına ulaşacaksınız. Henry’nin dosyasının son sayfasında başka bir dosya numarası daha olacak. O numarayı da D.U.P. sitesinde arattırın ve dosyada bulunan resime dikkatlice bakın. Resimde görünen 12 haneli ID’yi Delsin’in telefonunu açmak için kullanabilirsiniz.)

2. Görev / 3. Hafta

  1. Oyun içerisinden 8. görevi tamamlayın.
  2. Elinize bir Kamera Diski gelecek. O diskteki 7 adet bulmayacayı çözmeniz gerekecek.
  3. Bulmaca bittikten sonra, karşınıza çıkan videoyu izleyin ve arabanın ID’sini buradan arattırın.

3. Görev / 3. Hafta

  1. Oyun içerisinden 9. görevi tamamlayın.
  2. Poster ve Origami kuşu elde edeceksiniz. Bunlar ile yapabileceğiniz hiçbir şey yok. 3. hafta burada bitiyor.

1. Görev / 4. Hafta

  1. Oyun içerisinden 10. görevi tamamlayınız.
  2. Oyun içi 10. görevi tamamladığınız taktirde, Origami Dove #10  elde edeceksiniz.
  3. Origami Dove #10‘da 1 adet 11 rakamlı kod bulunacak. Bu kodu D.U.P. sitesinde aratın. Çıkan dosyada karşınıza tekrar bir kod çıkacak. Dosyada belirtilen web sitesini açın ve diğer 11 rakamlı kodu D.U.P. sitesinde aratın. (İpucu: Son arattığınız kodda çıkan dosyada, bir puzzle karşınıza çıkacak. Bu bulmacayı çözdüğünüz taktirde, foruma giriş şifresini elde edeceksiniz. Elde ettiğiniz şifre ile foruma giriş sağlayın ve öncelikle Funny Flick konusuna girin. İlk önce videoyu izleyin ardından da son atılan mesajdaki resimi açın.)
  4. Bunları tamamladıktan sonra No Mercy (Video), Shred of Evidence (Puzzle you completed), Lifeline Purity Website ve DUP Lifeline Memo bilgilerini elde edeceksiniz.

2. Görev / 4. Hafta

  1. Oyun içerisinden 11. görevi tamamlayınız.
  2. Oyun içerisinden görevi tamamladıktan sonra, Bagged and Tagged ve Delsin’s Phone’aulaşacaksınız.
  3. Bagged and Tagged bilgisine girdiğinizde 8 adet kod göreceksiniz. Bunları çözüp kodu bulup, telefona girmeniz gerekmektedir. (İpucu: Bulmacadan çıkan kod, 02240835619′dur. Bunu D.U.P.’nin sitesinde aratınız. Ardından çıkan dosyadaki 4-828-1723-3-99 kodunu aratınız. En son olarakta, 1025-5-211-988 kodunu aratınız. Bu kod sizi başka bir bulmacaya götürecek. O bulmacadaki kodu çıkarın ve telefonu açmak için kullanın.)
  4. Origami Dove #11, Curdun Morgue Incident, Chief Scientist Dossier, DUP Ground Troop Dossier ve Tyler Bennet’s Phone bilgilerine ulaşacaksınız. Bu bilgiler artık işinize yaramayacak.

3. Görev / 4. Hafta

  1. Oyun içerisinden 12. görevi tamamlayınız.
  2. Origami Dove #12 ve Bennet’s DUP Drive elde edeceksiniz. Bu bilgiler ile yapabileceğiniz bir durum yok. 5. haftanın gelmesini bekleyeceğiz.

1. Görev / 5. Hafta

  1. Oyun içerisinden 13. görevi tamamlayınız.
  2. Görev bittikten sonra Origami Dove #13 ve Vehicle Tracker’a sahip olacaksınız.
  3. Bir arabanın izini bulmanız gerekiyor, bunu aramaya başlamaya  Origami Dove #13‘den başlayabilirsiniz. (İpucu: Elinize geçen bilgiler ile bir bulmaca bulacaksınız. Bulmacanın sonucu 26371475197′dir. Bunu D.U.P. sitesinde aratmanız gerekmekte.Ordaki bilgilerden de 298-3457-93-45 isimli dosyaya geçip, aracın plakasını alıp Vehicle Tracker’a girmelisiniz.)
  4. Intercepted Military Intel, Motimer’s Voicemail, Van Surveillance Report bilgilerine sahip olacaksınız.

2. Görev / 5. Hafta

  1. Oyun içerisinden 14. görevi bitiriniz.
  2. Gudino’s Landscaping Van bilgisine sahip olacaksınız.
  3. Aracın içini araştırıp, gerekli bilgilere ulaşmanız gerekmekte. (İpucu: Aracın içinde hackleyebileceğiniz bir kasa ve bir bilgisayar olacak. Öncelikle kasayı hackleyip, bilgisayarın bilgilerini almanız gerekmekte. Bilgisayara girdiğiniz zaman ise SurveillanceLocations.jpg. isimli dosyayı bulmalısınız.)
  4. Gerekli dosyaya ulaştıktan sonra Origami Dove #14, Spy Documents, Recon Operations Mapbilgilerine sahip olacaksınız.

3. Görev / 5. Hafta

  1. Oyun içerisinden 15. görevi tamamlayınız.
  2. Origami Dove #15, Heneral Slain, State of Alarm bilgilerine sahip olacaksınız.
  3. Bunların ardından herzamanki gibi yapabileceğiniz bir şey yok, diğer haftayı beklemelisiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder