About Me

Resident Evil 7: Biohazard İnceleme

Merak etmeyin, okuyacağınız bu Resident Evil 7: Biohazard inceleme yazısında, hikaye ile alakalı keyfinizi kaçıracak kilit bir bilgi yer almıyor. Gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz. Ana karakterimizin adı,Ethan Winters. Kendisinin; yaşını, işini veya suratı hakkında pek bir şey bilmiyoruz.....

iPhone 6S'in çıkış tarihi sızmış olabilir!

Yeni bir sızıntı, iPhone 6S'in beklendiği gibi Eylül'de geleceğini söylüyor. Bu bilgi doğruysa Apple, yeni telefonunu önceki üç amiral gemisiyle aynı zamanda yayınlamış olacak.

iOS 8 ve iOS 9'u karşılaştırdık!

Apple, yeni mobil işletim sistemi iOS 9'u Kaliforniya'nın San Francisco şehrindekiWWDC 2015 etkinliğinde dünyaya gösterdi. iPhone ve iPad'lerin yeni işletim sistemi iOS 9, bir önceki iOS 8'e kıyasla daha az yeni özellik sunuyor. Ancak iki işletim sistemi arasında bazı farklar var. Aşağıda bu farkları gözden geçireceğiz.

ÖN İNCELEME: HTC One M9'u denedik!

HTC One M9 resmi olarak tanıtıldı; uzun zamandır devam eden dedikodu fırtınası da nihayet sona erdi. Bilinmeyenler cevaplarını bulduğuna göre sıra, bizim de yerinde izlediğimiz HTC'nin MWC 2015 etkinliğinde One M9'u elimize alıp, kısa da olsa denemeye geldi.

Merak edilen Windows 10 sorularına cevaplar!

Windows 10 denildiğinde akla şu iki kelime geliyor: "Bedava" ve "Başlat Menüsü". Yeni işletim sisteminin Windows 8'de kaldırılan Başlat Menüsü'nü geri getirdiği doğru, ancak "bedava" kısmına dikkat etmek gerekiyor. İşletim sistemi 29 Temmuz'da piyasada olacak ancak Microsoft, bazı konuları halen tam olarak açıklığa kavuşturmuş değil.

31 Ocak 2014 Cuma

Lütfen, görünsün diye 1 vermeyin!

Türkiye'deki Android'li telefon ve tablet sahipleri, son aylarda Google Play'den indirdikleri uygulamalarda ilginç bir trende şahit oluyorlar: "Görünsün diye 1 vermek." Yorum sistemini alt üst eden bu trend, görünüşe bakılırsa sadece Türk kullanıcıları arasında yaygın. Hareketimiz, bizi Android Police, Hacker News, r/Android ve Appwared gibi çeşitli Android ve haber kaynaklarında bahse değer, ne yazık ki biraz da eğlenilmeye değer kılmış durumda.
Aslında YouTube'da olduğu gibi Android'de de işe yaramayan, içeriği uygunsuz veya faydasız birçok yoruma rastlamanız mümkün. Android'de son zamanlarda ortaya çıkan, Türk kullanıcılarının yeni bir keşfi ise çok beğenilen bir uygulamaya dahi yorumun görünmesi için 5 üzerinden 1 yıldız vermek. Üstelik 1 yıldızlı yorumların çoğunda okumaya değer hiçbir şey görmüyorsunuz. Bu tür yorumlara birçok popüler uygulamada ve oyunda rastlamanız mümkün.Görünen o ki Google, uygulamalara verilen 5 yıldızların yanında, belki kullanıcıların uygulamanın can sıkan yanlarını öğrenmeleri için 1 yıldızlı yorumları da öne çıkarıyor. Ancak bu yeni alışkanlığımız, hem Google'ın mağaza sistemi, hem de sözkonusu uygulamaların geliştiricileri için yeni zorluklar ortaya çıkarıyor. Bazı geliştiricilerin yorumlardaki şikayetleri tek tek cevapladığı ve çözüm sunmaya çalıştığı bir dönemde böyle bir davranış, onları yaptıkları işten soğutuyor olsa gerek.

Sony'den PS4'e bomba yetenek!

Sony bir süre önce yeni oyun konsolu olan PS4 için özel olarak hazırlanan "Playstation Now" oyun servisinin müjdesini vermişti. Bu yeni yazılım ile eski PlayStation 3 oyunlarını oynayacağımız resmiyet kazanırken, yeni bir dedikoduya göre Sony, PS1 ve PS2 oyunlarını da PS4 üzerinde oynamamız için yoğun bir şekilde çalışıyor.
Eurogamer'ın, isimsiz bir kaynak üzerinden yaptığı habere göre PS1 ve PS2 oyunlarını, PS4 üzerinde geliştirilmiş ve yenilenmiş şekilde oynayabileceğiz. Tamamen HD görüntü kalitesine dönüştürüleceği iddia edilen oyunları ne zaman deneyim edebileceğimiz hakkındaysa ne yazık ki hiçbir bilgi verilmedi. Yayınlanan haberin genelindeyse, başta PlayStation 3 oyunları olmak üzere, yeni yazılım ile birçok farklı oyuna ulaşılabileceği de beyan edildi. Zaman ile ilgili değinilen tek noktaysa, yazılımın bu yaz içerisinde beta aşamasına geçeceği yönünde oldu.
PS4 ve Xbox One Aralık ayında piyasaya çıktıklarında, eski modellerindeki oyunları oynatmak gibi bir kabiliyeti barındırmıyorlardı. Öyle görünüyor ki yeni savaş platformu, geriye dönük oyun desteği üzerinden oluşuyor. Zira Microsoft da kendi stream sunucusu üzerinde çalışıyor.

Apple'dan yeni iPhone ve iPad rekorları!

Appledünya çapında pazar payı kaybetmeye devam etse de kendi rekorlarını kırmaktan vazgeçmiyor.
Firmanın 2014'ün ilk çeyreğinde (Ekim 2013 - Aralık 2013 dönemini kapsıyor) kayda geçirdiği rekorlar arasında, 51 milyon iPhone satışı var. Bir sene önceki çeyrekte bu sayı 47.8 milyon idi. Şirketin gelirler toplantısında konuşan Apple CFO'su Peter Oppenheimer, hangi iPhone modelinin ne kadar sattığını açıklamasa da iPhone 5S'te tedarik sıkıntıları yaşadıklarını, tüm serinin ilk kez 50 milyonu geçtiğini söyledi. iPhone 5C'nin satışlarıyla ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı.
Önceki seneki çeyrekte 22.9 milyon satan iPad de 26 milyon satış rakamına ulaşarak rekor kırdı.iPad Air ve Retina ekranlı iPad mini'nin bu başarıda katkısı büyük olsa gerek. Mac satışları ise 4.1 milyondan 4.8 milyona yükseldi.
Oppenheimer, iOS cihazlarının yüzde 80'inin işletim sisteminin şu anki son sürümü olan iOS 7'yi kullandığını söyledi. Apple'ın gerileyen tek ürünü ise iPod oldu. Bir yıl önceki çeyrekte 12.6 milyon satan iPod, Apple'ın dördüncü çeyreğinde sadece 6 milyon satıldı.

Facebook Blu-ray'e geçiyor!

Durmaksızın büyük bir hızla büyümesini sürdüren sosyal medya, beraberinde depolanması gereken büyük miktarda veriyi de getiriyor. Anlaşılan Facebook, bunca veriyle başa çıkamamış olacak ki, çözümü yeni bir sisteme geçmekte bulmuş. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Open Compute Summit'tesunucularında tasarrufa giderek önemli bir kazanç elde ettiklerini açıklayanFacebook mühendislerinden Jay Parikh'in ne demek istediği, çok geçmeden ortaya çıktı: Facebook, şu an bir Blu-ray prototipi üzerinde çalışıyor!
Facebook mühendislerinin şu an üzerinde çalıştıkları Blu-ray veri depolama sistemi 10.000 Blu-ray diski bir arada kullanıyor. Bir petabayt'a kadar veri taşıyabilen sistem, toplamda veri miktarını 5 petabayt'a ulaştırabiliyor. Böylece yeni depolama alanı kazanacak olan Facebook, elbette bununla birlikte çeşitli konularda tasarruf da sağlayacak.
Bu tasarruflardan biri enerji, diğeri ise elbette maliyet. Yeni depolama sistemiyle birlikte yüzde 50'lik bir maliyet tasarrufu sağlayacak olan şirket, enerjiden de yüzde 80'e varan oranda tasarruf sağlayacak.

24 Ocak 2014 Cuma

BT, fiber üzerinden 1.4Tbps hıza ulaştı!

İnternet bağlantınızın hızı, sağlayıcınızın size söylenen hıza ne kadar yaklaşabiliyor? Bağlantınız ne kadar hızlı olursa olsun, speedtest.net'te size tanıtılan hıza ulaşmanız zor. Ancak BT, varolan fiber bağlantıları üzerinden birbirinden yaklaşık 130 km uzakta bulunan konumu 1.4Tbps hızında bağladığını iddia etti.
BT'nin basın bültenine göre Ekim ve Kasım 2013'te İngiliz genişbant sağlayıcısı, Alcatel-Lucent ile süper hızlı genişbant araştırma projesi üzerinde çalıştılar. Bu çalışmada BT'nin Ipswich'teki Adastral Park araştırma kampüsünden Londra'daki BT Kulesi'ne uzanan bir fiber bağlantı kullanıldı. Denemelerde BT'nin "esnek ızgara" adını verdiği bir altyapı kullanılarak 7 tane 200Gbps'lik kanal bir kanalda toplandı ve 1.4Tbps'ye varan hızlara ulaşıldı.
1.4Tbps'nin ne kadar hızlı olduğunu merak ediyorsanız, BT'ye göre bu hızla 44 tane sıkıştırılmamış HD filmi sadece 1 saniyede indirmeniz mümkün oluyor. İngiltere'deki BT abonelerinin bu tür bir hizmete yakında kavuşma ihtimalleri düşük, ancak servis sağlayıcı, fiber bağlantıların daha önce düşünüldüğünden çok daha fazlasını sunabildiğini söylüyor. Bunun anlamı, BT'nin yeni fiber hatları döşemek yerine varolan hattı kullanarak daha yüksek hızlara ulaşabilecek olması.

Qualcomm cep pazarına mı giriyor?!

Bir zamanların teknoloji devi Palm ve geliştirdiği webOS işletim sistemi adeta elden ele geziyor. Daha önce işletim sistemi webOS'la birlikte HP tarafından satın alınan Palm, bir süre önce webOS işletim sisteminin LG tarafından satın alınmasına şahit olmuştu. Hatta geçtiğimiz günlerde de hep birlikte webOS plaformunu kullanan LG'nin ilk televizyonuyla tanıştık. Bu kez gelen habere göre ise, HP'nin elinde kalan Palm da artık Qualcomm'un. Evet, amiral gemisi cep telefonlarının performans canavarı olmasını sağlayan işlemcilerin üreticisi Qualcomm, Palm'ı HP'nin elinden adeta çekip aldı.
Qualcomm, anlaşılan elinde koskoca bir mobil telefon devini bulunduran HP'nin bununla bir şeyler yapmasını beklemekten yılmış olacak ki, Palm'ın tüm patentlerini HP'den satın alarak buna bir son verdi. Palm, iPAQ ve Bitfone patent ile patent başvurularını HP'den satın alan Qualcomm, şu an toplamda 2400 patent sahibi. Bu 2400 patentin 1400'ü ABD, 1000'i ise diğer ülkelerden.
Henüz Qualcomm'un bu patentlerle ne yapacağına ilişkin bir bilgi yok. Ancak dev işlemci üreticisinin kendi cep telefonunu çıkartması an meselesi olabilir.

NBA takımlarından Google Glass'lı maç!

Sacramento Kings, kendi sahasında Indiana Pacers'a karşı oynayacağı maçta Google Glass ile canlı yayın yaparak, profesyonel takımlar arasında bu teknolojiyi kullanan ilk takım olacak. Google Glass yayını, takımın taraftarlarının arena içindeki deneyimlerini daha iyi gösterebilmek için kullanılan en yeni teknoloji olacak.
Sacramento Kings,Silikon Vadisi'ndeki yazılım şirketi CrowdOptic ile ev sahipliği yapacakları Sleep Train Arena'daki maçı dev ekrandan Google Glass aracılığı ile canlı yayınlayacaklarını duyurdu. Bu gelişmeyle, Sacramento Kings profesyonel takımlar arasında bu teknolojiyi kullanacak ilk takım olacak.
Sacramento Kings'in 24 Ocak'ta kendi sahasında Indiana Pacers'a karşı oynayacağı maçta ilk Google Glass yayını yapılacak. Takım bu teknolojiyi 12 Ocak'ta ev sahipliğini yaptığı Cleveland Cavaliers maçında test etmiş ve sosyal medya üzerinden #KingsGoGlass adıyla yayınlanan bir fragman ile paylaşmıştı.
Bu teknoloji sayesinde takımın maskotu Slamson'ın, takımın dansçılarının, yan çizgide bekleyen muhabirlerin ve maçın en yakınındaki kişilerin taktığı Google Glass aracılığıyla canlı yayın yapılacak ve taraftarlar ister arenanın içinde, ister evlerinde olsunlar, maçı onların gözlerinden izleyebilecekler.Bir yazılım platformu olan CrowdOptic tarafından desteklenen bu deneyim, Google Glass üzerinden gelen gerçek zamanlı görüntülerin analizini yaptıktan sonra onları içerik ve kalitelerine göre sınıflandırıp yalnızca en yüksek kalitedeki canlı görüntüleri arenanın içindeki ekrana yansıtılmasıyla gerçekleşiyor.

