About Me

30 Mayıs 2015 Cumartesi

Android M, Lollipop'a karşı!

Android M, Lollipop'a karşı!

Dün Google I/O konferansında tanıtılan Android M'nin Android 5.0 Lollipop'un yerini alacağı, Android bölümü mühendislik başkan yardımcısı Dave Burke tarafından açıklandı.
Android 5.0 Lollipop'a kadar her üretici, Android'in stok sürümüne pek benzemeyen, kendi arayüzünü geliştirmekteydi. Lollipop, bu durumu tam anlamıyla çözemedi ancak Android M'de durum değişebilir. Binlerce platform geliştirmesiyle gelen Android M, kararlılık, kullanım kolaylığı ve temel kullanıcı deneyimi üzerinde duruyor.
Google, yeni Android'in sürüm numarasını ve M harfinin hangi kelimenin baş harfi olduğunu henüz açıklamadı, ancak tatlı şeylerin bizi beklediğinden emin olabiliriz.
İşte Android M'nin Android Lollipop'un üzerine getirdiği yenilikler.

Doğal parmak izi desteği

Parmak izi tarama özelliğini daha önce bazı Android'li telefonlarda görmüştük. Ancak Google, Android M ile birlikte işlevi platform çapında standart haline getirmek istiyor. Bunun için parmak izi desteği, standart bir API yoluyla Android M'ye sunulacak. Böylece parmak izi tarayıcısına sahip cihazlar, aynı parmak izi tarama işlevlerini sunabilecekler.
Yeni işlev, parmak izi tarayıcısına sahip Android'li telefonların mobil ödeme işlevlerini de kolaylaştıracak. Android Pay transferlerini onaylayabilecek, parmak izinden üçüncü parti uygulamalarda faydalanabileceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder