About Me

27 Ekim 2014 Pazartesi

Turkcell 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı

Turkcell, turkcell t50, superonline, Süreyya Ciliv

Turkcell, 2014 üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Turkcell Grup gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre %6 oranında büyüyerek tarihinin en yüksek seviyesi olan 3 milyar 162 milyon TL'ye ulaştı. Bu büyümede %38 oranında artan mobil internet gelirinin ve %38,2 büyüyen Turkcell Superonline'nın katkısı etkili oldu. Grup AVFÖK, bir önceki yıla göre %3 artışla 1 milyar 50 milyon TL'ye ulaşarak rekor kırarken, net kâr ise 755 milyon TL olarak gerçekleşti. Operasyonel verimlilik ve pazardaki başarı açısından önemli bir gösterge olanVFÖK (Vergi-Faiz Öncesi Kâr) ise bir önceki yıla göre %2,7 artışla 647 milyon TL oldu. 
Zorlu rekabet ortamına rağmen Turkcell Türkiye, mobil internetteki hız ve kalitesi, inovatif servisleri ve müşteri deneyimiyle 2014'ün üçüncü çeyreğinde 97 bin abone kazandı. Müşteri memnuniyetini artırıcı hizmetler ve ön ödemeli hatlardan faturalı hatlara geçişlerin etkisiyle faturalı abone sayısı ise bir önceki çeyreğe göre 295 bin arttı. Böylece, faturalı abonelerin toplam abone içindeki payı %42,6'ya yükseldi. Turkcell'in Türkiye'deki toplam abone sayısı ise 34,7 milyon oldu.
 - Turkcell yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini %6 oranında artırarak 3 milyar 162 milyon lira ile tarihinin en yüksek gelirini elde etti.
- Grup AVFÖK'ü %3 artışla 1 milyar 50 milyon TL'ye ulaşarak rekor kırdı. AVFÖK marjı ise %33,2 olarak gerçekleşti.
- Büyümede itici güç %38 oranında artan mobil internet gelirleri ve %38,2 oranında büyüyenTurkcell Superonline oldu.
- Akıllı telefon kullanıcı sayısı 12 milyona dayandı. Turkcell şebekesindeki akıllı telefon penetrasyon oranı %37 seviyesine ulaştı. Üçüncü çeyrekte Türkiye'de en çok satan akıllı telefon Turkcell T50 oldu.
Ciliv: Güçlü network ve inovasyonla büyümeye devam
Turkcell'in üçüncü çeyrek sonuçlarını yorumlayan Genel Müdür Süreyya Ciliv; "Önümüzde teknolojinin etkisiyle dönüşen yeni bir dünya var. Yeni dünyada, bir yanda mobil platformlar ve bulut üzerinde yükselen servis ve ürünler; diğer yanda ise bu alanları etkin ve kesintisiz olarak buluşturan network altyapısı var. Başarının anahtarı ise, bu güçlü networkü kullanarak yeni teknolojileri işine uyarlamakta yatıyor. Teknolojiyi kullanarak müşterileri için fark yaratanlar, rekabette öne geçerek şirketlerini başarıya taşıyabiliyor. Takım olarak Turkcell'in güçlü network altyapısını hem müşterilerimizin hem de tüm Türkiye'nin hizmetine sunuyor, yeni dünyada en iyi çözüm ortakları olarak onlarla birlikte yürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de teknolojimizle, inovasyon gücümüzle ve üstün network'ümüzle müşterilerimizin yanında olmaya, onların işini geleceğe taşımaya devam edeceğiz" dedi.
Basın bülteninden derlenmiştir

0 yorum:

Yorum Gönder