Apple ve LG, iWatch için el sıkıştı!

Apple'ın çıkışı yılan hikayesine dönen iWatch akıllı saati bir kez daha ufukta belirdi. Özellikle son dönemde Samsung veSony'nin akıllı saatleriyle giyilebilir teknoloji önem kazanırken, Apple'ın bu alanda sessizlik içinde olması herkes için büyük bir sürpriz aslında. Neyse ki Apple bu sessizliği yakında bozacak gibi.iWatch, muhtemelen bu yaz piyasada olacak. Ve daha önemlisi gelen haberlere göre Apple, iWatch akıllı saatleri için LG ile el sıkışmış durumda.
LG, kavisli cebi G Flex'ten sonra büyük sükse yaptı desek herhalde yanlış olmaz. DDaily'de yayınlanan habera göre Apple, LG'nin bu teknolojisinden akıllı saati iWatch'ta yararlanmak istiyor.1.52 inç büyüklüğünde OLED ekrana sahip olması beklenen iWatch, LG ile anlaşan Apple'ın üretime başlamasıyla bu yıl yaz aylarında raflardaki yerini alabilir. Önümüzdeki günlerde daha fazla detay gün ışığına çıkacaktır. Merakla bekliyoruz...

23 Ocak 2014 Perşembe

Youtube Kanalımıza Abone Olun !!!!!!

Tekno Yarış Resmi youtube Kanlına Abone Olun !!!!!!!!!!
 


                                 Youtube Resmi Kanalına Gitmek İçin Yazının Ütüne Tıklayın !!

"Yeni iPhone efsanesi" biziz!

3D yazıcı teknolojisine, dünyayı ve hatta ekonomiyi kökünden değiştirecek teknoloji olarak bakılıyor. ABD Başkanı Barrack Obama'nın da, yakın gelecekte dünyayı tamamen değiştirecek en önemli teknoloji olarak ismini andığı 3D yazıcı teknolojisi bugüne kadar yüksek fiyatları nedeniyle ev kullanıcılarına ulaşmakta güçlük çekiyordu. 
Ancak, 1000 dolar seviyesinde yazıcılar üretmeyi başaran MakerBot şirketinin son modeli Replicator Z8'in özellikle gelir düzeyi yüksek ülkelerde, 3D yazıcılara olan ilgiyi arttırması bekleniyor. Fiyat düştükçe de bu ilginin daha da fazla artacağı tahmin ediliyor.
3D yazıcılar şu anda sadece plastik oyuncaklar basan pahallı cihazlar olarak biliniyor. Oysa 3D yazıcı teknolojisi ile koca bir ev inşaa etmekten, evlerimizde kullanacağımız mekanik ve çok parçalı alet edevatın üretilmesine kadar pek çok işlevi yerine getirebiliyoruz. Hatta 3D yazıcan çıkan parçalarla yapılmış gerçek silahlar olduğunu da biliyoruz. 
MakerBot'un CEO'su  Bre Prettis de, bu teknolojinin yakında her eve gireceğinin altını çiziyor ve 3D yazıcıların şu anda, akıllı telefonların ilk evresindeki dönemi yaşadığını anlatıyor. Akıllı telefonlar ortaya yeni çıktığında, özellikle de ilk iPhone piyasaya sürüldüğünde, yüksek fiyatları nedeniyle insanların bu cihazları gereksiz bulduğunu, "kendi fotoğrafımı neden çekeyim, dokunmatik ekranlı bir telefonla oturup internete girmek için niçin bin dolar ödeyeyim?" gibi eleştirilerin çok yoğun olduğunu hatırlatan  Bre Prettis, kısa süre içinde akıllı telefonların hayatın önemli bir parçası haline geldiğinin de altını çiziyor. 3D yazıcıların da önümüzdeki kısa zaman dilimi içinde, evlerin vazgeçilmez parçaları olacağını, bunun için sadece 3D nesne içeriği üretiminin artmasının beklendiğini söylüyor. Kendi ürünlerini ise, 3D yazıcı piyasasının iPhone'ları olarak tanımlıyor.Apple'ın "temiz tasarım ve karizmatik ürün" formülünü kullanarak, 3D yazıcıları korkutucu bir teknik cihaz olmaktan çıkarıp oturma odalarına girebilecek bir ev aleti pozisyonuna sokmaya çalışan MakerBot bu sayede yaygınlaşan yazıcıların, 3D ekonomisini de beraberinde getireceğine inanıyor.
Piyasada rekabet de alabildiğine kızışıyor. Makerbot gayet karizmatik görünümlü Replicator Mini modelini 1.375 dolardan satarken bu hafta yeni bir üretici 499 dolara 3D yazıcılar satacağını duyurdu. Çok yakında bu fiyatı daha da aşağı çeken rekabetçi bir ürünü piyasada görmek şaşırtıcı olmayacaktır. 
Özellikle yeni evli ve bebek bekleyen çiftlerin veya genç anne babaların, çocuklarının gelişimine katkıda bulunacak oyuncaklar üretmek için yazıcılara büyük ilgi göstermeleri bekleniyor. Ardından da yaygınlaşan 3D yazıcıların, kendi ekonomisini oluşturarak terlikten, banyo kesesine, çataldan spatulaya, kas gevşetici masaj toplarından, özel tasarımlı tükenmez kalemlere, gözlük çerçevelerinden buzdolabı saklama kaplarına kadar çok sayıda ürünün 3D olarak satılacağı bir eko sistem yaratması bekleniyor.

İşte LG'nin Android 4.4 alacak cepleri!

LG, son dönemde cep piyasasında isminden sıkça bahsettiriyor. Özellikle G2 modeli ve kavisli cebi G Flex ile büyük sükse yapan LG, 2013'ün son virajında Samsung'la sıkı bir rekabet haline girdi ve bunu 2014'te de sürdürecek gibi. Gelen son haberler de bu yönde. Görünüşe göre LG, bazı ceplerindeAndroid 4.3'ü atlayıp direkt olarak Android 4.4'e geçecek.
Android 4.4 KitKat'ın çıkmasıyla birlikte cep telefonu üreticileri pek çok modelinde sistem güncellemesine gitmeye başladı. Piyasadaki pek çok cep Android 4.2'den Android 4.3'e geçerken, bazıları da direkt olarak Android 4.4'e terfi ediyor. İşte bunlardan bazıları da LG'den geliyor. LG, bazı modellerinde Android 4.2'den direkt olarak Android 4.4'e geçiş yapacak. Bunlar arasında başta kavisli G Flex olmak üzere; LG Optimus F3, LG Optimus F6, LG G Pad 8.3, LG G Pro Lite, LG Optimus F7, LG-D315 (henüz duyurulmadı), LG Optimus L9 II, LG Optimus Vu II ve LG Vu III bulunuyor.
Bu güncelleme politikası eminiz ki LG'ye olumlu tepkilerle geri dönecektir. Bu arada LG'ninOptimus 4X HD modelinin ise son güncelleme olarak 4.1.2'de kalacağını söyleyelim.

21 Ocak 2014 Salı

Call Of Duty Ghost Kutu Açılımı

Call Of Duty Ghost Kutu Açılımı



Samsung Galaxy Note 8.0

Galaxy Note 2 ile Tab 2 10.1 arasındaki boşluğu dolduran Galaxy Note 8.0, Samsung’un her boyutta ürün geliştirerek olabildiğince fazla kullanıcıyı kendine çekme politikasının yeni bir kanıtı. Güney Kore’nin bağrından kopup gelen Note 8.0, boyutu ve özellikleri nedeniyle ister istemez Apple’ın 7,9 inçlik iPad mini’siyle rekabete giriyor. İşin doğrusu, teknik olarak üstün olduğu noktalar da epey fazla.
Yuvarlak köşeli kasa tek bir fiziksel düğmeye ev sahipliği yapıyor. Galaxy S4’ün incecik çerçevesinin aksine ekranın yanlarında epey boşluk bırakılmış, dolayısıyla kasa biraz daha kalın görünüyor ama yanlışlıkla ekrana dokunmanın da önüne geçiliyor.
800 x 1.280 piksel (189 ppi) çözünürlük sunan TFT ekran, bu açıdan iPad mini’yi (163 ppi) alt etmiş oluyor. Ekran kalitesi yüksek, renkler canlı ve geniş bir görüş açısı sunuyor. Dâhili ortam ışığı sensörü, ekran parlaklığını otomatik ayarlayabiliyor.
Note ailesinin en önemli parçalarından biri olan S-Pen adlı kalem, Galaxy Note 8.0’de de yerini almış. S-Pen ile ekran üzerine not almak, çizim yapmak, yazı yazmak ve matematik işlemleri yapmak mümkün. Note 8.0’da basınç duyarlılığı daha da artırılmış. Editörümüz Selim’in Türkçe el yazısını kusursuz şekilde tanıyarak bizi hayrete düşüren Note 8.0’ı daha da zorlu bir teste tabi tutmak kaçınılmaz oldu: Note 8.0 doktor yazısını da çok az hatayla tanıyarak başarısını taçlandırdı.
Dört çekirdekli Exynos 1,6 GHz işlemci ve 2 GB RAM içeren Note 8.0 testlerimizde neredeyse hiç yavaşlamadan çoklu görevlerin altından kalktı. Micro SD yuvası sayesinde kapasiteyi 64 GB daha artırmak mümkün. Evrensel standart olduğu için en sevdiğimiz şarj/aktarım kablosu olan micro USB’yi Note 8.0’da da görmek sevindirici.
Note 8.0’ın ilginç bir özelliği de kızılötesi verici (IR blaster) içermesi. Bu sayede tabletinizi kullanarak televizyon gibi uzaktan kumandalı cihazlarınızı yönetmek mümkün oluyor, ama vericinin kapsama alanının biraz düşük olduğunu fark ettik.
Küçük boyutlu ama kaliteli tablet arayışı içinde olanlara iyi bir alternatif sunan Note 8.0, özellikle S-Pen ve kızılötesi vericisiyle fark yaratıyor. Teknik olarak çoğu açıdan iPad mini’nin önüne geçen Note 8.0, ne yazık ki fiyat söz konusu olduğunda biraz fazla öne geçiyor. Yine de, özellikle S-Pen size hitap ediyorsa Note 8.0 harika bir tablet seçimi olacaktır.

