About Me

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Sony’den Andrew House, Playstation 4 için fiziksel oyunlardan dijital oyunlara geçişi konuştu!

Sony’den Andrew House, Playstation 4 için fiziksel oyunlardan dijital oyunlara geçişi konuştu. Sony Computer Entertainment Başkanı ve CEO’su Andrew HouseElectronics Investor Relations Day 2015’teki sunumu esnasında oyunların fiziksel satıştan, dijital satışa geçişini ve bu durumun Playstation 4’e geçiş için büyük bir teşvik olduğunu konuştu.
Andrew-House-holds-up-a-Playstation-4
“İçinde bulunduğumuz bu dijital çağda, kullanıcıların Playsation 3’ten Playstation 4’e geçiş yapması kaçınılmaz olacaktır. Çünkü Playstation 4 oyunculara daha veirmli ağ özellikleri sunuyor ki bunu da Playsation 3 satışları üzerindeki etkisini de görüyoruz. Bunlara ek olarak bir de kar ve maliyet hakkında konuşmak isterim. Ben Dragon Quest’i indirilebilir içerik olarka satın aldığım zaman daha hızlı ve daha erken edindim. İnsanlar bu yüzden kutulu satışlardan ziyade dijital satışları tercih ediyor.” şeklinde konuşan House, “Dijital oyuna geçiş şirlet karını arttrıcak mı?” sorusuna da şöyle cevap verdi:
“Evet, büyük bir olumlu etkisi söz konusu lakin her ülkenin kendi kullanıcılarına göre farklı durumları mevcut. Pazarlamacılık açısından baktığımızda Amerika Birleşik Devletleri’nde kutulu satışlardan dijital satışlara doğru büyük bir geçiş var, fakat diğer ülkelerde durum farklı. Bir geçiş var fakat bu geçiş ülkelerin kendi durumuna bağlı.
Şahsi olarak, Steam ile başlayan bu dijital satış duruma geçiş benim için de geçerli. Gerek konsol gerekse PC üzerinden oyunlara daha hızlı ve bazen de daha ucuza ulaşabiliyorum ama yine de bir oyuncu olarak kutulu oyunu elinde tutmanın verdiği hazzı dijital satışlardan alabilmem malesef mümkün değil. Sony’nin önümüzdeki dönem için izleyeceği plana detaylı olarak buradanulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder