About Me

18 Temmuz 2014 Cuma

Yeni Doom Hakkında İlk Bilgiler Geldi

Bugünün en önemli haberi kuşkusuz QuakeCon'un başlaması. Daha önemli olan ise yeni Doom hakkında ilk bilgilerin burada gelecek olmasıydı. Etkinliğin başlamasıyla birlikte gözler buraya dikildi ve Martty Stratton oyun hakkında ilk bilgileri bizlerle paylaştı.
Öncelikle yeni oyunun herhangi bir takı almayacağı söylendi. Yani yeni oyunumuzun adı sadece "Doom" olacak. Eski oyunlarıyla FPS dünyasını kökünden sarsan seri yeni oyunuyla da bunu yinelemeyi hedefliyor. Oyun PC, PS4 ve Xbox One için piyasaya çıkacak ve id Tech 6 ile geliştirilecek. Geliştirici ekip oyunun ruhuna gönderme yaparak bu motoru "id Tech 666" olarak adlandırmış.
Yeni oyunun köklerine sadık kalacağı aşikar. Yapımcıların en çok önemsediği ise eski oyunlarda yer alan seri oynanış tarzı. Bu hızlı oynanış tarzını yeni oyunda da göreceğiz. Ayrıca diğer FPS oyunlarından alışık olduğumuz şekilde saklandığımız zaman canımız yenilenmeyecek. Haritanın çeşitli yerlerine serpiştirilmiş can kutularını toplamamız gerekecek. Eski Doom'larda gördüğümüz kan ve dehşet aynı şekilde devam edecek.
Oyunun hikayesi ise Mars'ta geçecek. Gezegene kurulmuş UAC araştırma tesislerine yapılmış şeytani bir işgalin hemen ardından oyun başlayacak. Sadece QuakeCon katılımcılarına izletilen videodan aktarılanlara bakılırsa bu vahşet seviyesi yeni oyunla birlikte oldukça yukarılara çıkmış durumda. Videoda kopmuş kolların yerden alınıp anahtar olarak kullanılmasından parçalanan diğer karakterlere kadar bir çok değişik kombinasyon bulunuyor. Daha önceden alışık olduğumuz silahlar ise yeni Doom'da aynen korunmuş durumda.
İlk olarak 2007 yılında karşımıza çıkan oyunun 2008 yılından bu yana geliştirilmekte olduğu tahmin ediliyor. Daha önce hiç canlı olarak göremediğimiz oyunun geliştirme aşamasında büyük sıkıntılar çektiği tahmin ediliyor. Şimdilik sadece şanlı kullanıcıların izleyebildiği bu videonun yakın zamanda herkesle paylaşılması da planlar arasında. 

0 yorum:

Yorum Gönder