SAMSUNG GALAXY NOTE 8.0
  • Fiyat: 900 TL
  • Web: www.samsung.com.tr
  • Öne çıkanlar: Yüksek performans, kaliteli ekran, S-Pen, kızılötesi verici, Micro SD yuvası

  • Genel: 4
  • Özellikler: 5
  • Performans: 4,5
  • Fiyat: 3

Sony’den 4K LED TV’LER CES 2014′te görücüye çıktı


Yeni serilerdeki tüm televizyonlar, Sony’nin görüntü işleme motoru 4K X-Reality PRO sayesinde her türlü içeriği 4K çözünürlükte sunuyor. Sony’nin yeni içerik görüntüleme yolu One-Flick Entertainment ise izleyicilerin istedikleri 4K içeriği hızla seçip keyfini sürmesine imkân veriyor.
Sony, izleyicilere yüksek görüntü kalitesi sunan yeni X-tended Dynamic Range PRO teknolojine sahip BRAVIA 4K yelpazesini, amiral gemisi X9500B serisi ile başlayarak genişleteceğini dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2014’te açıkladı. Çıkışı yeni duyurulan X9000B serisi aynı zamanda yeni tasarımı ve magnetic fluid hoparlörleri ile de müşterilere yepyeni bir deneyim vaat ediyor. Piyasaya sürülecek cep dostu X8500B serisi ile de izleyicilere daha fazla 4K TV seçeneği sağlanacak.
X9000B-SeriesSituation1-1200_0-635x423
Toplam dokuz yeni model 4K Televizyon
Sony’nin 4K yelpazesine eklenen üç seri, toplamda dokuz yeni modelden oluşuyor. Dokuz yeni 4K TV’nin hepsinin içinde her türlü içeriği güzel ve nefes kesici 4K çözünürlükte sunmak üzere Sony’nin eşsiz yükseltme ve süper çözünürlük teknolojisinden yararlanan güçlü görüntü işleme motoru 4K X-Reality PRO bulunacak. Orijinal 4K içerikler için, 4K X-Reality PRO, 4K’dan 4K’ya şablon veri tabanını kullanarak görüntü kalitesini daha da iyileştiriyor. Böylece orijinal 4K görüntülerin netliği ve canlılığı artıyor. HD içerikler için, 4K X-Reality PRO sadece piksel sayısını artırmak yerine, yükseltme için içerik uyarlamalı bir veri tabanı kullanıyor. Televizyona yüklenen içeriklere bağlı olarak, 4K X-Reality PRO her pikselin 4K’ya yakın bir deneyim için optimize edilmesini sağlayan uygun bir yükseltme algoritması seçiyor.
X9000B-SeriesSituation3-1200_0-635x423
Bugüne kadarki en yüksek kaliteli görüntü deneyimi
İzleyiciler aynı zamanda sahnelerin tamamındaki duygulara hayat veren saf, çarpıcı renkler sunan TRILUMINOS ekran üzerinde geniş renk gamının da tadını çıkarabilecekler. Yeni amiral gemisi X9500B serisi aynı zamanda resim kalitesini daha da iyileştiren eşsiz arkadan aydınlatma algoritmasının kullanımı yoluyla daha yüksek pikler ve daha derin siyahlara sahip, çok daha yüksek bir dinamik parlaklık aralığı sağlayan X-tended Dynamic Range PRO’dan da yararlanıyor. X9500B serisi, bu üç eşsiz teknolojiyi bir araya getirerek bugüne kadar görülmüş en yüksek kaliteli görüntü deneyimini de elde edebiliyor. Ayrıca, X9500B serisi düşük parazitli, daha güçlü ve daha zengin bas sunma yeteneğine sahip yaklaşık 0,75 litre kapasitelik bir hoparlör kutusu içinde 1,5 metrelik uzun bir kanalı bulunan yeni bir çift yönlü Long Duct Hoparlör ile birlikte geliyor. Aynı zamanda, düşük frekansları daha da fazla desteklemek ve televizyonun büyük ekran görüntülerine ayak uyduracak güçlü bir ses oluşturmak için televizyonun arkasına gömülü subwooferlara da sahip (85 inçlik model için 2 subwoofer, 65 inç için 1 subwoofer).
X9500B-SeriesSituation1_85__FloorStand_-1200_0-e1389959880471-635x336
“Wedge” tasarım anlayışı sabitliği artırıyor
X9000B serisi yeni bir yenilikçi yapı olan ve ekran boyutunun büyümeye devam ettiği için sabitliği artırmak üzere “Wedge” tasarım konseptine uygun tasarlanmış. Sony, televizyonun ağırlık merkezini aşağıya çekerek geleneksel televizyonlara kıyasla daha küçük bir ayak büyüklüğü elde ederek büyük ekran boyutuna rağmen geniş yelpazeye yayılmış kurulum seçeneklerine imkan veriyor. Kurulum seçeneklerinin artırılmasına ek olarak, televizyonun ses kalitesi de iyileştirildi. Kama şekli kapasiteyi artırdığı gibi düz ekranlı bir televizyonda bugüne kadar eşi görülmemiş derecede derin, daha güçlü ses sağlamak üzere büyük bir hoparlör eklemek için de kullanılıyor. X9000B, harika görünümlü, detaylı 4K görüntüler ile birlikte, büyük beğeni toplayan öne bakan Magnetic Fluid Hoparlörler üzerinden son derece net ses de sunuyor. Aynı zamanda, yuvaların tek bir noktada bir araya getirilmesi ile birden fazla kablo ihtiyacının yönetilmesine yardımcı olarak televizyona daha sade ve zarif bir görünüm kazandıran bir yuva çoğaltıcı da içeriyor.
X9500B-SeriesSituation3_85__FloorStand_-1200_0-635x423
İçerik görüntülemenin yeni yolu: One-Flick Entertainment
4K televizyon kullanıcı deneyimi, Sony’nin yeni içerik görüntüleme yolu olan One-Flick Entertainment ile daha da geliştirilecek. One-Flick Entertainment, izleyicilerin içeriği hızlıca seçip keyfini sürmesine imkân veriyor. Üstelik sadece program ve filmlerle sınırlı değil, aynı zamanda dijital yayın ve ağ içeriklerinin yanı sıra kişisel fotoğrafları da içeriyor.
HDMI 2.0 sayesinde 4K/60p içerik görüntüleniyor
Yeni 4K LED televizyonlar, 4K/60p içeriği göstermelerini sağlayan en son HDMI standardı HDMI 2.0’ı da destekliyor. Bu standart, spor gibi hızlı hareketler barındıran içerikler için ideal bir standart. Televizyonlar aynı zamanda akıllı telefon ve tabletlerden 4K içeriği destekleyen MHL 3.0 ile de uyumlu. Bu özelliklere ek olarak, yeni modellerde HEVC’yi destekleyen ve gerçek zamanlı veri akışı hizmetlerinden 4K/60p içerikleri de oynatabilen yeni bir dekoder de bulunuyor.

LG'nin bu TV'si, kavisini ayarlayabiliyor!

LG Electronics, CES 2014'te dünyanın ilk Flexible OLED TV'sini tanıttı.İ zleyiciler bu şaşırtan ürünle ekran şeklini görüş açılarına göreayarlayabiliyor ve iyi bir izleme keyfi yaşıyorlar.  
"LG Flexible OLED TV benzersiz bir deneyim için görülmesi gereken bir ürün" diyen LG Electronics Ev Eğlencesi Bölümü CEO'su H. H.(Hyun-hwoi) Ha, "LG, televizyondaki liderliğine devam ediyor" dedi.  
LG Flexible OLED TV'yi diğer TV'lerden ayıran özelliği ekran şeklinin izleyicinin tercihine göre uzaktan kumanda ile değiştirilebiliyor olması. Bu değişiklik, kullanıcıların görüntüleme deneyimleri, ekran boyutu ve izleme uzaklığı gözönünde bulundurularak hayata geçirildi. İzleyicinin, kavisi ayarlayabilmesi ve kendi zevklerine göre değiştirebilmeleri ise TV izleme deneyimlerini keyiflikılıyor.  
LG 77 inç Flexible OLED TV, tasarım, görüntü kalitesi gibi yenilikçi özellikleri biraraya getiriyor. TV, eşsiz ekran kalitesi ve sağlamlığına yönelik saatler ve günler boyu süren çalışmaların sonucu tasarlandı.

Geçen yıl bugün Facebook'ta...

Sosyal medya hayatımıza o kadar girdi ki, günlük hayatımızın parçası olan bu yeni kavram aynı zamanda hayatımızın bir arşivini de tutuyor. 
Timehop uygulaması, Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, Dropbox Photos, Flickr, iPhoto ve iPhone Camera ile uyumlu çalışıyor ve bu uygulamalardaki hesaplarınızı geriye doğru tarayarak geçmiş yıllarda yaptığınız paylaşımları yeniden karşınıza çıkarıyor.
Hatta isterseniz uygulamanın gündeme getirdiği nostaljik bir paylaşımınızı yeniden sosyal medyada paylaşabiliyorsunuz. iOS kullanıcılarına hitap eden uygulamanın Android sürümünün de çok yakında hazır olması bekleniyor...
Not:Sadece İos'tadır.

20 Ocak 2014 Pazartesi

Android ve WE8 Handheld'le çalışan cep!

Kore merkezli şirket Bluebird, Android 4.2 ve bir tür Windows'u aynı anda çalıştırabilen yeni telefonunu ortaya çıkardı.
5 inç ekranlı, sağlam yapısıyla dikkat çeken BM180, şirketin basın duyurusuna göre sadeceWindows Phone 8'in çekirdeğini temel alan Windows Embedded 8 Handheld ile çalışıyor. Ancak ZDNet, Bluebird'ün web sitesinden şu an yayından kaldırılan, cihazın Android 4.2'yle de çalışabildiğini gösteren bir kitapçığı indirmeyi başarmış. Yukarıdaki resimde de cihazların gezinti düğmeleri dışında fiziksel görünümlerinin aynı olduğu gözleniyor.
Telefon şu an için tüketiciler için değil, sadece kredi kartından ödeme almak gibi işlemler yapan şirketler için sunuluyor. Bluebird'ün basın bildirisine göre ABD'deki önde gelen birkaç satıcı, BM180'i almak üzere gerekli sözleşmeyi imzaladı bile. Bununla birlikte firmanın satıcılara gönderdiği kitapçıkta cihazın hem Android hem de Windows Embedded 8 Handheld'i çalıştırdığı değil, sadece Windows Embedded 8 Handheld'i çalıştırdığı yazıyor.

17 Ocak 2014 Cuma

Medcezir'i Seyredin

Hadi ne duruyosunuz #medcezir seyredin 

Gta 5 12 Mart'ta Pc'ye mi geliyor ??

Rockstar'ın yeni şaheseri GTA 5 sadece Playstation 3 ve Xbox 360 için duyurulduğunda herkes şaşkınlığa uğramıştı. PC platformunda milyonlarca kullanıcısı olan GTA'nın PC'ye çıkmayacak olması bir çok oyuncuyu da bir hayli üzmüştü. Oyunun çıkmasının ardından ise GTA 5'in PC'ye çıkacağı tarih üzerinde bir çok spekülasyon yapıldı. Ancak bugüne kadar yapılan haberlerden en inandırıcısı ise bugün ortaya çıktı.
Brezilya'nın en önemli oyun sitelerinden bir tanesi olan Critical Hits, Brezilya'da oyun dağıtımı yapanNuveem isimli şirketin CEO'su ile bir röportaj yaptı Bu röportajın en kritik noktası ise Nuveem'in CEO'suThiago Diniz'in GTA 5 hakkında yaptığı açıklamalar oldu. Diniz'e göre oyunun PC sürümü 12 Mart tarihinde piyasada olacak. Ayrıca oyunun Steam üzerinden satışa çıkarılacağı da söylendi. Haberin Brezilya Portekizcesi ile yazılmış olması ve elimizde buna dair kısıtlı bilgiler bulunması sebebiyle haberin netliği kesin değil. Ancak bugüne kadar yaptığımız en ciddi haberlerden bir tanesi olduğunu söyleyebilirim. 

Apple'dan megapiksel yarışına yeni soluk!

Özellikle son dönemde cep telefonları arasında yaşanan "megapiksel" yarışına her zaman mesafeli duran Apple, her ne kadar bu konuda kaygı taşımasa da fotoğraf kalitesiyle genel kullanıcı çevresini memnun etmeyi başardı. iPhone 6'da da bu çizgisini bozmayacağı öğrenilen Apple, gelen bilgilere göre yine fotoğraf noktasında doğru bir adım atıyor.
Apple, iPhone 6'da megapiksel sayısını büyütmek yerine odaklanma üzerinde çalışacak. Yeni modelinde kamerayı 12 veya 16 megapiksele geliştirmeyecek olan Apple, bunun yerine imaj sabitlemeyle ilgili çalışmalarına hız verecek. Hatta Apple bunun için yeni bir patent başvurusunda bulunmuş. Böylece iPhone 6'da yine 8 megapiksel kameraya yer verecek olsalar da daha gelişmiş ve daha kaliteli fotoğrafları çekmenin mümkün olacağını düşünen Apple geliştiricileri, umarız bu düşüncelerinde haklı çıkarlar. 

15 Ocak 2014 Çarşamba

Gta 5 Çete İçin Social Club


Ali Kaan Öztürk Resmi Rockstar Social Club üyeliği için verilen linke TIKLAYIN



Çeteye üye olmak için lütfen Mail Atın

Tekno Yarış Resmi Playstation Network Adresi

Tekno Yarış Resmi Psn Adresi için TIKLAYIN 

13 Ocak 2014 Pazartesi

Anonymous, dev bulut servisini çökertti mi?

Dropbox servisi, Cuma akşamı "bazı zorluklar yaşıyoruz" mesajı vererek bir süre kapalı kaldı. Ünlü hacker organizasyonu Anonymous ise bu kapanmanın nedeninin kendileri olduğunu iddia eden bir açıklama yaptı.
Dorpbox'a saldırdıklarını ve çökerttiklerini iddia eden grubun bu operasyonu, geçen yıl yargılandıktan sonra intihar eden genç hacker  Aaron Schwarz'ın ölüm yıl dönümünden hemen önceye denk gelmesi de dikkat çekti. 
Dropbox'ın yatırımcıları arasında, CIA tarafından kurulduğu bilinen bir teknoloji ve finansman kuruluşu da yer aldığı için Dropbox, Anonymous gibi grupların sık sık hedef tahtası olabiliyor.
Öte yandan, Dropbox sorunun bir hack girişimiyle alakalı olmadığını, sunucularındaki bakım faaliyetleri nedeniyle erişimde zorluklar yaşandığını açıkladı.
Hangi tarafın doğru söylediğini bilmek şimdilik imkansız ancak gelişmeler ortaya çıktıkça Chip Online'dan duyurmaya devam edeceğiz.

