About Me

31 Temmuz 2014 Perşembe

The Walking Dead: Sezon İki - Bölüm 4 İnceleme

Temmuz ayının başlarında The Wolf Among Us’ı sonlandıran Telltale Games, The Walking Dead’de de sona gelmek üzere. Bir sonraki durağının Tales from the Borderlands olacağı tahmin edilen stüdyo elindeki oyunları yavaş yavaş bitiriyor. The Wolf Among Us ile takdire şayan bir finale imza atan ekibin bir diğer oyununda da aynı başarıyı yakalamasını bekliyoruz. Telltale Games sezon finaline son bir bölüm kalan The Walking Dead’de bakalım nasıl işler ortaya koymuş.

“Ne yapsam fayda etmiyor”
- Önceki bölümlerden spoiler -
Seriyi yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere bir önceki bölüm oldukça kanlı ve sürekli diken üstünde geçmişti. Bölümün sonundaysa zor da olsa kurtulmaya çok yaklaşmıştık ve vahşi bir seçimde karar kılıp kılmayacağımızı belirlemiştik. Dördüncü bölüm de üçüncü bölümün sonunda verdiğimiz kararın etkileriyle başlıyor. Her ne yaptıysak yapalım bu seçim küçük bir kızın hayatını sarsacak kadar önemliydi. Bu sebeple seçimimiz ne olursa olsun içten içe vicdan azabı duyabiliriz. Fakat birinci önceliğimizin hayatta kalmak olduğunu unutmamamız gerekli.
Gerilim dolu giriş sekansını atlattığımızda işler biraz daha duruluyor. Bölümün konusu güvenli bir mekan bulmak olduğundan Amid the Ruins’in heyecan kat sayısı önceki bölümlere göre biraz daha düşük. Ancak hikaye gayet iyi gelişiyor ve karakterlerdeki değişimi buram buram hissediyorsunuz.
- Spoiler bitti -
The Wolf Among Us’a göre daha çok dram ağırlıklı giden The Walking Dead ikinci sezonun dördüncü bölümünde de çizgisinden çıkmıyor. Yıkılmış bir dünyada hayatta kalmanın zorluklarını yeniden iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bu konuda doğru noktalara parmak basmaktan kaçınmayan geliştirici ekip bu bölümünde de kendisini sakınmıyor. Yeri geliyor daha önce seçmek zorunda kaldığımız bir seçimin acısını yeniden yaşıyor, yeri geliyor sevdiklerimizin içinin parçalanmasını izliyoruz.
The Walking Dead’in dördüncü bölümü duygu yönünden her zamanki gibi başarılı. Fakat tempo konusunda bazı sıkıntıları var. Bölümün geneli dalgalı halde ilerliyor. Küçük çaplı bir heyecan yaşıyor, ardından belli bir süre boyunca sakince ilerliyorsunuz. Çalkantılı bir anlatım yerine diyalog kısımlarının daha dengeli yerleştirildiği bir anlatım tarzı benimsense, dördüncü bölüm ikinci sezondaki en başarılı bölüm olabilirdi.
Bu sorunu bir kenara bıraktığımızda Amid the Ruins seçim konusunda gayet başarılı. Clementine’ı yine istediğiniz gibi bir kişiliğe sokabiliyorsunuz. Diyalog tercihlerinin yanında somut seçimler de yerini olduğu gibi koruyor. Parmağınızın zorla gideceği bazı seçimler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Şahsen ben hiçbir seçimi tereddütsüz yapamadım.
“Ölmeyeceğim!”
Üçüncü sezonunun geleceği doğrulanan The Walking Dead’de ikinci sezonu bitirmemize çok az kaldı. Yine grubumuzun bin bir türlü sorunla yüzleştiği bir bölümü geride bıraktık. Beşinci bölüm olan No Going Back ise oldukça iddialı geliyor. Özellikle de yabancıların cliffhanger (bkz: en heyecanlı yerde bölümü bitirmek) diye tabir ettiği bir bitişten sonra… Telltale’dan tek arzum oyuncuları fazla bekletmemeleri.

0 yorum:

Yorum Gönder