About Me

21 Ocak 2014 Salı

Samsung Galaxy Note 8.0

Galaxy Note 2 ile Tab 2 10.1 arasındaki boşluğu dolduran Galaxy Note 8.0, Samsung’un her boyutta ürün geliştirerek olabildiğince fazla kullanıcıyı kendine çekme politikasının yeni bir kanıtı. Güney Kore’nin bağrından kopup gelen Note 8.0, boyutu ve özellikleri nedeniyle ister istemez Apple’ın 7,9 inçlik iPad mini’siyle rekabete giriyor. İşin doğrusu, teknik olarak üstün olduğu noktalar da epey fazla.
Yuvarlak köşeli kasa tek bir fiziksel düğmeye ev sahipliği yapıyor. Galaxy S4’ün incecik çerçevesinin aksine ekranın yanlarında epey boşluk bırakılmış, dolayısıyla kasa biraz daha kalın görünüyor ama yanlışlıkla ekrana dokunmanın da önüne geçiliyor.
800 x 1.280 piksel (189 ppi) çözünürlük sunan TFT ekran, bu açıdan iPad mini’yi (163 ppi) alt etmiş oluyor. Ekran kalitesi yüksek, renkler canlı ve geniş bir görüş açısı sunuyor. Dâhili ortam ışığı sensörü, ekran parlaklığını otomatik ayarlayabiliyor.
Note ailesinin en önemli parçalarından biri olan S-Pen adlı kalem, Galaxy Note 8.0’de de yerini almış. S-Pen ile ekran üzerine not almak, çizim yapmak, yazı yazmak ve matematik işlemleri yapmak mümkün. Note 8.0’da basınç duyarlılığı daha da artırılmış. Editörümüz Selim’in Türkçe el yazısını kusursuz şekilde tanıyarak bizi hayrete düşüren Note 8.0’ı daha da zorlu bir teste tabi tutmak kaçınılmaz oldu: Note 8.0 doktor yazısını da çok az hatayla tanıyarak başarısını taçlandırdı.
Dört çekirdekli Exynos 1,6 GHz işlemci ve 2 GB RAM içeren Note 8.0 testlerimizde neredeyse hiç yavaşlamadan çoklu görevlerin altından kalktı. Micro SD yuvası sayesinde kapasiteyi 64 GB daha artırmak mümkün. Evrensel standart olduğu için en sevdiğimiz şarj/aktarım kablosu olan micro USB’yi Note 8.0’da da görmek sevindirici.
Note 8.0’ın ilginç bir özelliği de kızılötesi verici (IR blaster) içermesi. Bu sayede tabletinizi kullanarak televizyon gibi uzaktan kumandalı cihazlarınızı yönetmek mümkün oluyor, ama vericinin kapsama alanının biraz düşük olduğunu fark ettik.
Küçük boyutlu ama kaliteli tablet arayışı içinde olanlara iyi bir alternatif sunan Note 8.0, özellikle S-Pen ve kızılötesi vericisiyle fark yaratıyor. Teknik olarak çoğu açıdan iPad mini’nin önüne geçen Note 8.0, ne yazık ki fiyat söz konusu olduğunda biraz fazla öne geçiyor. Yine de, özellikle S-Pen size hitap ediyorsa Note 8.0 harika bir tablet seçimi olacaktır.

SAMSUNG GALAXY NOTE 8.0
  • Fiyat: 900 TL
  • Web: www.samsung.com.tr
  • Öne çıkanlar: Yüksek performans, kaliteli ekran, S-Pen, kızılötesi verici, Micro SD yuvası

  • Genel: 4
  • Özellikler: 5
  • Performans: 4,5
  • Fiyat: 3

0 yorum:

Yorum Gönder