"Kırpılmış" Galaxy Note 3 göründü!

Samsung'un başarılı cebi Galaxy Note 3'ün kırpılmış sürümü yakında ortaya çıkabilir. Söylentilere göre Note 3'ün bu yeni sürümünün adı "Galaxy Note 3 Neo" olacak ve 6 çekirdekli işlemciyle gelecek. Sammobile.com ise telefona ait olduğu iddia edilen ilk görüntüleri ortaya çıkardı. Yukarıda Galaxy Note 3 Neo'yu (solda) ve Galaxy Note 3'ü (sağda) yan yana görebilirsiniz.
5.5 inç'lik HD ekran, 8 megapiksel kamera ve 3.100mAh pille gelmesi beklenen Note 3 Neo, 2GB RAM ve 16GB dahili depolama alanına sahip olacak. Sızan belgelere göre cihazın işlemcisi, 1.7 GHz çift ve 1.3GHz dört çekirdekli işlemciden (toplamda altı çekirdek) meydana geliyor.
SamMobile'ın raporuna göre Note 3 Neo'nun model numarası SM-N7505 olacak, beyaz ve siyat renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Cihazın ekranının AMOLED teknolojisini kullanabileceği söyleniyor. Web sitesi, telefonun MWC 2014'te tanıtılabileceğini bir süre önce "açıklamıştı".

Note 3 için KitKat geldi

Galaxy S4 için geliştirilen ilk Android 4.4 test sürümünün hemen ardından, bir sızıntı da Galaxy Note 3 için geldi. N9005XXUENA6 kodlu Android 4.4.2 sürümü, Galaxy S4'e gelen sürümle neredeyse aynı yenilikleri içeriyor. 
Arayüzde dikkat çeken en önemli yenilik, bildirim alanındaki kısayolların, yeşilden beyaza dönmüş olması. Performans açısından da önemli bir artış söz konusu. Kilit ekranına eklenen kamera kısayolu ise, Galaxy S4 güncellemesinde de olduğu gibi, kullanıcılara kısa yoldan kameraya ulaşma imkanı sağlıyor.  

Galaxy S4 ve Note 3 için KitKat geldi!

Samsung'un Galaxy S4 için hazırladığı Android 4.4 güncellemesi, gerçeğe dönüşmeye hiç olmadığı kadar yakın. Güncellemenin I9505XXUFNA1 kodlu test sürümü internete sızmış durumda ve isteyenler, onu indirip cihazlarında deneyebiliyorlar.
İnternete sızan Galaxy S4 Android 4.4.2 güncellemesinin kararlı bir biçimde çalıştığı söyleniyor. Bu, güncellemenin tamamlanmasına çok az zaman kaldığını ve yakın zamanda Galaxy S4'lere dağıtılmaya başlanacağını gösteriyor.
Android 4.2.2 güncellemesi, Galaxy S4'ü biraz daha hızlı hale getiriyor. Yeni işlevleriyse ilk bakışta görmek biraz zor. Samsung, Android 4.2.2'de uyarı çubuğunu saydam KitKat tasarımıyla bütünleştirmiş. Bunun yanında klavye, yatay modda kullanımı kolaylaştıracak biçimde güncellenmiş. Kilit ekranındaysa artık bir kamera kısayolu yer alıyor.
Riske girip Android 4.4.2'yi GT-I9505 model Galaxy S4'lerinde denemek isteyenler, gerekli dosyaları Sammobile'dan edinebilirler.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Buyrun yeni Rss

Yeni Gta 5 paylaşımları

-Rockstar Games Social Cub' a üye olmanızı ve kendinizi oradan takip etmenizi şiddetle öneriyorum. http://socialclub.rockstargames.com/sitesine GTA V' i oynadığınız playstation veya xbox hesabınızla üye olarak, oyunda ne durumdasınız gün içinde sürekli takip edebilirsiniz ve burası çok detaylı, oyunda normalde böyle detaylı bir menü yok, aynı zamanda borsayı, sizin çektiğiniz ve başkalarının çektiği fotoğrafları da buradan takip edebiliyorsunuz. Ana kategoriler OVERVIEW, MISSIONS, CHECKLIST, STATS, WEAPONS, VEHICLES, MINIGAMES, TROPHIES den oluşuyor. Bunların dışında BAWSAQ (borsa) ve SNAPMATIC (fotoğraflar) var. Özellikle CHECHLIST ve SMINIGAMES menüsü harika olmuş, oyunda yapılacak ne varsa hepsini listelemişler ve yaptıklarınız açık renk olmuş, mesela ben oyunda bu kadar çok mini oyun olduğunu bilmiyordum, MINIGAMES sayesinde hepsini öğrendim. Bu oyunu bir şey atlamadan bitirmek, vakti kısıtlı insanlar için en az 2 ay alır. Birde işin online boyutu var orası ayrı bir dünya olacak, GTA V' in en az 2 sene gideri var. Dediğim gibi Rockstar Games Social Club' a mutlaka üye olun. Yoksa oyun yarım yumalak kalır. Bilinmeyen o kadar çok şey var ki hepsi Social Club' ın içinde görünüyor. Zaten online modda çete kurmak ve çete görev dağılımı yapmak için Social Club' a üye olmak şart gibi duruyor. Bu arada Leaderboard da Social Club dan takip ediliyor. Bütün görevlere ve mini oyunlara puanlama sistemi koymuşlar, dünya sıralamasında ki ve arkadaşlarınız arasında ki derecelerinizi görebiliyorsunuz. Kısaca bu bölüm BF de ki battlelog' un çok daha gelişmiş hali olmuş. (paylaşan ilker_xxx

-Rockstar tarafından resmi olarak yayınlanan "Ifruit" adında ki akıllı telefon uygulaması, şuan için sadece Iphone ve Ipad üzerinde kullanılabiliyor. Uygulamanın amacı, oyunun başında değilken günün her saati köpeğinizle ilgilenip onun her türlü ihtiyacını gidermenize, bakımını yapmanıza ve onun mutluluk seviyesini yükseltmenize yardımcı oluyor. Köpeğinize tasma, vs. gibi aksesuarlarda alabiliyorsunuz. Siz oyunu açtığınızda her şey hazır oluyor. Köpeğiniz ne kadar mutlu olursa o kadar iyi iş çıkarıyor. 
-Ifruit uygulaması köpeğinizin ihtiyaçları dışında arabalarınızı modifiye etmenize de yardımcı oluyor. Oyunun başında değilken günün her saati garajınız da ki arabalarınıza her türlü modifiyeyi yapabilirsiniz, aynı zamanda plaka da alabilirsiniz, oyunu açtığınız da her şey hazır oluyor. Umarım bu uygulama bir an önce android platformuna da gelir ve daha çok kişi bundan yararlanır. (paylaşan ilker_xxx

-Belirtilene göre köpekler tuvaletini yapabiliyor ve dışkılarına rastlanılabiliyor. 
-Yarı çıplak kadınlara baktığınızda kadınlar bundan rahatsız olacak ve size saldırabilecekler. 
-Trenlerin çatısına binerek yolculuk yapmaya çalışırsanız, polisler kaçak olarak bindiğinizi fark edecek ve sizi oradan indirmek için ateş açacaklar. 
-Otel odası kiralamak mümkün. Richman Otel; profesyonel ekip kadrosu, harika odaları ve güzel havuzlarıyla Los Santos’un en lüks oteli ve burada kalabileceksiniz. 
-Paraşütle atlayış genellikle baş dönmesiyle sonuçlanabilecek. 
-Deniz altında araçlara ait enkazlar da bulmak mümkün. 
-Görevlerde karakterler arasında geçişin üç farklı yolu var: İlki otomatik (o an o görevde hangi karakter ön plandaysa bunu sistem belirleyecek), ikincisi ara sahnelerde, üçüncüsü ve çoğunlukla kullanılacak olan ise oyuncunun isteğine bağlı karakter seçimi. 
-Vinewood Tabelası şehrin her köşesinden görünebilmekte ve Vinewood Tabelası’ndan şehir manzarası harika; buradan tüm şehir görülebiliyor. 
-Vinewood Tabelası’na tırmanmak şehir yasalarına göre yasak. Eğer tırmanırsanız ve tırmanırken yakalanırsanız polisler peşinize takılacak. 
-Blaine Vilayeti büyük arazilerle birlikte pek çok eski türden bakımsız, doğal, rustik kasabalara sahip. 
-Blaine Vilayeti içerisinde lüks ve spor arabalar bulunamayacak. Bu tür arabalar genellikle Vinewood bölgesinde bulunabilecek. 
-Askeri üs Grapeseed bölgesine (üzüm bağlarının yetiştirildiği bölge) yakın ve bu üssün içinde birçok gelişmiş türde askeri teçhizatlar mevcut. İçeri girip bunları hemen ele geçirmeyi de düşünmeyin zira kimse fark etmeden içeri girmek ve istediğiniz askeri aracı ele geçirmek hiç kolay değil. Eğer girmeyi başarırsanız en yüksek polis aranma seviyesine sahip olacaksınız. 
-Dağlık alanlar, içinde kolayca kaybolabileceğiniz derecede büyük ve kapsamlı. 
-Tren hattı Los Santos’tan Chiliad Dağı’na uzanıyor. Los Santos’tan geçen trenler Chiliad Dağı’na gidiyor olacak. 
-Kırsal alanlarda suçlular oldukça bol ve suçlu yayalar mevcut. 
-Oyun içinde gazı fazla körükleyen, yol dışına çıkan ve sahile kadar bile süren, polisten kaçan, dengesiz ve sarhoş sürücüler mevcut. Bu sürücüler siz de dahil olmak üzere pek çok şehir sakinin canına kastedecek. 
-Golf arabalarını artık şehir caddelerinde/sokaklarında süremeyeceğiz. (Muhtemelen polisler izin vermeyecek ve görürlerse de peşimize düşecekler.) 
-Los Santos’taki lüks arabalara elinizi bile sürdüğünüzde arabanın sahipleri buna kızacak. 
-Büyük evlerin çoğunda tenis kortu mevcut. 
-Belirtilene göre oyun genel olarak Red Dead Redemption’dan çok daha iyi görünüyor. 
-Vahşi yaşam ve dağlar Red Dead Redemption’dan çok daha iyi. 
-Oyunun grafik kalitesi tanıtım videolarında gördüğümüzle eşit. 
-Belirtilene göre üç karakterin de istatistiklerini full yaptığımızda “Max Painfull” adında bir achievement (trophy) açılıyor ve bu achievement’ın değeri 50G. 
-Yıldırım çarpabiliyormuş. 
-Los Santos’un gözlemevi işlevsel ve gizli buluşma noktası olarak da iş görüyor. 
-Denizaltı turları mevcut. 
-Deniz altında silah ve uyuşturucularla dolu uçak enkazları da mevcut. Eğer bu tür uçaklardan birine rastlarsanız, yetkililere haber verebiliyorsunuz. 
-Canınız azaldığında ve ölüm eşiğine geldiğinizde oyunun ekranı değişkenlik gösterecek. 
-Tarım arazilerindeki Cropduster (ilaç sıkan tarım uçakları) tedbirsiz olabiliyor ve dikkatli olmazsanız üzerinizi sulayabilir 
-Dağın altında yaşadığımızı söylüyor. (Sanırım trevor'dan bahsediyor. Böylece sandy shoes'un yanında dağ olduğunu anlıyoruz) 
-Franklinin paraşütünün markası rapid'mış. 
-Franklin paraşütle atlarken arka alanda çalan müzik, herzaman çalmıyor. 
-Oyunu inceleyen ekip, Franklin paraşütle cadde'ye inmiş ve balık tutan insanları görmüş. 
-GTA 5'in NPC'leri genel olarak çok meşgulmüş(Hep birşeylerle uğraşıyorlarmış). 
-GTA 5'teki NPC'ler ile takılabilecekmişiz. Oturup onların hikayelerini dinleyebilecekmişiz. 
-Yükseklikler oldukça detaya sahipmiş. 
-Karakter animasyonları olanüstüymüş. Mekana göre değişiyormuş 
-Karakter değiştirme zamanı gelmiş, ve karakter değiştiklerinde, kısa bir ara sahne izlemişler ve trevor'a geçmiler. 
-Oyunu 40 dakika oynayabilmişler. 
-Önceki inceleme ekiplerinin belirttiği gibi, Trevor'ı sahilde 2 lost cesetinin yanında, üzeri kanlı bir şekilde bulmuşlar. 
-Trevor ile birkaç adım attıklarında Trevorda baş dönmesi yaşamışlar. 
-Karakter animasyonları, yükseklik ve alçaklığa görede değişiyormuş. 
-Nikonun garip, kullanışsız yürüyüş animasyonunu hiçbir yerde görmemişler. 
-Oyunu inceleyen ekip, Trevor'ı yürütürken, kumda ayak izleri çıkıyormuş. 
-Oyunu inceleyen ekip trevor ile denize girdiğinde, trevora köpek balığı saldırmış ve trevorı öldürmüş. Trevorı hastanenin önünden kontrol etmeye devam etmişler. 
-Belirtilene göre, Max Payne 3 teki zamanı yavaşlatma özelliği, sadece Michael'a değil. Trevor ve Franklin'ede özelmiş. 
-Bir sebepten ötürü süremeyeceğiniz özel araçlarınız (lastiği çıkmış, sürülemeyecek kadar arızalanmış araçlar vb.) artık kendi kendine kaybolmayacak. Bunun yerine bu araç kaldığı yerde memurlar tarafından çekilip haciz edilecek, ve eğer aracınızı geri almak isterseniz, şehrin araç haciz merkezinde aracı belli bir ücret karşılığında geri alabileceksiniz. 
-Artık merminiz bitse bile silahınızı kaybetmiyorsunuz. Oyun boyunca merminiz/şarjörünüz bitse de silahınız sizinle kalıyor. 
-Yumruk yumruğa geçen yakın dövüş sistemi büyük derecede elden geçirilmiş ve yenilenmiş. Artık dövüşmek için rakibinize kilitlenmenize gerek kalmayacak, daha özgür ve akıcı hissettirecek. 
-I-mran Sarwar, artık vuruşların daha doyurucu olduğunu ve yumrukları tamamiyle hissedebileceğimizi belirtiyor. 
-Üç karakterin de kendine özgü eşsiz dövüş animasyonları mevcut. 
-Her karakterin “Güç” istatistiği dövüşlerde sizin kabiliyetlerinize bağlı olarak artacak. 
-Her karakterin “Atış” istatistiği çatışmalarda sizin nişan isabetliliğinize ve ne kadar cephane taşıdığınıza bağlı olarak artacak. 
-Etrafa zarar, hasar verme büyük ölçüde geliştirilmiş ve oyunda yok edilebilen çok daha fazla sahne var. 
-Serinin GTA IV’ten önceki oyunlarında olduğu gibi araçların benzin deposuna ateş ederek aracı patlatmak mümkün olacak. Bu durumu kendi avantajınıza da çevirebileceksiniz: Aracınızı bir grup düşmanın arasına sürdükten sonra araçtan çıkıp depoya ateş ederek aracı patlatmak ve düşmanları kısa yoldan ortadan kaldırmak gibi. 
-Yapay zekâ nasıl oynadığınıza/davrandığınıza bağlı olarak tepki verecek ve pek çok farklı düşman farklı olarak hareket edecek. Örneğin, SWAT timleri artık hiç olmadığı kadar organize olacak ve taktiksel olarak saldırarak sizi biraz terletecek. 
-Tırmanma mekaniği büyük ölçüde geliştirilmiş. 
-Karakterlerin birlikte çalıştığı görevlerde üç karaktere de kendilerine ait bir görev verebileceğiz. Örneğin, birini keskin nişancı yaparken diğerinin de siperde kalmasını sağlayabileceğiz. 
-Araç modifiyesinde tam 1000′den fazla modifikasyon bulunuyor. Kurşun geçirmez lastikler, zırh vb. bunlara dahil. 
-Araç modifiyesinde araçların kornalarını da özelleştirebileceğiz. 
-Modifiyede arabalara turbo da takabileceğiz. 
-Araçların benzin deposundan çoğu zaman benzin sızıyor. Dökülen benzinleri ateşe vererek araçları bu yönden de patlatabileceksiniz. 
-Yapışkan bombalar geri dönüyor, ve araçları kolayca patlamanın bir diğer yolu da bu bombalar. 
-Özelleştirilmiş silahlar genişletilebilecek. Görevler sırasında susturucu, dürbün vb. takılıp çıkarılabilecek. 
-Üç karakter de tamamen doğal hareket ediyor ve hiçbir zaman çizgisel hissettirmeyecek. Bu da göreve doğallık katıyor. Örneğin, Michael ile Franklin bir arabadaysa ve Michael direksiyon başındaysa, oyuncu Franklin’e geçtiğinde Michael araba sürmeye devam edecek, doğallık kaybolmayacak, karakteri nerede bıraktıysak ona göre devam edecek. 
-Buldozer olacak 
- Araçlar GTA IV’ten çok daha yere sağlam basıyor; araç sürüşü çok daha kullanışlı ve GTA IV’teki gibi artık kaygan değil. 
- Karakter değiştirme sistemi sorunsuz ve gayet iyi çalışıyor. 
- Sağlık paketi veya yiyecek/içecek vb. aldığınızda sağlık %50 derecede artacak. 
- İnsanların vurulduklarında verdikleri tepki GTA IV’ten çok daha iyi. 
- Görevler son derece eğlenceli ve çeşitli. 
- Karakterler çoğu zaman oyun dünyasındaki yayalarla iç içe olacak. Örneğin; IGN ekibi, Lamar’ı sarhoş bir yayayla konuşurken görmüş. 
- Kendinizi karadayken oyunun küçük bir parçasındaymış gibi hissediyorsunuz, ancak gökyüzünden şehre baktığınızdaysa Los Santos’un ne kadar büyük ve devasa olduğunu fark ediyorsunuz. 
- Karakter değiştirme oyun içinde oldukça işinize yarıyor ve harika bir silah işlevi de görüyor. Örneğin, bir görevde üç karakterde farklı farklı silahlar varken o görevde hepsinin arasında teker teker geçiş yaptığınızı ve düşmanlarınızı hakladığınızı düşünün. 
- Şehrin çeşitliliği, kırsal alanları, karakterleri ve oyunun tüm dünyası gerçekten harika görünüyor. 
- Çok büyük araç çeşitleri mevcut. 
- Polisler artık daha zeki ve sizi bir mesafe uzaklıktan bile fark edebilecekler. 
- Silah menüsü tüm silahlarınızı içinde barındıracak ve merminiz bitse bile silahınızı asla kaybetmeyeceksiniz. 
- Oyunda aşağı yukarı 97 araba, 4×4, 20 kamyon, 21 kamu aracı (çöp kamyonları, polis arabaları vb.), 17 iki tekerlikli araç (motosiklet vb.), 20 uçak ve helikopter, 7 tekne ve 11 çeşitli araç (jet ski, golf arabası, denizaltı, forklift) bulunuyor. 
- Araçlarımızı özelleştirebileceklerimiz arasında şunlar bulunuyor: Plakalar, boyası, kanatlar, tekerlekler, egzozlar, tekerlekler, kornalar, renkli camlar, renkli lastik dumanları, tamponlar, ızgaralar, ek farlar, güvenlik kafesleri, frenler, motor, süspansiyon, kurşun geçirmez lastikler, genel araç tamir bakımı ve fazlası... 
- Motosiklet kasklarını da özelleştirebileceğiz. 
- Kumarhanelerde şansımızı deneyebilecek ve oyun içinde video oyunları oynayabileceğiz. 
- Gezilebilecek pek çok yer bulunuyor: Michael ile birlikte terapistimizi ziyaret edebileceğimiz Pacific Bluffs, teleferikle yolculuk yapabileceğimiz Pala Springs veya dağın zirvesinden serbest atlayış yapabileceğimiz Paleto Körfezi. 

-Yayaların yanında sürekli kornaya basarsanız mutlaka birisi rahatsız olup sizi arabadan indirip dövüyor. (paylaşan ekopaket
-Benzinliklerde benzin bidonları mevcut. Yere , arabaya vs. döküp ateşleyebilirsiniz. (paylaşan ekopaket
-Bazen lüks arabalar kullandığınızda bazıları fotoğrafını çekiyor,ama duruyor olmanız lazım. (paylaşan Vatov
-Çok yavaş giderken yada dururken sürekli kornaya basarsanız birileri "Your car is a s**t" diyor. (paylaşan Vatov
-Franklin olarak mahalle çevrelerinde birilerinin yanına gidince sana saldırıyorlar, eğer anlaşamadığın insanlarsa. (paylaşan Vatov
-Kim olursa olsun bir kadına vurunca çevredeki bir çok kişi size cephe alıyor saldırmaya geçiyor,kimisi silahla ateş açıyor kimi yumruk yumruğa kavga ediyor. (paylaşan Vatov
-Çalıntı arabalarda inip bindikten sonra direk gazlayıp gidemiyorsunuz düz kontak süresi gibi bir süre oluyor,kimi zaman çok kısa olurken kimi zaman polisten kaçacağınız zaman sinir bozucu olabiliyor. Her çalıntı arabada olmuyor bu olay sadece park etmiş içinde kimse olmayan düz kontak olarak çalıştırdıklarınızda oluyor. (paylaşan Vatov
-Arabalar bir noktaya kadar suyun içinde gidebiliyor ondan sonra duruyor,bozuluyor. (paylaşan Vatov
-Hasardan dolayı lastikler sıkışabiliyor buda yavaşlamaya ve lastiğin sürekli aşınmasına en sonunda patlamasına neden oluyor. Sıkıştığını zaten bıraktığı izden anlarsınız. (paylaşan Vatov
-Kıyafetlerde lüks ve ucuz yerlerde satılan ürünlerde fiyat ve ürün farkı var. (paylaşan Vatov
-Franklin için bahsettiğim kavga olayını Trevor ile de gördüm Michael ile daha deniyemedim. Ek olarak kavga çıkarsa veya birilerinin yanına gidip sözlü tartışmaya girer dik dik bakarsanız ortamda kadın varsa polisi arıyor ve aranma seviyeniz tek yıldız oluyor. (paylaşan Vatov
-Aynı şekilde araba çalınca,yayaya çarpınca,silah ateşleyince,hayvanları öldürünce vs... gibi suç teşkil eden unsurlarda da polisi arıyorlar hemen tek yıldızlı aranma seviyesi oluyor. (paylaşan Vatov
-Polisin önünde uzun süre durur polis arabasının gitmesine engel olursanız,polis size laflar söylemeye başlıyor en sonunda tek yıldız aranma oluyor. (paylaşan Vatov
-Bazen polisler sizi kovalarken diğer araçlar polislere yardım edebiliyor. (paylaşan Vatov
-Polisin helikopter ile suçlu kovaladığını gördüm. (paylaşan Vatov
-Kırmızı ışıkta araba ile gaza basıp ses yaparsanız adam araçtan iniyor kavga ediyor. (paylaşan genle yüklü gemi
-Eğer yan bölgenizde polis varsa tutukluyor ses yaptığınız için. (paylaşan genle yüklü gemi
-Polisten kaçarken, zepline binip kaçmak en mantıklısı gibi gözüküyor ama zepline yön verip mavi bölgeden bir an önce uzaklaşmaz oyalanırsanız, polis helikopteri geliyor. Önce belli bir süre yanınızda uçup anons yapıyor, anonsa uymazsanız zepline ateş etmeye başlıyor. Benim zeplin patladı ve ben düştüm. Paraşüt almak en mantıklısı, zeplin ateş altındayken kapısını açar atlarım. (paylaşan ilker_xxx
-Oyunda satin aldiginiz arabalar micheal mavi renkteki garajina trevor turuncu renkteki garajina geliyor. (paylaşan yuzi_35
-Birde bir mulk satin aldiginizda bazi mulklerin gelirleri var. (paylaşan yuzi_35
-Rondom mision larda bazen yardimci oldugunuz kisiler soygunlarda yardimciniz olabiliyor. (paylaşan yuzi_35
-Oyundaki telefonla cekilen fotolari social club a atabilyrsunuz. (paylaşan yuzi_35
-(+18) Hayat kadınlarını d-pad'in sağ tuşuna basarak veya korna çalarak arabaya atıp, tenha bi yere çekerek 50 dolar karşılığında blowjob yaptırabilir ve 100 dolar karşılığında cowgirl pozisyonda becerebiliyoruz. Kadını iş bittikten sonra öldürdüğümüzde çıkan para çok çok az oluyor verdiğimiz paraya göre nedense. (paylaşan Port Valdez
-(+18) Bir de strip clubda like meter'ı fullediğimizde Nikki, Sapphire ve Juliet'i kendi evlerinde becerebiliyoruz, telefona kaydedip sabah aradığımızda buluşup kendi evine götürebiliyoruz. (paylaşan Port Valdez
-(+18) Ayrıca strip clubda gözcü görmeden hatunları elleyebiliyoruz, eğer gözcü bizi 3 kere yakalarsa yaka paça clubdan atıyor. (paylaşanPort Valdez
-(+18) Telefonu açıp internete girdiğimizde hushsmush.com diye bi siteye yıllık 500 dolar karşılığında üye olup kocasını aldatmak isteyen azgın hatunlara bakabiliyoruz. Goose, grab gibi seçeneklere bastığımızda e-mailinizi kontrol edin belki size geri dönüş yapabilir diyor.Ama geri dönen daha olmadı bana. (paylaşan Port Valdez
-Sivil birine korna çaldım ve polise şikayet etti, ardından bir yıldız arama oldu, polisten kaçarken sırf denemek için, bir otoparkta iki araç arasına arabayı park ettim ve arabadan inmeden bekledim, polis beni bulamadı, aramadan düştüm. Bunu iki kez denedim, ikisinde de aynı sonucu aldım, park halinde ki arabaların arasına arabanızı park edip sakladı mı, polis sizi bulamıyor, arama iptal oluyor. (paylaşan ilker_xxx
-Hızlı giderken bir arabaya çarptımı, karşı arabanın şöförü direksiyona kafasını çarpıyor ve kafası direksiyonda, kornaya basılı şekilde, bilinci kayıp kalıyor. Zincirleme büyük kazalarda kornaların basılı kalması, gerçekci ve dramatik bir kaza alanı oluşturuyor. Ortalık tam bir cehenneme dönüyor. (paylaşan ilker_xxx
-Polistenten arabayla kaçarken, polise kaza yaptırıp yoldan çıkartmak çok eğlenceli oluyor. Polisten arabayla hızlı bir şekilde kaçıyordum, köprünün üstünde yol ikiye ayrılıyordu ve bir anda sağ yola kırdım, hemen kıçımda ki polis o ani manevrayı yapamadı ve refuja çarptı, ardında köprüden aşağı uçup takla atmaya başladı, takla halinde 3-4 arabanın üstüne çıktı ve trafiği alt üst etti, orada kazan yapan arabalarda da korna sesleri takılı kaldı ve ortam tam bir cehennem alanına döndü. Filmleri aratmayacak bir sahneydi. Kendi rezilliğimi ağzım açık izledim. (paylaşan ilker_xxx
-Arabayla çok hızlı gidiyordum ve karşıdan gelen bir arabaya bodoslama çarptım, çarpmanın etkisiyle karakterim camdan fırladı, arabadan 20-30 metre fırladım, resmen asfaltı öptüm. (paylaşan ilker_xxx
-Fren ve patinajlarda arabanın lastik izleri asfalta çıkıyor. (paylaşan ilker_xxx
-Plaja ve kara her türlü tekerlek ve ayak izi çıkıyor. (paylaşan ilker_xxx
-Kafelerde masalarda oturan arkadaş guruplarının yanına gelip, p..liğine masalarına tekme atın, masa devriliyor ve tepkileri keyif verici oluyor. (paylaşan ilker_xxx
-Arabayı kaput kamerasından sürerken R3 e basılı tutun, arabanın içinde olup bitenleri görürsünüz. (paylaşan ilker_xxx
-Arabayla yağmurda gezerken veya ıslak bir yerden geçerken, ön ve arka tekerlerin geriye doğru su attığını göreceksiniz. Çok gerçekçi olmuş (paylaşan ilker_xxx
-Trafik lambasında önünüzde araba duruyorsa kornaya basın, her basmanızda öndeki şöför arabasını hafif hafif öne salacak, tıpkı gerçek hayatta ki gibi (paylaşan ilker_xxx
-Trafik lambası olmayan bir kavşakta önünüzde araba durursa, kornaya asılın, hemen ilerleyemeye başlıyor. (paylaşan ilker_xxx
-Sireni olan her türlü araç, L3 basıp çekme ve L3 e basılı tutma kombinasyonu ile farklı siren sesleri çıkarır. (paylaşan ilker_xxx
-Sireni olan araçlarla trafikte seyir ederken sirene asılın, önünüzde ki araçlar sağa sola kaçıp size yol veriyor. Kimsi abartıp panikle sağa çekip duruyor. Özellikle özel team' in VIP aracında sirene asılmak çok zevkli oluyor. (paylaşan ilker_xxx
-Irmak veya göl kenarında adam öldürürseniz ve yerdeyken biraz tekmelerseniz, kanı suya karışıyor. Özellikle dere kenarında, kanın dereye karışıp yayıla yayıla akması çok gerçekçi olmuş (paylaşan ilker_xxx
-Motorsiklet, bisiklet ve jetski kullanırken analoğu öne itmek daha stabil gitmenizi sağlıyor. (paylaşan ilker_xxx
-Ammu Nation'a girdiğinizde sağda boş silah sekmeleri göreceksiniz(11 adet).Anlaşılan Rockstar oyunda küçük kırpmalar yapıp bunları dlc için saklamış..Peki hangi silahlar eksik? Trailerlarda ve yayınlanmış birçok görselde bu silahların bazılarını görüyoruz; M4A1,Glock,SR-25,Bullpub KSG ve Desert Eagle gördüklerimiz. (paylaşan Yalarca
-Silahlar, gerçek modellemelerinden biraz uzak ve değişik isimlerle çıkıyor karşımıza, telif vermemek için herşeyi yapıyor Rockstar (paylaşanYalarca
-Para hilesi yok ama para kazanmak için hızlı yollarda var.Aşağıdaki videoda gösterilen noktaya gidip denilenleri yaparsanız dakikalar içinde yüzbinler kazanabilirsiniz (paylaşan Yalarca
http://www.youtube.com/watch?v=l_wRtMShgZ0 
-Trevor'un uçak hangarını satın almayı unutmayın,verdiğiniz parayı silah nakliyatı yaparak misliyle tamamlarsınız.Buggie ile karadan nakliyatta 5000$ uçak ile havadan nakliyatta 7000$ kazanıyorsunuz. (paylaşan Yalarca
-ATM lere pusu kurun,para çeken bir sivili bekleyin ve parasını çekince öldürün.Çektiği para ne kadarsa artık sizindir. (paylaşan Yalarca
-Poligon içeren Ammu Nationlara mutlaka uğrayıp atış yapın,heleki Franklinin Shooting skill'i başta çok zayıf oluyor.Burda kısa sürede yükseltebilirsiniz,hemde daha açmamış olduğunuz silahlarıda kullanma şansına erişirsiniz.Ne yazıkki bu açılmamış silahları vaktinden önce satın alamıyoruz, görevlerde ilerledikçe açılacaklar. (paylaşan Yalarca
-Michael'ın strength'i başlangıçta çok zayıf oluyor, tenis oynayarak hızlıca geliştirebilirsiniz. (paylaşan Yalarca
-Otoyol kenarlarında yada benzincilerde bulunan marketler soygun için kolay lokmadır, 300-400$ civarı kasalarından para çıkıyor.İçeri girin ve silah doğrultun, kasayı hemen boşaltacaktır.(paylaşan Yalarca
-Grenade Launcher ve Rocket Launcher haritada sizin almanız için bekliyorlar,bedava isteyenler izlesin (paylaşan Yalarca
http://www.youtube.com/watch?v=xjKVvMWDP90 
http://www.youtube.com/watch?v=4Tdvzz_1wCw 
--Polislerden illa araçlarla kaçmak zorunda değilsiniz, freestyle koşu yaparak da kaçabilirsiniz. Hani şu filmlerde çatılardan atlayan Newyork' a özgü bir spor var ya, işte onlar gibi boyunuzun yettiği çatılardan, duvarlardan, tellerden, vs. atlayarak polisi atlatabilirsiniz. Bir ve iki yıldız aranma da çok işe yarıyor. Bir anda aramadan düşebiliyorsunuz. Bence araçla kaçmaktan daha zevkli (paylaşan ilker_xxx
-Arabalarınızı garajınızda görmek istyorsanız, garaja bıraktıktan sonra gidip safehouse da kaydetmelisiniz. (paylaşan ilker_xxx
-Hemen hemen bütün arabaların lastikleri, ateş edince patlıyor. Sniper ile trafikte seyreden arabaların lastiklerinden vurduğunuzda çok güzel sahneler oluşuyor. Kimisi inip lastiğini değiştiriyor, kimisi kaçıyor, kimisi kaza yapıyor, kimisi patlak lastikle gitmeye çalışıyor, vs. (paylaşanilker_xxx
-Aynı şekilde, sniperla hareket halinde ki arabaların şöförünü vurunca da çok güzel sahneler ortaya çıkıyor. (paylaşan ilker_xxx
-Arabaları köşelerinden çok sert vurursanız, vurduğunuz köşedeki lastik kaportanın arasına sıkışıp kitlenebiliyor ve arabanın gidişini olumsuz etkiliyor. Bu jipler de ve büyük araçlar da pek olmuyor. Küçük ve dandik arabalarda çok oluyor. (paylaşan ilker_xxx
-Uçakla iş yapmak çok iyi para kazandırıyor, o yüzden bir hangar alın, elinizin altında uçaklar bulunsun, paraya sıkıştımı mal sevkiyatı yaparsınız.(paylaşan ilker_xxx
-Sadece haritada simgeyle gözüken yerlere değil, harita da hiç gözükmeyen bir çok dükkanın, mekanın, vs. içine girebiliyorsunuz. Yani bazı girilebilir yerler harita da hiç gözükmeyebiliyor. Yanından geçerken tespit edip girmeniz lazım.(paylaşan ilker_xxx
-Bazen bir arabaya binmek için içinde ki şöförü dışarı attığınız da, içeriden biri sizi geri dışarı atıyor, arabada ikinci bir kişi veya daha fazla kişi olabiliyor ve size pata küte dalıyorlar. Resmen kavga çıkıyor, ortalığı kan gölüne çevirmek sizin eliniz de yada ne halleri varsa görsünler deyip oradan uzaklaşabilirsiniz.(paylaşan ilker_xxx
-Oyunda beş parasız gezmek çok sıkıntılı, parasız bir hiçsiniz, şehrin tadını çıkaramıyorsunuz. (paylaşan ilker_xxx
-Oyunda dövme var ama faça atmayı göremedim. Sanırım faça atmak yok, olsaydı iyi olurdu. Belki de sadece milletimize ait bir psikopatlık türü faça atmak. Yinede oyunda görmek isterdim. Dövme yerine bol bol faça atardım.(paylaşan ilker_xxx
-Oyunda bağış yaparak katılabileceğiniz tarikatlar da var ama nasıl yapıldığını henüz çözemedim. (paylaşan ilker_xxx
-Arabanızı terk edip uzaklaşırsanız, belli bir süre sonra polis merkezine çekiliyor ve oradan para karşılığı çıkartabiliyorsunuz. (paylaşanilker_xxx
-Sizin olan bir arabayı patlatırsanız, arabanız bir daha garajınızdan spawn olmuyor, ya tekrar satın alacaksınız ya tekrar çalacaksınız ve garajınıza sokup oyunu safehouse dan kaydedeceksiniz.(paylaşan ilker_xxx
-Araba modifiyesinde aracınızın hasar alma oranını daha da düşürebiliyorsunuz. Netice de kalite araba kolay elde edilmiyor. Patladı mı bitti gitti, tekrar para bayılmak zorundasınız. O yüzden daha dayanıklı yapabilirsiniz.(paylaşan ilker_xxx
-Hemen ön yargılı davranıp da araçların yol karakteristiği kötü falan demeyin, gereken yerlerine gereken modifiyeyi yapın ve karakterlerinizin sürüş yeteneğini (driving) geliştirin, birde ondan sonra görün. Arabaları, jipleri, vs. modifiye yaptığınız da çok iyi sürüş dinamiklerine kavuşuyorlar, modifiyesiz araçların drift yeteneği, yol tutuşu, vites geçiş, freni pek iyi değil. Zaten dört dörtlük olsalar modifiyeye ne gerek vardı değil mi? Bir arabaya modifiye yaptıkça inanılmaz keyifli sürüş yeteneğine kavuşuyor. Birde karakterlerinizin sürüş yeteneğini (driving) geliştirin, buda arabaların gidişini önemli derecede etkiliyor. (paylaşan ilker_xxx
-Aynı şekilde nişan alma kontrollerine de hemen kötü demeyin. Karakterlerinizin atıcılık (shooting) özelliğini geliştirdiğiniz de nişan almak nasılda kolay oluyor ve attığınızı vuruyorsunuz. Bunları, "Targetting mode: Free Aim" de oynayan birisi olarak söylüyorum. Diğer modlarda atıcılığınızı geliştirmenize bile gerek yok, attığınızı vuruyorsunuz. Tabi ona oynamak denirse (paylaşan ilker_xxx
-Micheal ile duzenli sekikde doktor terapilerine katilinabiliyor ucreti var yanliz.(paylaşan yuzi_35
-Arabayla cok sert bi kaza yaptiginizda araclarin lastikleri kopabiliyor/cikabiliyor. (paylaşan yuzi_35
-Araba icinde yaya yada arabali birinin yanina gidin ve elininzde silah yokken araba icinde ates etme tusuns basili tutun karekterimiz orta parmak gosterek diyolog kuruyor. (paylaşan yuzi_35
-Karekterlerimizin evlerinde bong siseleri mevcut kullandigimizda kisa sureli kafalari iyi oluyor. (paylaşan yuzi_35
-Berber dükkanlarında, giyim mağazalarında hırsızlık yapılırken, girer parayi iade edersek, dükkanlardan bazen indirimler kazanabiliyoruz. (paylaşan yuzi_35
-Polisten kaçarken eskisi gibi mesafe olarak uzaklaşmak yerine kapalı alanlara, boş fabrikalara, tünellere girebilirsiniz. Yani gerçek insan gözüyle görülmeyeceğiniz yerlere girerseniz, araç, araçsız fark etmiyor, polisler bulamıyor. (paylaşan Gny*
-Polisten saklanarak kaçma işi her zaman işe yaramıyor, özellikle 3 yıldız ve üstü aranmada henüz işe yaramadı. Yalnız, 3 yıldız yanıp sönüyorken görünmeyecek bir yere saklanırsanız %90 işe yarıyor. Aranmadan düşüyorsunuz. Yani ne şartlarda saklandığınız da çok önemli, orada karışık bir algoritma çalışıyor. Polisler sizi bulabilirde bulamayabilirde, yapay zeka çok gelişmiş (paylaşan ilker_xxx
-Trafikte önde bekleyen arabaların arkasından kornaya asılırsanız, öndeki arabanın içinde ki şoför sinirlendiğinde, bazen kolunu camdan çıkarıp fuck you veya fuck diyor, size el hareketi yapıyor ve küfür ediyor. Ona ne yapacağınız size kalmış, ben tenha bir yerdeysek dövüyorum ve arabasının lastiğini patlatıyorum. Şehir merkezindeysek muhatap olmadan yoluma devam ediyorum. (paylaşan ilker_xxx
-Lifeinvader.com'a RGSC (Rockstar Games Social Club) hesabinizla giris yapin. Çogu firma, "stalk" ettiginizde ilk alisveriste %10, %25 indirim yapiyor. Hatta ilk alisverisi ücretsiz yapanlar da var. (paylaşan I. C. Wiener
-Bir adamı deniz kıyıısnda vurduğunuz zaman, cesed suya deydiğinde yaradan çıkan kan suya sızıyor ve mükemmel bi efekt oluşturuyor. (paylaşan Turko3333
-Atm'lerde para çeken adamları öldürüp çalarsanız 500-4000 dolar arası para alabilirsiniz. (paylaşan Turko3333
-Banka araçlarını soymak için ilk evvel araca pusu düzenleyin, içindekileri öldürün, sonra aracın arkasını patlatın. (paylaşan Turko3333
-Chop'un sadece baseball topunu değil el bombasını da size getirmeye kalktığını acı bir şekilde öğrendim. (paylaşan Yalarca
-Dükkana girip soymak için satıcıya silah doğrulttuğunuzda bazı satıcılar kasadan paraları vermek yerine kısa bir süre hareketsiz kalıp bir anda silah çıkarabiliyor veya vermiyorum deyip hareket çekebiliyor. Böyle bir durumda satıcıyı vurursanız öldürdükten sonra kasayı kendiniz boşaltabiliyorsunuz. (paylaşan Tuhaf.
-"No country for old men" filmini biliyorsanız Trevor'ın avcılık yapabildiği yerin oralarda sizi bir sürpriz bekliyor arkadaşlar, Oyunda beni en çok şoke eden olaydı.Filmi bilmeyenler için klasik bir yan görev (paylaşan Farrabi
-Trevor ile yoldaki kadınlara laf attığımızda yürüyüşlerini hızlandırıyorlar, ikinci bir lafta ise koşarak kaçıyorlar. Franklin ise kadınların dilinden anlıyor ve kadınlar olumlu karşılıyor. (paylaşan fear6na
-Dağ içindeki geçitlerden geçerken gps kapanıyor. (paylaşan genle yüklü gemi
-Dağda gezerken dikkatli olun kaplan saldırıp öldürebilir. (paylaşan genle yüklü gemi
-Hava alanı, askeri bölge gibi yerlerde kaçmak çok zor polisten. Zaten girince direkt 3 yıldız alırsınız. (paylaşan siberami
-Hızlıca gidip kanalizasyon girişleri gibi yerlere saklanmak lazım en iyisi, geceyse ışıkları ve radyoyu tamamen kapatmak çok işe yarıyor, dibinizden görmeyip geçebiliyorlar.(burada herhalde stealthin yüksek olması lazım, Franklin'i ile farkediyorlar böyle ama Micheal ile hep saklanabildim. (paylaşan siberami
-Yaya olarak kaçarken de peşinizde helikopter yoksa binaların üst katlarına çıkıp L3e basarak beklemek işe yarıyor. (paylaşan siberami
-Polis değil ama Trevorun kasabasında bayan sherif officer gördüm birkaç kez (paylaşan C-TRanger
-Trevorla araç sürerken bir müzik açtığınız da Trevor bazen açtığınız müziği beğenmiyor ve küfür ederek, Rock müzik çalan bir radyoya geçiş yapıyor. Bunu iki kere yaşadım, ben hip-hop müzik açtım, Trevor bana sövüp Rock müzik açtı. Peki senin dediğin olsun dedim. (paylaşanilker_xxx
-Sevgilinizle arabada giderken, arabayı agresif sürer, adam falan ezerseniz kız "Jesus ! Help!" diye bağırıyo, arabayı durdurduğunuz ilk anda arabadan inecektir. ama sonra, cep telefonumda kızın numarasının hala durduğunu gördüm. (paylaşan dewilmaycry07
-Para kazanmak için de Taksi görevi alırsanız, iki-üç müşteri sonra bin dolar gelir. (paylaşan dewilmaycry07
-Strip Club dışında özel dansta flort barini yukseltirsen kiz seni evine davet ediyor ve numarasini veriyor. Sonra resimli mesajlar atiyor falan. (paylaşan C-TRanger
-(+18) Dağlik alanda tecavüz olayları var. iki barzo kadını yatırmış yere. Gittim pompalıyla deştim adamları, sonrada benzin döküp yaktım. Pişman değilim. (paylaşan jambon
-Eğer bir npc araç altında kalmışsa ve ölmemişse altından sürünerek çıkabiliyor. (paylaşan Gny*
-Her türlü aracı kullanırken kaput kamerasına (iç kameraya) alıp R3 e basılı tutarsanız, karakterlenizin arabanın içindeki tiplerini ve konuşmalarını görebilirsiniz. Çok komik oluyorlar, hepsi ayrı bir artist hepsi ayrı bir şekil, hele ani fren yapınca kafaları öne doğru geliyor, baya güzel olmuş, aynaya bakışları da çok güzel. Arabalar da dikiz aynasına bakarken, tırlarda falan yan aynaya bakıyorlar. Uçak ve helikopter de manzaraya bakıyorlar. Bende alışkanlık oldu, her araç kullandığımda mutlaka iç kameraya alır kısa bir süre R3 basar, içerde ki ne yapıyor diye bakarım. Araba sürerken telefonla görüşmeleri de çok şekil (paylaşan ilker_xxx
-Benzinliklerin içine bodoslama dalmayın, dikkatli olun, benzin pompalarına hızlı çarpınca patlıyorlar ve arabanızda patlıyor ölüyorsunuz. (paylaşan ilker_xxx
-Arabaların dışından, yumrukla camlarını kırabilir, tekmeyle kaportasını yamultabilirsiniz, bazen şöför ve arkadaşı inip size küfür ediyor ve kavga çıkartıyor. Gerisi size kalmış (paylaşan ilker_xxx
-Trafiğin ortasında yürüyorsanız, ışıkta duran arabaların yanına mendil satıcısı gibi gidin ve arabanın birinin camına yaklaşıp sağ yön tuşuna bas çek yaparak laf saydırın.Önce şoför de size laf saydırıyor ve camdan el kol hareketi yapıyor. Siz konuşmaya devam ederseniz, bazen şöför ve arkadaşı arabadan artistçe inip size dalabiliyorlar. Gerisi size kalmış (paylaşan ilker_xxx
-Önden hasarlı arabalarda kaput hemen uçmasa da yolda seyrederken zamanla uçuyor ve arkadan gelene çarpabiliyor. (paylaşan ilker_xxx
-Yapıkan bombayı yola koyup, arabalar geçerken patlatmak çok zevkli oluyor. Özellikle dorseli tırlar da ve büyük araçlarda mükemmel efekt oluyor. Arabayla giderken camdan kolumu çıkarıp attğımda oluyor. Tam yanımdan geçerken atıyorum ve R3 ile arkama bakarken patlatıyorum. Filmleri aratmayacak sahneler oluyor. (paylaşan ilker_xxx
-Random görev sırasında, son model bir Range Rover çaldım ve sakince ilerlerken araba birden stop etti. Öylece durdu kaldı, motor durdu ve tüm elektrik tesisatı devre dışı kaldı. Hiç bir şeyi (korna, far, radyo) çalışmaz oldu. Polis falanda kovalamıyordu. Muhtemelen lüks arabalarda araç takip sistemi ve uzaktan durdurma var. Benim çaldığım bot, kısa bir süre sonra uzaktan aracın elektrik sistemini devre dışı bıraktı ve araç olduğu yerde kaldı. Çok uğraştım ama bir daha çalışmadı. İyi düşünülmüş bir şey, gerçek hayatta araç takip sistemlerinin hemen hemen hepsinde arabayı uzaktan çalıştırma ve durdurma var. (paylaşan ilker_xxx
-Şehirde görev almadan boş boş gezin, bazen anlık suç olaylarına (Mavi nokta) rastlıyorsunuz. (paylaşan dewilmaycry07
-Kavşakta yolu kapatın ve sıkışan trafiği seyredin. Hatta tüm araçlar biriktiğinde patlatın hepsini, insan deşarj oluyo be. Sonra da emergencyden itfaiyeyi (Fire) arayın, Unutmayın, suç ihbar etmek bir vatandaşlık görevidir. (paylaşan dewilmaycry07
-Michaelin garaja yan yana iki araba soktum, biri ticari taksi biri Corvette, garaj yönetimi yapın biraz (paylaşan dewilmaycry07
-Diyelim ki helicopter kullanıyorsunuz ama önceden biraz hasar aldı , havada motorun teklediğini göreceksiniz. (paylaşan ghimco
-Bir de adam bana çarpmamak için direksiyonu kırdı tepenin birinden uçtu takla attı gittim bi baktım adamın kafası direksiyonda ve ölmüş (paylaşan ghimco
-Belediye otobüslerinin tekerlerini patlatmak güzel hobi (paylaşan dewilmaycry07
-Sinemada Capolavoro isimli filmi izlerken gördüm ki, Antonio duyduğu sesle ilk kez konuşurken, GTA IV de ki özgürlük anıtının içinde ki atan kalp görünüyor. Bence güzel bir ayrıntı olmuş. (paylaşan CLAIRV0YANT
-Body Armor(çelik yelekler)paralarına göre dayanıklığı değişiyor. (paylaşan _Star
-NPC hafızaları var eğer sizi kavga ettikten sonra (4-5 dk.) içinde bir daha görürse polise ihbar ediyo. (paylaşan _Star
-Bugün bir dükkanı soymaya gittim. Bir de baktım başkaları soyuyor. İçeri girince başıma silah dayadılar parayı aldılar ve gittiler. (paylaşanJoel.
-GTA V de Bugatti Veyron' un harita üzerinde ki yerini gösteren video, eğer orada araba olmazsa biraz uzaklaşıp arabaların yenilenmesi için tekrar geri dönün. (paylaşan Vatov
http://www.youtube.com/watch?v=HIufJ-VrFDE 
-Haritanın sol üst köşesinde, bir grup sörfçünün biraz yakınında bir görev var rastgele çıkanlardan, kumsaldan içeriye doğru ilerlemek yetiyor hafif. İki tane eleman bir kızı gömmeye çalışıyor. Elemanları indirip, kızı kurtarırsanız 60.000 dolar gönderiyor hesabınıza gerekli yere götürünce. (paylaşan siberarmi
-Arabalar, el freni ile gaz tuşuna aynı anda basınca patinaj çekmiyor. L2 ile R2 tuşuna aynı anda basınca patinaj çekiyor. Olduğu yerde lastik yakarak adeta asfaltı kazıyorlar ve lastikten çıkan bu dumanın rengini modifiye edebiliyorsunuz. Lastikler farklı renklerde duman atabiliyor. Bende alışkanlık oldu, trafik ışında beklerken patinaj çekerek yandaki arabalara şekil yapıyorum. Henüz patinajdan dolayı kızan, küfür eden, bana saldıran bir bot görmedim. Kornada verdikleri tepkiyi vermiyorlar, belkide veriyorlar bana denk gelmedi. (paylaşan ilker_xxx
-Arabada patinaj çekerken yani L2 ve R2 tuşunlarına basılı tutarken, sağ analog ile sağ veya sol yön verdiğinizde araba patiye devam ederken olduğu yerde dönmeye başlıyor ve duman bulutunun içinde kalarak asfalta daire şeklinde lastik izi çıkıyor. (paylaşanilker_xxx
-Arabaların ön kaputu uçtuğunda motorlarının farklı farklı olduğunu görüyoruz. Rockstar işin kolayına kaçıp hepsine aynı motoru koymamış, eski Amerikan arabalarında çok silindirli büyük motorlar görürken, teknolojik arabalarda daha küçük ve kompakt motorlar görüyoruz. (paylaşanilker_xxx
-(+18) Strip Club da özel bölmede double dans yaptırdığım kadınlardan birini eve götürmeye ikna ettim ama ben kendi evime götüreceğimi sanıyorken beni harabe bir binaya götürdü. Orada işimi gördüm ama ben bir daha buraya gelmem dedim. Bitin pirenin dolaştığı, yıldızı olmayan otellere benziyordu. (paylaşan ilker_xxx
-En kaliteli, en şık, en pahalı elbiseler ve küpeler Ponsonbys mağazalarında satılıyor. Haritanın sol alt tarafında bir tane ve biraz üstünde bir tane daha var. İkisinde de aynı ürünler satılıyor. Franklini, en şık takım elbiselerden, ayakkabılardan alıp jilet gibi giydirdim. Küpelere param yetmedi ama sonra giyerim diye en iyisinden keten pantolon, gömlek, sweet ve kazak aldım. Ponsonbys mağazalarından alınan elbiseler gerçekten parasını hak ediyor. Sonra berbere gidip Frankline şekilli bir saç ve sakal yaptım. O elbiseleri aldıktan sonra beş parasız kaldı ama zengin bir iş adamı havasın da ortalıkta geziyor. (paylaşan ilker_xxx
-Kırmızı ışıkta yaya karşıdan karşıya geçerken kornaya bastım, hareket çektim falan kadın durdu önümde telefon etmeye başladı, anında polisler dibimde bitti. (paylaşan Wayfaring
-Trafikte kavşakta bir aracın önünde dur ve arkada trafiğin felç olmasını seyret, sonra emergencyden itfaiye çağır, itfaiye arabasının gelişini seyret, resmen araçların üzerine bodoslama dalıyor. Bunu bir kaç kere çağırarak deneyebilirsiniz. Adam, trafik lambası elektirik direği, ne varsa çiğnyip geçiyor, gülmekten yarıldım. (paylaşan dewilmaycry07
-Bir büyük araç çalıp kavşağa park edip yolu kapatmak ve biriken tüm araçları, benzin dökerek yakmak. (paylaşan dewilmaycry07
-Gta V' in haritası San Andreas, GTA IV ve Red Dead Redemption'ın haritalarının toplamından büyük (paylaşan ermisares
-Haritanın sol üst noktasında dağın eteklerinde dolaşırken, hemen solumda ki karayolun dan help! help! diye bir ses geldi. Uzaktan kimin bağırdığını göremedim. Telefonun fotoğraf çekme özelliği ile zoom yaptım ve aşağıda karayolunun kenarında kaza yapmış ve yanan bir araba gördüm. Şoförü dışarı fırlamış ve acı içinde bağırarak yerde yatıyordu. Yardım etmek için hemen yanına gittim ve yaklaşınca harita da mavi nokta yandı. Evet bu rastgele gerçekleşen bir görevdi ve adam yaralıydı benden yardım istiyordu. Önce ayağa kaldırdım, sonrasında beni hastaneye yetiştir dedi, harita da sarı nokta çıktı. Hemen yoldan bir arabaya çevireyim dedim, ortalıkta bir tane bile araba yok, sürekli tır ve kamyon geçiyor. Hemen bir tır ele geçirdim, yaralıda yanıma bindi. Ben hastaneye doğru yol alırken o acı içinde bağırıyordu. Kaput kamerasında iken R3 e basınca adamın ne halde olduğunu görebiliyordum. Bir türlü hastaneye varamadım, Çünkü tır çok yavaş gidiyordu. Adam gittikçe daha şiddetli bağırmaya başladı ve en son sesi soluğu kesildi. R3' e basıp tekrar baktım, adam kafasına kokpite koymuş, ölü bir vaziyetteydi. Haritadan sarı nokta da kalkmıştı. Evet adam ölmüştü ve adamı hastaneye yetiştiremediğim için kendime çok kızdım. Tır' ı terk edip traktöre bindim. (paylaşan ilker_xxx
-Gta 5 google map. Gta 5'teki mekanların nerede olduklarına bakabilirsiniz. Yakınlaştırma özelliği var. Aynı Google Maps gibi bir şey yapmışlar Gta 5 için. http://gta-5-map.com/ (paylaşan Sercan Ç.
-Malı mülkü bırakın da strip külübün oraya yakın bir otoyol var, oraya otobüsle gidip yan dönerek yolu kapatın, trafiği felç edin, sonra benzin döküp silahla ateşleyin. Ve seyredin cümbüşü ! Offfff beeeee ! sonra dA itfaiyeyi arayın, (paylaşan dewilmaycry07
-İki sevgilim var, Julıet ve İnfernus. birini arabada korkutup kaçırttım, sonra da ezdim. Para çıktı. Kız öldü. Telefonla aradım, meşgulüm tatlım diyor. ölümsüz sevgiliyi bulduk be ! (paylaşan dewilmaycry07
-Oyunda kendinize kaçış noktaları belirleyebilirsiniz. Haritada gezerken kaçabileceğiniz yerleri gözünüze kestirin ve üçgen ile üzerini işaretleyin. Örneğin bir rampa keşfederek burayı haritada işaretleyin, kaçış için burayı kullandınızda bütün polis arabalarını atlatırsınız. Helikopter var ise 2. bir noktaya yönelebilirsiniz. Deniz altı ya da köprü altı gibi... Hayal gücünüze kalmış. Ben 5 tane nokta belirledim, bunları pekiştirerek kullandığımda 4-5 yıldızdan kurtulabiliyorum ve kaçış çok zevkli oluyor. (paylaşan fear6na
-Üc karakterin banka hesaplarina bakmak istiyorsanız, ne yatmis ne kesilmis tarzında, internete girip money bölümünde üç karakterin farklı bankaları mevcut oradan bilgilere ulaşabilirsiniz. (paylaşan .ozy.
-Ben de şehir merkezinde bir kadına yardım edeyim dedim. Beni manitamın yanına Vİnewood tepesine götür, orada bekçi dedi (Orman muhafızı mı ne oluyor-ranger). Trevor yolda kıza asıldı ama kız sakın bana dokunma fln dedi. Sonra onca yol gittim kızı Ranger ın mekanına bıraktım. Bekçi benim manitamın senin arabanda ne işi var falan diyip beni bir güzel benzetti :) (paylaşan caldexter
-Bazen yağmurlu havalarda taksi çağardığınızda yoğunluktan dolayı gönderemeyebiliyorlar.(paylaşan fear6na
-Sağanak yağmurda yollar çok kaygan oluyor. En kral araba ile virajları dönmekte zorlanıyor. Kaygan yolda ani hareketlerden kaçının.(paylaşanilker_xxx
-Para nakliyati yapan banka araçlarının önünü kesip, sürücüyü temizleyin daha sonra aracin arka kapisina patlayici yerlestirip kapiyi patlatin. icerideki parayi cebe attiktan sonra izinizi kaybettirin. (paylaşan burakckale
-Vinewood hemen altındaki ana caddede tur araçları var. Şehir turu yapabiliyorsunuz. (paylaşan ecelnico
-Deniz altında ki uzay aracını görmek için, google da UFO Easter Egg diye aratın yada GTA V map den bakın. http://gta-5-map.com/(paylaşan Krone
-Kırmızı ışıkta bir arabayla yan yana dururken L2 + R2 ye aynı anda basıp burnout yapıp kornaya bastığınız da diğer araç sizle yarışmaya başlıyor. Amacı olmayan bir yarış (paylaşan route666
-Bugün o çıplakların bulunduğu değişik yere gitmeye niyetlendim. Yolda gidiyordum. 2 motorlu peşimden geldi ve ingilizce konuşup konuşamadığımı sordular. Trevor'sa cevap vermedi. Sonra passaportoooo falan diye bağırdılar ve smg'leri bir anda çıkarıp beni öldürdüler. (paylaşan Joel.
-Görevde değilken karakter değiştirip Trevor'ı alırsanız genellikle birilerini dövüyo.Bir keresinde Trevor'a geçtim adama küfretti ve köprüden aşağı attı. (paylaşan _Star
-Bir adam sizi dövmeye geliyorsa bıçağınızı gösterin korkup kaçıyor. (paylaşan _Star
-Oyunda bir kaç farklı senaryo var.Bu senaryoları verdiğiniz kararlar etkiliyor. Örneğin görevlerde size sorulduğunda genellikle Smart yolu seçerseniz sizi A yoluna LOUD yolu seçerseniz başka yola götürüyor. (paylaşan _Star
-GTA 5 - Flying UFO Easter Egg Over Mt. Chiliad - Illuminati Alien UF - linkte özellikle 3. dakika dan sonrasını izleyin. (paylaşan ilker_xxx
http://www.youtube.com/watch?v=0ARfmKH6upo 
-Haritanın, en üstünde büyük dağ ın kuzey batısında küçük bir kasaba var, Hen club ın olduğu. Haritanın sol tarafına doğru sahile yakın bir yerde iki adamın konuştuğunu duydum ve gizlice yaklaştım. Bir, kadını bağlamışlar ve mezar kazıyorlardı gömmek icin. Hemen ikisinide orada vurup, zavallı kızcağızı kurtardım. Saklanmak zorunda kalan eski ve güçlü bir mafya babasının kızı olduğunu söyledi ve; babasının adamının beklediği yere doğru yola koyuldum. Uzun bir yolculuktan sonra babasının adamına nihayet teslim edebildim... Bir müddet sonra bir telefon geldi arayan oydu ve hesabıma 60 bin doların yattığını söylüyordu, sadece iki adam vurup bir kızı yerine teslim ederek kazandığım bu para soygunlardan sonra bir çırpıda kazandığım en büyük para oldu. (paylaşan Aldwin
-Gece tam 3 saat boyunca denızaltı ile nukleer atık zımbırtısını topladım 30 tane 6-7 taneda ucak gemi enkazlarından parça topladım oda 20 oldu geriye 10 tane kaldı acayip zevkli oluyor kopek balıgı saldırcak korkusu ıle dısarı cıkamıyorum aga tırsıyorum Deniz dibinde uzay aracıda gordum ama bisey yapılmıyor ona heralde eger denizaltı ile gezmedıysenız ilk ısınız hemen o olsun acayıp zevkli bırakamadım valla (paylaşanLiuKang
-Helikopterle en yüksek şekilde uçunca uzay aracı beliriyor helikopterin motorunu falan durduruyor çıkardığı sesle (paylaşan Reservedd
-Haritanın sol üst tarafında açılmamış olan TONGVA HILLS isimli bir yer keşfettim. Muhteşem bir manzarası var. Üzüm bağları falan var. Heryer yemyeşil. 4x4 araba var heryerde. 
Burada bol bol geyikler dolaşıyor. Bu geyiklerden 2 tanesini öldürdüm. Polis burada çok sık devriye gezmediği için ateş ettiğimde hiçbir sorun olmadı. (paylaşan hdblack35
-Aşağıdaki haritada işaretlediğim yerde, tarikat tarzı bir şey var. Duvarlarla çevrili, nöbetçi kuleleri ve çıplak adamlar var. Silahlı saldırıyorlar ve işkence sesleri geliyor, çığlıklar falan çok tuhaf, öldürmeye çalıştım ama çok geliyor. 20-30 tane öldürdüm sonra öldüm. Çok gizemli bir yer. (paylaşan fearless06
http://img197.imageshack.us/img197/330/w70t.jpg 
-Her zamanki gibi trafikte bir arabaya çarptım. Adam beni takip etmiş, bir sonraki ışıkta yanımda durdu, arabasından indi benim arabanın yanına geldi. Söve söve kapımı açtı ve beni çekerek yere attı. Sonra yumruklaşmaya başladık. Tabi ona ne yaptım gerisini siz düşünün ama yapay zekanın bu tavrı hoşuma gitti. Botlar kendini ezdirmiyor, onurlu ve intikam almayı seven cinsleri de var. (paylaşan ilker_xxx
-Arabayı sadece beline kadar suya soktum, stop etti ve bir daha çalışmadı. Michael indikten sonra kapısını bile örtmedi. (paylaşan ilker_xxx
http://prod.cloud.rocks...-uk62QifCU5XJqQ/0_0.jpg (paylaşan ilker_xxx
-En sevdiğim şey, arabayla plaja inip güneşlenenlere doğru pati çekerek kum attırmak, güneşlenen birisi arabanın arkasında kalacak şekilde sinsice yaklaşın, 2 metre kala L2 + R2 ye asılın, kumu yiyince nasılda kalkıyor. Bundan daha büyük pislik yoktur herhalde   (paylaşanilker_xxx
-Su altında uzun süre kalabilmek için, nefes tutma barın full olması lazım, devamlı suyun altında nefesini tutarak ciğerlerindeki hava miktarını uzatabilirsin. (paylaşan Xbox One